mandag den 31. januar 2011

Sådan en dag var det i dag;


Der er masser af billeder at tage, masser af inspiration at gribe ud efter og masser af ord at nedfælde.

Og man kunne nok forledes til at tro, jeg har været særlig myreflittig i dag med al den lyst til fotografier & bøger. Det har jeg slet ikke.

Jeg har derimod brugt aftenen under dynen.

Boglyst


Hvis jeg kunne, ville jeg læse hele tiden. Bare putte brædder for vinduerne og sidde i et pudebjerg med læselampen tændt.

Jeg ville starte dagen med at kaste mig over Lone Aburas' nye bog "Den svære toer," for hendes første roman "Føtexsøen" var et berigende bekendtskab.

søndag den 30. januar 2011

Verdensparken;


2200 gør det igen og skaber fin opmærksomhed om sig selv med den kommende park, som skal gå fra Nørrebrohallen til Mimers Plads. De første neonskilte med blandt andet kinesiske tegn & motiver er allerede placeret.

Visionen bag den såkaldte Superkilen er klar og tydelig:
"Tre farver, 57 lande og én park - den farverige mangfoldighed er essensen af, hvad Superkilen står for og kommer til at indeholde. Det helt særlige ved Superkilen er, at alt udstyr og byinventar kommer fra andre steder i verden og ikke ligner noget andet i København."


Jeg går dagligt forbi, så jeg storglæder mig til, at en legeelefant fra Ukraine og fitnessredskaber fra USA rykker ind i Nørrebros nye verdenspark.

Det hele bliver endnu mere fabelagtigt, når +graderne også bliver et fast, dagligt indslag. Se bare, hvordan weekenden har været beriget af særlig en ting - den gode, gule sol.

lørdag den 29. januar 2011

Pippi Langstrømpe-mor


Jeg var egentlig tæt på at sammenligne min mor med en god, sød madeleine-kage formet som en muslingeskal, men jeg tror, det vil gi' det forkerte billede. For det handler jo om, at jeg har verdens stærkeste Pippi Langstrømpe-mor, der har et kompas til at hele splintrede hjerter og få mundvigene i opadgående retning.

Og det er altså bedre end alle verdens kager.

torsdag den 27. januar 2011

Et hjerteligt & smerteligt farvel;


Når livets kurver hælder nedad, og en vigtig mand for demokratiet og Danmark falder bort, bliver mine ord små & stille. Jeg synes, andres kloge tanker om Tøger Seidenfaden er fuldstændig rammende og meget velvalgte.

Som Jeppe Søe fra Vejle:

"Tøger var en omfattende mundfuld, der konstant mættede den demokratiske debat. Velvalgte ord kaldte altid på svar, og dermed blev Tøger igangsætter i samtalen. Evig respekt for sine modstandere, talte ikke for at kanøfle, men fordi enhver ytring skaber, hvad det nævner. Kæmpe medmenneskelighed og mod til at sætte trykpressen i gang med ord, der for andre var utænkelige. Tøger gav det usagte liv!"

Tøger omfavnede tydeligvis også Mohammed fra Brøndby:

"Hver gang han var på, følte jeg, at jeg var repræsenteret."

Jeg har det præcis ligesom Ayse fra København, som har skrevet følgende dybfølte ord til Seidenfaden:

"Du var min ven. Du vidste det bare ikke."

onsdag den 26. januar 2011

En skriftlig sjælevarmer;


Københavns fede forkælelser & sjove steder fylder pt. alt på min blok. Jeg springer med stor iver ud i det, for ordnørklerier & oplevelser i hovedstaden er et magisk match set med mit slørede syn.

Hvad har du mon på skriveblokken?

tirsdag den 25. januar 2011

Med spark i;


Når vejret ikke gider lege med, leder jeg efter happy power andre steder. For der skal jo heller ikke gå helt januardepression i den. Så i dag bliver vitaminerne hentet direkte i form af mad á la manden-med- slikhår-men-sund-familiefyr Christian Bitz. En kartoffelfrittata med spark i og tilsat de gode grøntsager.

Har du berigende indfald til madplanen? Der er normalt ikke meget krymmel på vores. Men jeg er stadig bageaktiv og derfor meget melet til. Den ene surdej dufter i øvrigt pt. af kokos, så hvis du har gode erfaringer på det område er jeg også meget modtagelig.

mandag den 24. januar 2011

Søgen efter superheltekræfter;

Så blev det mandag, og jeg er helt uden nogle former for superheltekræfter. Det er lidt af en kunst at ha' topenergi dag efter dag i det her januarmørke. Der er derfor brug for en mægtig dynekrammer, og så har Jylland bare med at frigive ham den savnede A meget snart og sende ham direkte hjem til mig.

Nå, den tiltrængte yogagryde venter sådan for alvor på mig. Men jeg vil hjertens gerne høre, hvem/hvad I har lyst til at storkramme?

søndag den 23. januar 2011

Otte ting;

... om mig selv, de skæve tæer, kærlighedsrusen og begrebet overskudsopvask. Det hele er en del af den lille lær-mig-bedre-at-kende-leg, der nærmest har overtaget blogland i øjeblikket. Jeg sender gode tanker til den kreative Malene og søde/seje Marian, som har foræret mig denne blog-award/udfordring.

1, 2, 3 .. 8, lige her;

# 1: Førstepladsen må gå til niece-Filippa, da hun er det nyeste og smukkeste i min verden. Og fordi kærligheden er altoverskyggende, særlig & grotesk vanedannende.

# 2: Det her er bunden af Selma, som hun hedder. Det er en gave fra A, og han har fået skrevet ordene på, fordi det er ting, som han ved, jeg knuselsker. Og jeg har mindst ligeså skæve tæer som hende. De stritter meget mærkeligt. Det siger A også.

# 3: Noget af det mest afslappende jeg ved, er, at vaske op, mens jeg hører Det Elektriske Barometer. Musikken er absolut gribende; smuk og sanselig.

# 4: Der går ofte lidt abe i den herhjemme med frugt, nødder & rosiner i skålevis. Jeg har endda små poser med, når vi skal ud - med æbler, gulerødder og valnødder, hvilket nok bedre kunne forsvares, hvis man rent faktisk havde små børn. Jeg bliver bare meget hurtig sulten. Kender du det?

# 5: Jeg synes ærlig talt, at yoga er smaddersvært. Så nu prøver jeg i stedet at koncentrere mig om meditation. Fornyelig er jeg begyndt at lytte til Tara Brach.

# 6: Jeg dagdrømmer om at rejse langt væk og fordybe mig i en anden kultur, men jeg kan ikke holde ud at savne mine yndlingsmennesker i så lang tid og er for stort et tryghedsmenneske til at turde gøre det. Men jeg tror, vi alle har brug for at komme væk, fordi vi bliver ladet op med alt det, vi har brug for og oplever andre værdier, der inspirerer og ryster posen i forhold til vores eget liv & hverdag.

# 7: Jeg er fan! Hvert enkelt produkt er et must og fungerer for mig på alle planer. Urtekram, Balm Balm, Rudolph Care, Primavera, Jurlique, Nvey og EOS.

# 8: Jeg er også en øko-dulle, når det gælder hårsager. Jeg har efterhånden prøvet mange naturlige og rene shampooer i forskellige prisgrupper, men mit hår siger, at John Masters er det bedste.

lørdag den 22. januar 2011

Retro den anden

Den er skøn; Retro Nørrebro i Jægersborggade. Jeg har tidligere skrevet om modercafeen i indre by, men denne søsterfilial er en endnu større hyggehule.

Indretningen består af godt genbrug i både brune nuancer & pangfarver. Midt imellem slidte sofaer, favoritspil fra barndommen og fine Amagerhylder er der også friske, seje streger af dEmil. Det allerbedste er selvfølgelig, at overskuddet går til humanitære projekter i Sierra Leone.

Velfungerende ildsjæleprojekter imponerer mig altid. Det hele blev forsødet af dagens veninde-selskab og en kop varm chokolade fra ro chokolade.

fredag den 21. januar 2011

Fredagsliv;Dagens menu har været fuld af små overraskelser, som jeg glædeligt gemmer til jer. Men det har også krævet et farvel & på gensyn til veninde + veninde-kæreste, der tager til San Francisco i overskuelig lang tid i min optik.

Nye eventyrer begynder netop nu, og andre begynder at forme deres vej.

torsdag den 20. januar 2011

1. dag, 2. dag, dernæst; brød


Det her brødprojekt er muligvis tilsvarende at ha' en hund. Boble, lufte, pleje og sove - om og om igen. Jeg ved ikke lige, hvor det at ælte & hæve kommer ind i sammenligningen med de små dyr, men jeg ved, det kræver virkelig meget pasning og overskud. Jeg blev endda nødt til at snyde og endte med at købe en surdej. Fejt.

En røremaskine er meget eftertragtet pt., men vi er allerede blevet de stolte ejere af en bagesten. Er det mon en ingrediens i voksenlivet?

Jeg må smutte. Surdejen har brug for en ny omgang nærvær.

Harmoni;


I dag samler jeg alle mine tanker stærkt om indre harmoni. Jeg tror, det bliver en god dag. Der er også solstriber på himlen. Håber, de rammer din vej.

onsdag den 19. januar 2011

Til perfektion;

Hvis jeg gik i drengetøj, ville alt indholdet hos Très Bien ryge øverst på min ønskeliste. Og hvis det var muligt, ville jeg putte det direkte ned i den virtuelle indkøbskurv. I stedet har jeg blot set mig lun på en parfume, nogle bøger & magasiner og deres gamle, kæmpe skab.

Engang havde Très Bien også tøj til piger, men det var en ret stor udfordring for mit dankort, når vi var på besøg hos dem i Malmö.

tirsdag den 18. januar 2011

Svenske Solde

Solde Kaffebar i Malmö fortjener at blive gentaget og viderefortalt. Espressoen er naturligvis et skud ægte kaffekærlighed, og den serveres med et smil. Soldes eget risteri ligger udenfor centrum i et råt industrikvarter, men du kan selvfølgelig købe bønnerne i butikken på Regementsgatan 2 i midtbyen. De har også supersprøde brød. Selv småkagerne er skønne.

Solde er smadderpopulær blandt de lokale, og snakken flyver henover disken, mens der bliver lavet cortados og cappuchinos. Du kan også blive fristet af andet rart end kaffe. Der er nemlig god underholdning i form af bøger på skranken bagerst i lokalet, ligesom der er fin inspiration at hente i den skiftende fotoudstilling på væggene.

Noget helt andet er, at nogle af de svenske kaffefyre ihærdigt følger med i DR's tidligere dramaserie Forbrydelsen. Sidst var jeg ved at blive betalt for at afsløre morderen. Men jeg gjorde det altså ikke. Han troede, det var 'Præst.' Uha.

Jeg siger blot; tak for kaffe, Solde.

søndag den 16. januar 2011

Sande skønheder;
Jeg kan med god samvittighed tage hul på den nye uge, der venter rundt om hjørnet. Jeg har nemlig sat kryds ved alle gøremålene ud på min lange liste. Der følger selvfølgelig endnu en ugeliste i kalenderen, men jeg vil glemme den lidt endnu. I stedet vil jeg tage en tår af Pukka'rierne i krusset, nyde godt af Urtekrams fugtgivende abrikoskerneolie samt udforske et nyt univers bestående af økologisk tøj.

Den allerstørste sande skønhed er, at jeg skal kysse på min niece i morgen. Og jeg vil sove nu, for så bliver det meget hurtigere mandag. Sov sødt.

lørdag den 15. januar 2011

Lettende dagdrøm;

Hvis jeg ikke havde en overstreget kalender den næste uge, kunne jeg sagtens være åben overfor en god, gammeldags afbudsrejse. Alle destinationer er attraktive.

Jeg flyver lige afsted - på en lille dagdrøm. Ska' du med og hvorhen?

Sunde supper;


.. hos Soupanatural i Guldbergsgade, hvor vi forleden var forbi til en genial god tomatsuppe. Jeg synes virkelig, at suppedrengene har skabt et gennembrud for økologiske, sunde supper, der mætter til både frokost & aften.

Nu har de igen knoklet for sagen, og der er kommet ny indretning i lokalerne på Nørrebro. Jeg må også kaste en spand kærlighed efter vægdekorationen i funky farver og med blomster, jordbær & vimpler.

fredag den 14. januar 2011

Ud i byen;


Kreativ boligkærlighed, seje shoppetricks & farverig livsstil rimer på stylist- og designer Laura, der har bloggen TheSweetSpot. Her har jeg i dag fornøjelsen af at gæsteblogge med mit bud på en god gadeguide til Nørrebro & Nordvest.

Der er ingen store og afslørende nyheder på den front. Det er nemlig alle mine gamle forelskelser - blot samlet i ét indlæg for første gang.

torsdag den 13. januar 2011

PanglysJeg indhenter som sagt tidligere planlagte projekter i disse dage, og jeg har hyret A som maler. Nu er lampen så gul. Gul med knald på. Og billedvæggen er under udarbejdelse. Der mangler blot flere sorte rammer og mange søm.

Den røde lampe er for resten fundet for flere år siden hos den rare Lea, der ejer den topskønne Butik NØ samt har såkaldte virtuelle 'roderier' på Frøken NØ-bloggen

onsdag den 12. januar 2011

Usvækket energi;


Hovedrengøring, småprojekter & jobsøgning kan for en stund hive sjælekræfter ud af én. Men når man blot indånder den kølige luft i fulde drag og finder små oaser er der fornyet energi & håb i systemet.

Det ku' Nørrebroparken i dag.