søndag den 31. juli 2011

Hver dag har en historie;


Til en familiefødselsdag i går fortalte min mormors veninde på 84 år, at hun har skrevet dagbog hver eneste dag siden 1974. Hun skriver både om vejret, hvad hun laver og tilstanden på hendes humør. Nogle gange bliver det ikke til mere end et par linjer, men hun skriver alligevel hver dag. Hun har gemt alle dagbøgerne, og når hun først starter med at læse minderne igennem, kan hun slet ikke stoppe igen.

Jeg skrev dagbog i seks år, indtil jeg en dag stoppede midt under 3. semester på Journalisthøjskolen. Helt uden grund - men midt i en masse Tina Dickow dage. Pludselig kan jeg mærke en trang til at begynde igen. Trang til gå lidt i egne tanker og dvæle. Nu ved jeg bare ikke helt, hvor jeg skal starte. Men jeg ved, at hver dag har en historie.

Skriver du dagbog?

PS; Jeg har fundet den perfekte musik til dagbogskriverier. Lyt selv til Raised among wolves

fredag den 29. juli 2011

Smagen af Italien


Hos Urtekram blogger jeg om italienske dagdrømmerier, der sender mig en tur sydpå. Kom med lige her

torsdag den 28. juli 2011

Downtown


Det slog mig, at jeg ikke har fortalt, hvor jeg arbejder og tilbringer størstedelen af mine vågne timer. Jeg bruger min ordstrøm som journalist hos Downtown, hvor jeg skriver om alt fra alternative behandlinger til populære restauranter og leger blæksprutte-redaktør bestående af at lokalisere overblik og rette andre skribenters artikler. Det er en ung, sjov og åben arbejdsplads, hvor jeg er omgivet af søde kolleger, og der ikke er noget 'plejer,' for virksomheden er kun lidt over 1 år. Vi bor lige ved Hovedbanegården sammen med fire andre søster-virksomheder blandt andet Take offer og Bloggers Delight. Her vrimler med hunde og hygge - det er helt herligt.

Hvor arbejder du?

mandag den 25. juli 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 18

Nadia kalder sin blog for ogkonen - udover at være kone er hun også mor, journalist og én af mine medbloggere hos Urtekram. Hun skriver om tilværelsen som mor til to små drenge og passionen for sundhed og økologi. Nadia er inspirerende, tænksom & kreativ, og så tilfører hun cyberspace den ærlighed og kant, som jeg ofte savner.

# ogkonen.dk

Alder: 32 år

Bopæl: Bofællesskabet Lange Eng i Albertslund

Beskæftigelse: Er journalist i "Clausen & Konen", som jeg har sammen med min mand, der er fotograf.

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
Det særlige er vel egentlig bare, at det er mig, der skriver - det er mit liv og mine tanker på skrift. Der er jo ingen andre, der har helt samme liv som mig. Og mit særlige kendetegn er, at jeg på den ene side er lidt (=meget) en spelthippie og på den anden side, så står der "7'ere" omkring mit spisebord. Jeg elsker design - og jeg kan faktisk også godt lide penge. Jeg har et ben i hver "lejr" - og sådan har det været hele mit liv. Jeg tør dele de ting, jeg ved, og som kan være rigtig svært at sige højt. Men det er lidt en kæphest for mig – at udrydde tabuer. Og så synes jeg selv, min blog er pæn. Jeg har fået den designet ude i byen. Jeg går også op i design i cyberspace.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
For mig handler det om at øve mig i at være MIG og i øvrigt reflektere over livets store og små udfordringer. Jeg har udtrykt mig med ord på skrift, siden jeg var 9-10 år. I teenageårene med digte om ulykkelig kærlighed og verdens uretfærdigheder, og nu blogger jeg altså.

Hvornår og hvorfor startede du med at blogge?
Jeg bloggede for 8 år siden i et lille års tid. Men jeg gik i gang igen i december måned sidste år. Jeg gik i gang igen, fordi jeg er ved at finde ud, hvad jeg skal lave, når jeg bliver "voksen". Jeg vil gerne tættere på de ting, jeg brænder for. Hvordan ved jeg ikke endnu – men indtil videre blogger jeg om det.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Jeg bruger nok omkring en halv time om dagen.

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Alt det jeg oplever i mit liv. Mine børn, min mand, mine venner og resten af verden.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
I begyndelsen synes jeg, det var svært at blogge, fordi jeg hele tiden tænkte på, hvordan andre opfattede det, jeg skrev, selvom jeg godt ved, at det er ligegyldigt, for jeg kan ikke vide, hvad der sker i andre mennesker. Det væsentlige er, at jeg skriver det, jeg har LYST til at skrive Men det er fedt at opleve, når andre mennesker rent faktisk bliver inspireret af det, jeg skriver – at jeg rør ved andre mennesker. Det er stort.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Layout og kant. Et godt design gør bloggen indbydende – det gør gode billeder også. Og så kan jeg godt lide, at mennesket bag har kant og viser det. Og det er sådan set lige meget, om det er en privat blog eller det er en businessblog. Den skal stikke ud.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i blogland?
Jeg synes, det er en god oplevelse hver gang, jeg får søde kommentarer.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Argh. Jeg synes, det er vildt svært med den slags spørgsmål. Jeg har spurgt min mand – han siger Tori Amos' Cornflake Girl

søndag den 24. juli 2011

Film jeg lige har set # 2Another Year af Mike Leigh er ikke i nærheden af at være dugfrisk, men jeg har først fået set filmen nu. Det er en meget simpel fortælling om det almindelige liv; om det smertefulde og det smukke, om ensomheden og tosomheden. Det er en snakkesalig film, uden at der egentlig sker ret meget i løbet af de fire årstider, som filmen udspiller sig over. Det ændrer ikke ved, at den er stemningsfuld og stærk på sin helt egen skæve facon.

lørdag den 23. juli 2011

Sammen;


Særligt i dag står det helt tydeligt, at vi har brug for at være sammen og hinanden, når livet rusker og flår.

Mine allervarmeste og største tanker går til Norge, de unge og deres familier.

onsdag den 20. juli 2011

Det røde lynVi har fået en nyt møbel i stuen; en håndbygget rød racer fra Cykelmageren. Det er A's nye, som han har drømt om i mange-mange år efterhånden.

I får også snart min nye cykel at se. Den er Vespa-blå, kan jeg afsløre - men kan altså ikke køre lige så stærkt som det røde turbolyn.

mandag den 18. juli 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 17

Jeg har efterhånden længe fulgt ivrigt med på 11.54, så det var helt naturligt og oplagt, at Anne Kristine skulle være mandagsblogger. 11.54 er nemlig en fantastisk dejlig blog med flotte billeder og et enkelt, pænt layout. Pigen bag er Anne Kristine, der med en personlig pen skriver om mad, musik, mode og rejser. Bloggen er fyldt med inspiration, indtryk, følelser og finhed, så jeg kan kun anbefale, at du kigger forbi.

# 11-54.com

Alder:
25, godt på vej mod de 26

Beskæftigelse: Netop færddiggjort en bachelor i Oplevelsesteknologi

Bopæl: Aalborg

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
I bund og grund er min blog ikke anderledes end så mange andre blogs. Den handler om mit liv, mit syn på verden, de ting jeg finder på min vej og andre ting jeg får lyst til at dele med omverden. Jeg går meget op i, at designet skal være pænt og simpelt, og jeg kunne heller aldrig finde på at poste billeder, der ikke præcis er samme bredde. Det er skørt, og jeg er meget kritisk. Det hele skal gå op i en højere enhed. Så er jeg glad! Derudover er bloggen jo også på engelsk. Min søde kæreste er fra New Zealand, og engelsk fylder meget i min hverdag, så det er mest naturligt for mig.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg har altid elsket at lave lister og notere i notesbøger og dagbøger. Da jeg var yngre, kunne jeg bruge timer på at klippe fine kjoler ud af blade og bøger og klistre dem i mine notesbøger. Jeg vil gerne dokumentere og huske på de små fine og mærkbare ting, så jeg ikke glemmer det igen. Jeg har nemlig hukommelse som en si. At blogge kombinerer det hele, og så sparer det en forfærdelig masse tid og papir!

Hvornår startede du med at blogge?
I foråret 2010.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Jeg må indrømme, at jeg nogle gange forsømmer 11.54 en smule, men jeg er af overbevisning at bringe kvalitet frem for kvantitet. Derfor svinger det meget. Dog bruger jeg i disse dage en del mere tid, da et nyt projekt er på vej, og det bliver forhåbenligt virkelig fint! Cliffhanger I know!

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Alt og ingenting. Det er jo ofte små brudstykker fra min hverdag, eller ting jeg falder over på andre blogs. Og der er virkelig nogle inspirerende blogs rundt omkring i verden. Jeg synes, at specielt mange australske og New Zealanske blogs er fine. Som f.eks. Daydream Lily der virkelig er indbegrebet af finhed.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
For mig er det at huske på de små mærkbare ting i hverdagen og de søde bekendtskaber, man har fået igennem bloggen.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Pænt design, fine billeder og gennemskinnende personlighed.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i blogland?
Det er helt klart netværket. Det er skønt at der findes nogle mennesker rundt omkring i verden, som deler samme interesser og synes samme ting er fine som én selv. Jeg havde fra begyndelsen ikke tænkt blogging som to vejs kommunikation, men hvor bliver man glad, når folk lægger en fin kommentar.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Der er slet ingen tvivl: The Strokes - I'll Try Anything Once

søndag den 17. juli 2011

En bid af Berlin # 2


Bonanza Coffee Heroes
Oderberger Strasse 35
Prenzlauer Berg

Oliv - aus liebe
Münzstrasse 8
Mitte

lørdag den 16. juli 2011

Sommer-småtingslykke # 1

Her er mine bud på lidt god sommerkarma. Især de her ting har nemlig gjort mig glad den seneste uge;

# 1: Solskin til kinder og næse på altanen, mens morgenmadet bliver indtaget. Det er sådan en stille måde at starte dagen på. Det nye græsgrønne altansæt er altså en sand sommerfornøjelse, når det ikke lige regner.

# 2: Betænksom overskudsveninde der gør en regnvåd og lang onsdag meget mere lyserød og sød ved at overraske med mormor-middag. På menukortet stod: "Velkommen til middag i mormorklubbens hyggelige rammer. Alle vore råvarer er friske, og opskrifterne er lige som mormor ville have lavet dem, hvis hun havde drevet en restaurant i 2011. Nyd en dejlig aften i gode venners lag, siger mormor med et kindkys." Kindkys retur!

# 3: Udsigten til solmodne og smagsmættede tomater fra mine svigerforældres drivhus, der også er fyldt med forskellige slags salat, chilier, vindruer, peberfrugte, løg, forårsløg og meget andet godt. Jeg er mere end bare almindelig glad, når jeg bliver sendt ud med fletkurven under armen og må plukke løs til. Det er ren slikbutik.

PS: Der er mere lykke & lækkeri i blogland, hvor den gode Anette fra Beautyspace har gang i en virkelig fantastisk konkurrence

torsdag den 14. juli 2011

Tre ting;


# Når nu jeg alligevel ikke har sommerferie, gør en regnfuld dag mig ikke noget. For regnvejr = bogvejr! Jeg er lige startet på denne, og titlen er meget sigende, da A er ude at rejse. Jeg har ikke tidligere læst noget af Siri Hustvedt, og jeg er endnu ikke overbevidst om, at vi bliver slyngveninder. Men nu giver jeg hende lige en ærlig chance.

# Jeg er vokset op med, at min mor serverede grapefrugt til dessert. Da jeg var lille, fik de et drys flormelis, men det synes jeg i dag er synd. Den syrlige smag er frisk og dejlig - og er en god erstatning for sommerens koldskål.

# Vi har ligesom resten af København været hårdt ramt af skybruddet, så vores baggård ligner et stort rodet kræmmermarked, og vi har brugt virkelig mange timer i kælderen på at redde ting & sager. En af de ting, der gemte sig dernede, er denne gamle dåse, som jeg har fået for mange år siden af min storesøster. Den minder mig om hende, og nu pynter den på mit skrivebord.

mandag den 11. juli 2011

En bid af Berlin;


Godshot
Immanuelkirchestrasse 32
Prenzlauer Berg
Berlin gjorde godt, men i teorien tror jeg, vi kunne ha' været hvor som helst. Vi brugte tiden på kaffepauser, læsning, lange gåture og snakke. Når det regnede (det gjorde det desværre en del) sad vi inden for i lejligheden og spillede spil. Det var dét, vi trængte til. Bare ham og jeg helt alene uden internet og andre forstyrrelser.

Originale opfindere & seje skribenter # 16

Søde tegnestreger, kreative videoprojekter og pæne-pæne billeder er hvad, jeg er faldet for hos Andrea, som blogger på smileandsayfromage. Jeg får en rar følelse i kroppen, når jeg ser hendes billeder af blomstermarker, sæbebobler, jordbær og veninder. De er drømmende, magiske og poetiske i udtrykket. Tag selv et kig nærmere.

# smileandsayfromage.blogspot.com

Beskæftigelse: Studerende

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?

Det må nok være mine billeder. Hør bare navnet 'smile and say fromage.' Lige fra starten var meningen, at min blog skulle være præget af min egne billeder.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg har altid været fascineret af, at man med ét klik kan vise hele verden, hvad man går og laver. For mig er det en fantastisk mulighed for at vise mine fotos, små projekter og andre finurligheder.

Hvornår og hvorfor startede du med at blogge?
Det begyndte allerede, da jeg var helt lille, og derfor kan man vist roligt sige, at min fascination af blogverdenen altid har været stor. Da jeg for et års tid siden fik mit første rigtige kamera og begyndte at tage billeder, kom jeg i tanke om blogværktøjet. Med det samme indså jeg, at blogging ville være en utrolig god mulighed for at dele mine billeder og små hverdags projekter.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Det er meget forskelligt. Nogle dage bruger jeg timer på at blogge og andre gange meget mindre. Men jeg må alligevel indrømme at de ting, som jeg viser på smileandsayfromage; billeder, film og kreative projekter er noget jeg også bruger meget tid på i min fritid. Så på den måde hænger det hele ret godt sammen.

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Ofte er det andre blogs. Jeg har f.eks.tit fået inspiration fra fotoblogs som appelsiinipallo, christophwho og imnotambrosia. Disse bloggere laver tit lange indlæg med en masse billeder, og det har også altid været min idé med smileandsayfromage. Jeg henter også tit idéer fra fotobøger, magasiner og lignende. For mig er inspiration én af de vigtigste ting, når man blogger, og det gør, at jeg evig og altid har små, spirerende idéer klar til blogindlæg og projekter.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
Det må uden tvivl være den søde respons fra ens læsere. Små varme ord, tanker, sød kritik og andre kommentarer fra rare mennesker, som har lyst til at følge med i mit univers.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Originalitet (gør bloggen mere spændende), layout (gør bloggen mere indbydende) og billeder (gør bloggen mere levende). For det første, synes jeg, layoutet er meget vigtigt. Det er lidt ligesom en gave, hvor indpakningen gør forskellen. Jeg tror, de fleste mennesker hellere ville have deres fødselsdagsgave pakket ind i fint papir og bånd - end smidt ned i en plasticpose. Kan I følge mig? Som læser gør det, at man vil høre mere til personen, og vide mere om indholdet på selve bloggen. En af de andre ting som også spiller en stor rolle er billederne. Jeg elsker store billeder og gerne så mange af dem som muligt. Sidst men ikke mindst vil jeg sige: originalitet. Hvis en blog ikke ligner alle andres, er den er mere spændende.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i blogland?
Åh, det her spørgsmål er svært, Det må selvfølgelig være de nye bekendtskaber, de søde læsere og de skønne ord, som har blomstret, da jeg fik en blog.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
First Aid Kit - Hard Believer. For at rive en sætning ud af sangteksten "And it's one life, and it's this life and it's beautiful."Jeg har tit beundret teksten og sangens drømmende udtryk.

onsdag den 6. juli 2011

En kaffepause;


Bloggens pause blev forlænget en ekstra uge. Der er nemlig ekstratravlt, når man kommer hjem fra ferie. Det burde næsten være ulovligt med fyldte indbakker og højt tempo efter en ferie. Men nu har jeg holdt min sommerferie for år, og jeg er tunet ind på arbejde og bloggen.

Spørgsmålet er bare, om I er derude? Eller er I rejst til varmere himmelstrøg?