onsdag den 28. september 2011

Kærlighedsfest


Jeg er glad helt ud i fingerspidserne. I dag fejrer vi nemlig, at A og jeg har været sammen i f i r e år. Det giver heftig hjertebanken og albatros-vingeslag i maven at tænke tilbage på vores fælles eventyr.

Forhåbentlig bliver det livslangt.

tirsdag den 27. september 2011

Tempo på


Her kommer en bid af min dårlige samvittighed. For det løberi var jeg ikke så god til at vedligeholde – ikke mere end et par måneder ad gangen. Til gengæld har jeg de sidste to måneder deltaget i et kage-maraton. Både fordi vi er gode til at fejre alting på arbejdet med sukkersnask fra Lagkagehuset, og fordi vi herhjemme har et stort kage-chokolade-hjerte. Men nu prøver jeg at sige stop igen, igen. I g e n.

Løbeskoene er allerede fundet frem bagerst i skabet, og jeg har taget den første tur. Heldigvis smager det af mere - dog ikke på en lækkersød måde. Nu har jeg bare brug for dit input til min svedliste, som er navnet på den beatbankende musik på iPod’en.

Normalt hører jeg aldrig-aldrig Nik & Jay og Medina, men det passer godt til, når tempoet skal i vejret. Ellers er Kanye West og Jay-Z også tilpas grimt og hårdt til, at det får mig til at løbe meget stærkt.

Hvad har du i ørerne, når du løber?

søndag den 25. september 2011

Køge, kaffe og kærlighed

I luften svæver en berusende velduft af hjemmebag og kaffe, og gennem vinduet er der udsigt til skinnende september-solskinsstriber. Her er lunt og godt at være, og der er både grin og tanker at dele med min mor.

Hun er det dejligste selskab.

Den her slags dage bekæmper kommende mandage og giver et energi-kapow.

tirsdag den 20. september 2011

Sygdomshulen


Hvis det ikke var fordi, mit hoved er tungt som bly, var billedet sikkert mere inspirerende. Men jeg kravler ind i sygdomshulen for en stund, og jeg bliver altså derinde, indtil mit bakteriebefængte immunforsvar er ovenpå igen. Jeg snupper dog lige en bog og pandelampe med i mørket.

PS: Jeg har prøvet med ingefær. Det hjælper altså ikke. Mon chokoladeboller gør?

fredag den 16. september 2011

Folkets Park


Den tidligere socialdemokratiske Folkets Park udgør en skøn, grøn oase tæt på Malmö by. Her er minibondegård, kulørt tivoli, kulturhus, ponyridning, eventyrgolf og plaskebassin til de små. Der er smukt og plads til nogle dybe vejrtrækninger eller en god gåtur i fint selskab.

God fredag til jer alle - vi fejrer i dag. Jeg føler helt, at jeg har fødselsdag.

onsdag den 14. september 2011

Grønne favoritter II
Her er kapitel to i mine grønne favoritter, der denne gang alle hører til på skønhedshylden.

#1: "Kys mig" er det lokkende navn på denne læbebalsam fra det islandske mærke Soley. Den grøn-skønne farve skyldes ingredienserne, der består af vilde islandske urter. Den gør mine læber smørbløde, og den kommer til at være i min jakkelomme hele efteråret og vinteren igennem.

#2: Jeg har faktisk hapset A's hårvoks fra Kevin Murphy, men den er utrolig lækker i både langt og kort hår. Den bløde hårcreme giver fin hold og dufter mild & dejlig.

#3: Jeg er topglad for Avedas shampoo, balsam og hårspray, og nu er jeg også begejstret for deres ansigtsprodukter - i hvert fald er denne peeling, hvad jeg har sukket efter. Mange peelingcremer er nemlig alt for skrappe til min sarte hud, men denne her gør arbejdet godt - og uden at jeg er rød og irriteret flere dage efter. Til en ansigtsbehandling i går blev jeg endda anbefalet at bruge peeling hver dag, og det tør jeg godt med Avedas.

tirsdag den 13. september 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 21

Jeg er meget glad for at kunne præsentere sangerinden Hannah Schneider. Hendes rene, fine stemme smyger sig ind under huden på mig, og hendes sange er følsomme, eftertænksomme og med kant. Hun synger fra et ærligt hjerte om at sige farvel og ventetid. Jeg har altid elsket at følge processer, og her fortæller Hannah blandt andet om, hvordan albummet Window Sessions blev til, og hvad der inspirerer hende.

# hannahschneider.dk

Alder: 28

Bopæl: Nørrebro

Beskæftigelse: Sanger og sangskriver

Hvordan begyndte din karriere?
Jeg har spillet og sunget siden jeg var 4 år- først på violin og klaver, men senere opdagede jeg friheden ved at sidde ved klaveret og lave mine egne sange. Så kunne jeg selv bestemme, hvordan det skulle lyde og hvad de skulle handle om. Jeg har skrevet sange og sunget dem siden 11 års alderen og elsker at skrive om det, jeg går og tænker på. Jeg kom senere ind på konservatoriet, spillede i masser af bands og har egentlig altid vidst, at jeg gerne ville lave musik. I 2008 fik jeg min pladekontrakt og lavede min selvbetitlede debut plade og er i øjeblikket ved at lave min 2. studieplade

Hvordan blev albummet Window Sessions til?
Arbejdet med Window Sessions har været fantastisk sjovt, meget koncentreret og intenst. Vi indspillede pladen på 4 dage hjemme i min lille lejlighed på Nørrebro. Vi havde et par timer til hver sang, folk strømmede ind og ud, det blev bagt boller i køkkenet, indspillet keyboards i stuen og grinet i soveværelset. Konceptet var, at sangene skulle stå helt nøgent og ikke søbes ind i alt for store produktioner, og det var vildt befriende at få så mange sange i kassen på så få dage. Det var fantastisk at opleve andre kunstnere, som jeg holder af indspille mine sange med så stor koncentration og indlevelse.

Hvordan opstod idéen med at invitere andre kunstnere hjem i din vindueskarm?
Jeg bor med udsigt udover en boldbane og en masse caféer, og en dag da jeg sad i min vindueskarm og kiggede ud, føltes det næsten som at sidde på en skjult lille scene foran alle de her mennesker. Jeg ringede til min veninde Anna Stengade (som også er med på pladen), og vi spillede et af mine numre sammen og lagde det ud på youtube. Jeg synes, det var så sjovt at lave, at jeg fik lyst til at få en masse forskellige folk til at give et bud på mine sange, så hver måned kom kunstneriske venner og familie forbi, og vi lavede en lille video af en af mine sange. Videoerne kan ses på min youtubekanal. Efter mange månedlige videoindspilninger, fik jeg lyst til at få det hele dokumenteret med god lydkvalitet, og det blev til pladen Window Sessions.

Hvad inspirerer dig?
Jeg elsker at læse, og mange idéer til mine sange kommer fra personer eller historier i bøger. Desuden er jeg en rigtig fotonørd og bruger lang tid på at kigge på fotografier - der er også guld at hente til inspiration til sange.

Hvad vil du fortælle med din musik?
Jeg vil gerne kunne fange folk i sangenes stemninger - musik er en unik måde at blive revet ud af dagligdagen og alt det konkrete omkring en. Det fede ved sange er jo, at det er helt op til lytteren, hvad de tror, de handler om. Man hører det i sangen, man har lyst til eller brug for. Det vigtigste for mig, er, at det er musik man spidser ører til.

Hvad er den største oplevelse, du har haft i forbindelse med din musik?
Det var i min mors mave - hun er violinist, og spillede på det Kgl. Teater på det tidspunkt, så jeg var med til opera og balletforestillinger, før jeg overhovedet blev født.

Hvilken sang kører på repeat hjemme hos dig?
"Go to the River" med den fantastiske franske sangerinde Yael Naïm - jeg har en svaghed for fransk pop, og hende her er en af mine favoritter.

søndag den 11. september 2011

Det gule skatkammer


De her små, gule blommer er nye i min verden. Jeg plejer at spise de rødblå Opal-blommer, men de her runde frugtbolde er jeg ikke stødt på tidligere. De er uimodståelige søde, og man kan uden problemer spise et halvt kilo.

Ved du, hvad de hedder? Og har du mon smagt dem?

lørdag den 10. september 2011

Hjemlig kaffebar


Som lovet en opdatering på den nye espressomaskine. Det er en Vibiemme Domobar Junior, som både kan brygge kaffe og steame mælk samtidig, da den har to kedler. Det er en seriøs maskine, der virkelig kræver tid & tålmodighed for at få den til at virke optimalt. Ligesom der jo også er kaffekværnen, der skal være perfekt indstillet. Derfor er det også A, der er barista herhjemme. Og en meget dygtig en af slagsen.

Vi drikker cortado - hvad drikker du?

torsdag den 8. september 2011

Søde sensommerminder;Jeg sad og bladrede fotoalbummet igennem og faldt over min svigermors hjemmelavede vandbakkelser med flødeskum rørt med jordbær. Der er intet som hendes kager. De blev spist med allerstørste velbehag og under sensommerens sidste solskinsmættede timer.

Nu er det i stedet tid til spandevis varm te og sæsonens første stearinlys. Kagen er der naturligvis stadig plads til.

tirsdag den 6. september 2011

Miniguide til Malmö

Jeg har efterhånden været i Malmö rigtig-rigtig mange gange, og nu er det på tide at dele ud af de butikker, jeg har et særligt godt forhold til. Jeg starter med de her fire steder, der kan lidt forskelligt;

På det stemningsfyldte Davidshalltorg ligger Liebling, som på fineste fristende vis kombinerer et udvalg af tøj, sko, smykker og nips til hjemmet. Jeg har en tendens til at falde for butikkens håndlavede krus, postkort, print og rejsebøger. Det er tydeligt, at alle varerne er håndplukket og af høj kvalitet.

Liebling
Davidshalltorg 8

Tjallamalla byder på et godt mix af designertøj fra blandt andre Carin Wester & Rodebjer og unika genbrugsitems, når det er bedst. Der er noget til begge køn, ligesom butikken også har et lille, men særdeles tilfredstillende udvalg af grafiske bøger, tegneserier osv. Disken er fyldt op med sjove og fine smykker, som du ikke finder andre steder.

Tjallamalla
Davidshallsgatan 15

Kafé Kungsgatan beskriver sig selv med tre ord: 'Kaffe, mat og rokoko.' Og det rammer jo overordnet meget plet. Af mad har jeg prøvet deres sandwich i hjemmebagt brød med brie, som udgjorde en dejlig frokost. Men stedet er ligeså oplagt til en kop kaffe og en nybagt kage eller gør-det-selv-vafler. Her emmer af historie og nostalgi, for caféen er en drøm af rokoko med antikke guldsofaer, glinsende lysekroner og klassisk musik.

Kafé Kungsgatan
Kungsgatan 2

Jeg drikker stadig fast min kaffe hos Soldes, som jeg tidligere har skrevet om her.

Soldes Kaffebar
Regementsgatan 2

søndag den 4. september 2011

Kærlighedsgenopfyldning;


Niece-Filippa gør, at alt bliver til guld.

Status:
- To tænder, tjek
- Kravle-rul (ruller når kravleriet bliver for hårdt), tjek
- Rynken på næsen (bliver især udført under grin), tjek
- Fuldstændig perfekt, tjek

Og jeg kan sætte flueben ved total kærlighedsgenopfyldning efter en hel dag i det svenske! Tack.

fredag den 2. september 2011

The beauty of the heart cannot be stolen


Jeg arbejder hjemmefra i dag, og jeg fryser sådan. Vores vicevært mener åbenbart ikke, at det er efterår endnu og holder fortsat varmen slukket. I stedet luner jeg mig på en ny te fra Yogi med lakrids og mint. Jeg kan lide alt med pebermynte, så den var på forhånd nærmest spået en vinderte. Rene lakridsteer bliver dog for meget til min smag, men denne her har en fin balance og kan anbefales at varme sig på.

torsdag den 1. september 2011

Glædesdans;


Jeg tager mig en lille glædesdans og spiser et stort stykke kage for at fejre, at jeg har 191(!) faste læsere på bloglovin. Det er ikke ligefrem et rundt tal, men i min verden er det virkelig-virkelig mange. Tusind tak - det er jo kun rart, fordi I er her.

Det slog mig, at jeg ikke kan tælle til 191, som jeg ved læser med. Jeg ved, at min søde kollega Ditte er begyndt at læse med fornyelig. Hun sagde i dag, at hun føler, hun snager i mit liv. Men det er kun hyggeligt, synes jeg. Så er der alle jer, der altid er flinke til at kommentere - det er mest mine medsøstre i blogland. Min svigermor plejer også at være fast besøgende herinde, ligesom min søster zapper forbi indimellem bleskift og babyleg.

Og ellers kan jeg se på statistikken, at I er en del, der havner på simpel dagbog, fordi I søger på køkkenlamper, cykelmageren og dagbog. Jeg er lidt i tvivl, om jeg helt kan indfrie de søgeord?

Jeg er så gennemglad for jeres besøg. Og jeg synes, det kunne være sjovt, hvis du vil fortælle, hvem du er?