tirsdag den 29. november 2011

Bonderøvene og cirkusprinsessenJeg burde ikke være en del af målgruppen. Cover har endda skåret det ud i pap for mig ved at kalde magasinet for 'k i d s.' Alligevel kom jeg til at købe det. På forsiden lokker hr. og fru bonderøv, og jeg kan ikke modstå den naturlige familieidyl. Selvom magasinet er overdrysset med lækre legesager og dyrt designerbørnetøj, blev jeg mere og mere begejstret jo flere sider, jeg bladrede mig igennem.

Inden i gemte der sig nemlig et velskrevet og inspirerende interview med Ramasjang-prinsessen Signe Lindkvist, og det handlede ikke om det perfekte, glitrende familieliv. Det var ærligt og skævt - præcis som hende. Jeg er ikke en selvskrevet læser, men jeg synes ikke, at magasinet er værre end så mange andre, der (også) indeholder selviscenesættelse og materialisme. Jeg giver det gerne en stor smiley. For også de små julehistorier fra forskellige hjem fik mig til at smile, hvor én fortæller, at nissen hos dem gemmer rullepølsemadder under hovedpuderne.

Har du mon læst det? Og hvad synes du?

mandag den 28. november 2011

Kørt træt i rodfrugterne?


øko-bloggen rynker jeg (allerede) på næsen af årstidens rodfrugter og leder efter salatsunde alternativer.

Mandags puddersky


Ud gennem vinduet virker mandagen ekstra blid, nu hvor stormen har pustet ud, og solen gavmildt danser over byens tage. Mandag er også særlig kærlig, når weekenden har været fuld af brætspil til langt ud på natten, søde venner, omsorgsfuld vin, avislæsning i stor, lun lånesofa og hjemmetrillede chokoladetrøfler.

Til sådan en mandag hører godt musikalsk selskab, og jeg nyder tonerne af denne skønhed af en sang: Indiana Dawn - I Allways Miss You

søndag den 27. november 2011

Klar til hygge

Det er mørkt før, man får fri, forkølelsessæsonen topper, og der er overtegnet & proppet i kalenderen den næste måned frem. Så er det snart december, og jeg er ikke rigtig juletamtam-ramt. Jeg er klar til hyggen, men jeg fraskriver mig traditioner, der bliver misforstået med størrelsen på pakkerne eller små stressdiagnoser. Derfor er der for eksempel ingen adventskrans herhjemme, for selvom det er hyggeligt, møder små juledrømme nogle gange virkeligheden. Og så er det fint nok, at Kubus lysestagen udgør årets lysende krans uden gran & kugler.

Og selvom det i min barndom var et stort fællesprojekt at lave vaniljekranse på den store kødhakker med helt perfekte riller i, er her ingen hjemmebagte øko-vaniljekranse. Men min søster har sammen med godt selskab og en klump kærlighed leveret sin version af søde vaniljekranse med masser vaniljekorn i. Det er rendyrket rart, og de fleste er snart spist.

Sådan er det vel ... vi skaber vores version med personlige aftryk - med eller uden juletræ, pynt eller hjemmebag. Hvad er smagen af din juleversion?

onsdag den 23. november 2011

Ryk tæt sammen i (låne)sofaen


Vi har længe brændende ønsket os nyt til stuen, men det har været svært at finde det rette. Det er dog ikke længere et problem, og vi har allerede købt kommode og sofabord fra Bari & Sol. Sofaen er også udpeget og bestilt, men pt. står den i stedet på en lånesofa. Den klassiske Kubus lysestage pynter allerede fint på sofabordet og skaber hygge alle ugens dage. Det bløde uldtæppe fra Ratzer er snart et must til kolde tæer, så det står højt på listen.

De mørke måneder emmer af at rykke tæt sammen. Også i lånesofaen.

mandag den 21. november 2011

Salat a la søndag


Smagsberigende bulgursalater er nemmest at kreere om sommeren. Men denne salat blev lavet en kold novembersøndag med årstidens danske grøntsager. Jeg kogte bulguren med den gode urtebouillon og en teske tomatpure, mens små stykker hokkaido-græskar fik en tur i ovnen med timian, olivenolie, salt & peber. Til sidst kom der ristede pinjekerner og cremet feta på toppen, og jeg tilføjede lidt dampet spidskål fra dagen før som fyld.

søndag den 20. november 2011

Film jeg lige har set # 5


One day af Lone Scherfig (2011)
"Jeg har på fornemmelsen, at der kommer et trist blogindlæg," sagde A til mig, efter vi havde set One day baseret på bestseller-romanen af samme navn. Der kælkede nemlig ikke bare ét par tårer ned ad mine kinder.

One day er egentlig langt fra en dyb eller nødvendigvis særlig eftertænksom film. Den handler om to mennesker, der får det bedste frem i hinanden. Men det er nok min indre tudeprinsesse, som falder for den rørende & charmerende film med den evigfine Anne Hathaway i hovedrollen. Græd du også? Bare lidt?

lørdag den 19. november 2011

Et blødt urte k r a m


En goodie bag fuld af Urtekrammerier er virkelig god. Men en aften fuld af søde & sjove medbloggere er altså allerbedst. Der var piger og kvinder i nærmest alle aldre med særligt én ting tilfælles: en stor kærlighed for blogging og et svagt punkt for økologi.

Anledningen var, at Urtekram havde inviteret til en aften med blogging, god mad og økologi. I skålene var der suppe og søde snacks, og i krogene blev det afsløret, hvem der stod bag de forskellige blognavne.

Jeg var så heldig at sidde i bordende med Linn, Elsebeth & Marian og lære Anne, Gitte og Anne bedre at kende. Tak for superfint selskab. Det var sød magi.

torsdag den 17. november 2011

Kulørte tegnestreger


Jeg l e d e r sådan efter inspiration til nogle nye streger herinde på bloggen. Måske du vil hjælpe i en virtuel rundkredsleg. Hvilke billeder får du i hovedet, når du læser 'simpel dagbog,' der kunne passe til noget grafik?

Papirblokke og skrivemaskiner har jeg vist brugt.

onsdag den 16. november 2011

Økologisk give away fra Objects & Use


Objects & Use er en nyåbnet webshop med interiør og gode ting til hjemmet, som gør det nemt at handle bæredygtigt og økologisk uden at gå på kompromis med designet. Gitte Christensen er kvinden bag boligshoppen. Hun er uddannet designer og har gennem mange år arbejdet for store danske tøjvirksomheder. I den virtuelle shop udvælger hun lækkert boligtilbehør og mixer det med grønne værdier, naturmaterialer, gode produktionsforhold og fremstilling med kærlighed & sjæl.

Jeg har været så heldig at lære mange af produkterne særlig godt at kende ved at skrive om dem til shoppen. Herhjemme bor blandt andet de fine, håndlavede grydeskeer i forskellige former og størrelser, som gør det til en sand fornøjelse at røre i gryderne. Jeg værdsætter virkelig holdbare boligting, der flytter ind i mit liv.

Nu kan én af jer vinde et sæt med 4 grydeskeer lavet af økologisk bambus og behandlet med cashewnøddeolie. Heriblandt er en lang, praktisk smageske, der er perfekt til en mundfuld eller to. Vinderen får også bambusholderen til køkkenredskaber, som både opfylder det praktiske behov og er en dekorativ løsning på køkkenbordet. Smid blot en kommentar senest den 25. november, og du er med i konkurrencen.

tirsdag den 15. november 2011

Dokumentar-aften


Hvis du ikke allerede har set dokumentaren Au Pair på CPH:DOX, har du muligheden i aften på DR2 kl. 21.30.

Filmen giver et nærværende indblik i en, for de fleste, ukendt verden. Vi møder tre unge filippinske kvinder med hver sin grund til at rejse hjemmefra og med hver deres håb for fremtiden.

Matet, Theresa og Roselie arbejder alle i Danmark, langt væk fra deres familier og børn, hvor den danske stat betragter deres løn som lommepenge, for au pair-ordningen i Danmark er nemlig tænkt som en kulturel udveksling. Au pair-pigerne kan derfor ikke forvente samme rettigheder - eller løn - som andre arbejdere. Den skildrer et verdensbillede, hvor rig og fattig udnytter hinanden, og hvor følelser og penge korrumperer hinanden.

mandag den 14. november 2011

Dagens ration


Man (jeg) må godt spise Summerbird-mandler drysset med kirsebær-kærlighed, når man (jeg) har løbet 6 kilometer - og snart går ind i 9. uge med træning 3 gange om ugen. Det er nemlig til orientering aldrig sket før. Altså det med den regelmæssige motion.

For at være helt fair fik jeg også en chokolade-skildpadde på arbejdet, for Wendy delte ud af sin fødselsdagsgave.

søndag den 13. november 2011

På en særlig dag;


I dag har Det Elektriske Barometer 25-års jubilæum, og samtidig har en særlig 10-års dag ramt min vej. Jeg kunne fylde floder med tårer, der er grædt siden den dag.Fra mit teenageværelse lyttede jeg dengang til Tværs og sange fra barometeret, som krøb ind i sjælen. Det fængende var, at det handlede om følelser og var personlig poesi. Jeg sendte mine tanker til Tine Bryld fra det dybeste hul i mit liv. Svaret var råt og direkte, men tilsat en følsomhed. Det var et kærligt spark bagi, hvor hun mindede mig om troen på, at der altid er et håb og et lys, der ændrer smerten.

Hun havde naturligvis ret. For det gør ikke nær så ondt længere. Men jeg er ikke færdig med at græde.

lørdag den 12. november 2011

Konkurrence; Vind mine Urtekram-favoritter
Jeg har maange økologiske favoritter, som gang på gang ender i indkøbskurven af den simple grund, at de er de bedste. Nu er jeg så topheldig at få lov til at udlodde tre af mine absolutte yndlingsprodukter, og der er blandt andet mundvandsdryppende chokokræs og babyblød kærlighed til kroppen. Sus over på Urtekram-bloggen og deltag fluks i konkurrencen. Jeg trækker en vinder tirsdag den 22. november og x'er fingre indtil da.

torsdag den 10. november 2011

En sundere gulerodskage


I går serverede min søde veninde Lærke en sundere version af gulerodskagen, som smagte mindst ligeså dejlig som den klassiske og giver bedre samvittighed. Hun kalder det en frokostkage - men jeg ved ikke helt, om det betyder, den kan erstatte rugbrødsmadderne?

I hvert fald blev sukker, smør og hvedemel erstattet af æg, bananer, dadler, groft mel og dejlige krydderier som kokos, kardemomme og kanel. På toppen bestod cremen af cream cheese, lidt honning og limesaft. Og det ekstragode ved kagen er, at du kun kan spise et lille stykke.

tirsdag den 8. november 2011

I november skal du;


.... unde dig selv et krus varm chokolade. Jeg har fundet den allerbedste til dig.

I en lomme i hjertet af Nørrebro udgør et lille lokale kreativ base og arbejdsplads for ro chokolade. Bevæbnet med gode råvarer og sans for kvalitet laver Rasmus Olsen håndlavet chokolade i moderne og mundvandsløbende stykker. Jeg tør godt give ham prisen for at lave Københavns bedste varme chokolade. Den luner og er tilsat anis, chili, kanel og et drys kærlighed. Når du først har smagt den, vender du ikke tilbage til klassisk kakao.

mandag den 7. november 2011

Søde sager


Jeg har fyldt slikskålen op til jer på Urtekram-bloggen. Kig forbi og slå jer gerne ned.

lørdag den 5. november 2011

Blomsterfint besøg


Vi gør klar til fint besøg i morgen. Det skal sådan nydes. Tæller ned til, de er her. God weekend.

fredag den 4. november 2011

På væggen


November står i hjemmets tegn. Der flytter en del nye ting ind, som jeg knusglæder mig til. Billedvæggen er derimod et længerevarende projekt. Men det er svært at finde det helt rigtige, og vi er gået lidt i stå.

Hvad har du på væggen? Og har du et bud på nogen fede fotografier eller grafik?

torsdag den 3. november 2011

Kimia - persisk poesi


Kimia, der åbnede 1. oktober i Blågårdsgade, skiller sig markant ud fra byens glitrende og stilrene caféer. Det sirligt håndskrevne menukort lokker med orientalske lækkerier, og persisk musik fra den gamle båndoptager smyger sig ind i øregangene.

Stedet er opkaldt efter det persiske ord Kimia, der vist nok betyder ’eliksir.’ Og de varme drikke er særlige miksturer. Her kan du få hjemmelavet gylden mælk, der er en indisk, krydret drik lavet på gurkemeje, ingefær og varm mælk eller urteteer, som er sammensat af indehaverens veninde, så de for eksempel giver energi eller bekæmper din løbende næse.

Der er rart hos Kimia. Caféen er indrettet med rustikke træborde, fine stole og rå murstensvægge. Levende stearinlys, persisk poesi og potteplanter bidrager til følelsen af en hjemlig hyggehule, der er helt sin egen.

Vi får serveret de små specialiteter i fine, forskellige skåle og tallerkner. Vi dypper først sesambrødet i olivenolie og så i krydderiblandingen doâ. Smagen er sød og krydret. Den hjemmelavede tahin giver smagsløgene et spark og er vidunderlig ovenpå det knasende sprøde rugbrød toppet med tomat og mynte.

De nybagte corn bread er søde og luftige, ligner muffins og minder også mere om kage end brød. De er et perfekt match til den himmelske urtete, der luner og gør godt. Det er tydeligt at smage, at Kimia laver mad fra hjertet med et drys persisk personlighed.

Kimia
Blågårdsgade 2A
2200 København N

onsdag den 2. november 2011

Se min kjole


Det er tydeligt, at jeg ikke er modeblogger med de her billeder. Det er virkelig svært at tage nogle pæne billeder af et stykke tøj på en bøjle. Tricket er nok at hoppe i det. Jeg vil bare så gerne vise jer min nye kjole. Jeg var nemlig forbi den evigsøde Camilla hos Oxideret.dk, og jeg kom blandt andet hjem med denne strikkjole fra Won Hundred. Og med lammeuld i føles det som at have et tæppe over sig, der er dejligt lunt og blødt.

Den blå farve er min favorit. Jeg glæder mig sådan til at flytte ind i den over vinteren. Mmh.

tirsdag den 1. november 2011

Tirsdagstoner fra vulkanøen


Jeg nyder tirsdagstoner i selskab med islandske Helgi Jonsson. Hans musik er fyldt med indlevelse og kravler helt ind i hjertet. Og så er han kæreste med Tina Dickow. Dobbelt op på hjerteslag.