mandag den 31. maj 2010

I den lune læsehule ...

Weekenden har været et langt timeout med film, bøger og gåture. Da regnvejret fortsætter er der rigelig tid til et besøg i læsehulen eller i filmland, så her er lidt anbefalinger:

Jeg har ligget i fosterstilling og ømmet mig, siden jeg så filmen Adam. Det er en gribende og vedkommende historie om hovedpersonen Adams forsøg på at forene Aspergers syndrom med kærlighed.


Der er ingen rosenblade, harpeklang og englekor. Den er uretfærdig sørgelig, og filmens små glimt af håb varer ikke længe nok. Når du har grædt dig igennem filmen, kan du bagefter nyde filmens finefine soundtrack med blandt andet Joshua Radin.

Weekendens afslapningsfix bestod i at læse Han danser på sin søns grav. Det er efterhånden længe siden, jeg har kunne koncentrere mig om at læse en bog til ende. Men den sarkastiske samtidsskildring af den københavnske kulturelle overklasse fik mig igennem de 249 sider uden problemer. Det er en fornøjelse at læse noget, der er så velskrevet og proppet med humor og kynisme. Har du læst bogen?

torsdag den 27. maj 2010

Det gode ukrudt


Altomgribende koncentration, rugbrødsmadder og tre dages indespærrethed betaler sig, for nu er der sat et flueben ved den skriftlige eksamensopgave. Jeg kunne derfor med ren samvittighed tage et timeout i form af zoneterapi i helsekosten Ukrudt på Nørrebro. 45 minutters tryk under fødderne fik min dræberhovedpine til at forsvinde, og jeg nærmest fløj derfra med en lettende fornemmelse og god energi susende i kroppen. Men det er ikke kun zoneterapien, der har store glinsende stjerner i min bog. Jeg er nemlig helhjertet en fan af butikken - varerne, indretningen og personalet er dybt inspirerende. Ukrudts fine og farverige atmosfære smitter virkelig.Jeg eksamensforkælede mig selv med denne rå chokolade-bar, der er ny i butikken.

tirsdag den 25. maj 2010

Hjernen på papir


Her finder du mig de næste par dage. Livet handler nemlig i øjeblikket om at putte min hjerne på papir og skrive en eksamensopgave i filmhistorie. Deadlinen ånder mig kraftigt i nakken, men jeg har fundet ud af, jeg arbejder bedst sådan. Samtidig med at jeg vender filmhistorien på vrangen, hepper og hujer jeg for mine talentfulde medstuderende, der netop nu eksamenspukler derud af, skyder darlings på stribe og meget snart afleverer deres hovedopgaver på Journalisthøjskolen.

mandag den 24. maj 2010

Julen varer lige til pinse


.. men hvad er nu meningen med sådan en højhellig pinsemandag? Jeg synes, at ovenstående tanker om, at 'de bedste ting i livet ikke er ting' er det bedste pinsebudskab, jeg er stødt på indtil nu. Hvad er dit?

lørdag den 22. maj 2010

En haps sommer

Jeg er vild med kombinationen af blomstrende træer, is (også to gange om dagen), loppemarked i Kødbyen, tæppe på græsset med magasiner og frugt, lune aftenture og store solskinssmil alle steder. Al magt til ægte sommervejr.

Nåjha, jeg har for resten skrevet lidt nyt Urtekram-bloggen. Håber, du zapper forbi.

tirsdag den 18. maj 2010

Flyvende heste og skønne damerJeg er sent ude i disse dage og pjækker derfor fra bloggen. Hænger ud med forskellige skønne damer. Det er mit timeout fra skolen. I morgen har jeg sidste forelæsning, og så venter to eksamener. Men jeg vil tillade mig at overspringshandle indtil da. I aftes skete det på Cafe N i Blågårdsgade med flyvende heste, en energisk krammer i form af en gulerodsjuice og fabelagtig vegetarmad.

søndag den 16. maj 2010

Småtingslykke 2


Jeg har fået den dejligste tegning. Den fineste 3-årige lille pige, jeg kender, har tegnet mig. Og jeg knuselsker de små, blå streger og tiden, hun har lagt i dem. Visse personer i min omgangskreds siger, at især næsen ligner mig. Jeg er selvfølgelig ikke enig, men under alle omstændigheder er hun med mig hver dag i kalenderen. Der skal nemlig ikke altid så meget til, før småtingslykken kommer væltende.

fredag den 14. maj 2010

Dovne dageJeg er endnu engang gået i hi i det midtjyske

Har rullet mig ind i tæpper
Bosat mig foran pejsen
Med urtete, magasiner og bøger
Indehygge
I selskab med de rareste mennesker
I stille omgivelser
Lange dovne dage fyldt med glæde
Lader op til en travlhedsmåned med eksamener

Rigtig god weekend

onsdag den 12. maj 2010

Øko-godter


Jeg eeeeelsker, når jeg modtager Urtekram-kassen. Meget mere kan jeg ikke ønske mig. Det skulle da lige være en ugentlig kasse fra Aarstiderne? Har du mon sådan én? Jeg har egentlig ikke noget imod at handle, men jeg synes, jeg bruger for lang tid på at suse fra den ene butik til den anden for at få ordentlige grøntsager og frugt. Jeg vender tilbage på Urtekram-bloggen, når jeg har afprøvet indholdet i kassen.

mandag den 10. maj 2010

Kropsfryd


Mine fødder har i dag fået særlig opmærksomhed. Jeg har nemlig fået zoneterapi. Jeg har tidligere og med gode resultater prøvet akupunktur og fysioterapi, men jeg ville prøve noget nyt. Jeg blev modtaget i rare omgivelser hos Ukrudt på Nørrebro med urtete, vand og levende lys. Efter en samtale og tætskrevet journal kunne jeg hoppe under tæppet og blotte tæerne. Behandlingen var særdeles behagelig. Jeg havde ellers læst, at det godt kunne gøre ondt. Der bølgede varme strømme op gennem kroppen for hver nyt punkt, der blev berørt, samtidig med at jeg frøs, så jeg rystede. Trætheden, udmattelsen og udrensningen kom væltende straks efter, jeg havde forladt briksen. Jeg følte mig som én, der havde brugt hver lille muskel i kroppen og kæmpet mig igennem et marathon. En lille lur og et par liter vand senere er jeg fyldt af velvære og ny energi. Det er allerede et lyspunkt for mig, at jeg skal tilbage om to uger. Hvad er dine erfaringer med alternativ behandling?

søndag den 9. maj 2010

Stellas skattekiste


Har du et solidt kærlighedsforhold til håndplukket genbrugstøj, smykker, sløjfer og ugletasker skal du besøge Mademoistella i Jægerborgsgade 5 på Nørrebro. Her byder Stella nemlig indenfor i en sand skattekiste. Hos Mademoistella er der også et smalt, underskønt udvalg af musik fra blandt andet Paula Tebbens, som har en stemme, der giver gåsehud og er ren zen for sjælen. Følg med i Mademoistellas univers herJeg har et særligt bankende hjerte for butikkens mormor-prægede indretning, de små skæve dimserier gemt rundt omkring og kogebogen Good Grub, som Mademoistella også sælger. Manden bag bogen er den studerende canadier, Daniel Penn. Med sirlig håndskrift, fine madbilleder og en medfølgende mix-cd burde Good Grub være en fast ingrediens i ethvert køkken. Se også hans madblog

lørdag den 8. maj 2010

Mundgodt


Jeg er ikke særlig opfindsom, når det kommer til salater, men jeg har en vinder pt. Den er med hjertesalat, gulerødder, rød grape, røgede mandler og goma dressing. Jeg kunne godt tænke mig at være god til bare lige at bikse lidt grøntsager sammen og vupti - så åbenbarede salathimlen sig. Men den type er jeg tilsyneladende ikke. Derfor suger jeg i øjeblikket løs af inspiration hos Provins' nye vegetarblog. Har du en favoritsalat, så send den gerne i min retning, og du vil modtage tonsvis af virtuelle kram.

fredag den 7. maj 2010

Kaffeglad kæreste


Min kaffenørdede kæreste deler hans passion med jer i en guide om selv samme brune bønner på Urtekram-bloggen. Læs med lige her. God kaffe kurerer alt - jeg satser på, det også gælder dagens regnvejrstunge skyer?

mandag den 3. maj 2010

Gadeballade i 2200


Trut-trut, fanfare og jubelhop. Det er mig en ære at præsentere:

2200 Polaroid

Samantha og jeg har lavet en ny blog, som en kærlighedserklæring til Nørrebro. Vi fotograferer stort og småt, nyt og gammel, i fugle - og frøperspektiv - alt sammen fra vores kvarter.

Vi kan byde på ugentlige opdateringer og et helhjertet projekt. Vi håber, du vil kigge forbi. Ord og idéer er særdeles velkomne.

MandagJeg kaster mig over en af mine favoritdiscipliner: Læsning på sofaen. I dag krydret med en ny te i koppen og årets første jordbær.

søndag den 2. maj 2010

En drømmevandring


Huset gemmer sig ved Parc de la Ciutadella i Barcelona på en nærmest skjult bakketop. På gaden optil huset fletter nøgne kirsebærtræer sig sammen, og himlens søvnige mørke er kun afbrudt af skæret fra nogle få gadelamper. Fra bakketoppen er der udsigt til det meste af Barcelona, hvor svage lys og hidsige neonskilte skiftevis glimter om kap som en stjernehimmel.

Fra husets åbne vindue svæver toner af klaverspil ud i den kulsorte nat. Jeg forestiller mig, hvordan fingrene skøjter over klaverets sorte og hvide tangenter som lange edderkoppeben. Et drømmeagtigt lys indhyller huset og er med til at sikre en total tryllebinding.

Drømmer om at indtage balkonen en tidlig morgen med bare tæer, der langsomt træder ud på det kolde stengulv. Mærke et blidt kys på kinden af forårssolen og betragte Barcelona, der vågner, mens en kop kaffe nænsomt varmer mine hænder.

lørdag den 1. maj 2010

Rare toner og galopperende læstehesteMusik jeg hører i øjeblikket:
The National (deres nye er fænomenal god)
She & Him
Dum Dum Girls

Bøger jeg læser i øjeblikket:
Naja Marie Aidt - Samlede Digte
Eva Jørgensen - Vi ses i morgen
(Flueben og anbefalinger til resten af bøgerne på billledet)

Hvad læser du/hvad hører du?

I den kommende uge er der litteraturfestivalen CPH:LITT. rundt omkring i København. To arrangementer lokker især:

Onsdag den 5. maj:
Late night at Huset - Forfatterskolens elever feat. friends huset i Magstræde kl. 22.30
Jens Smærup Sørensen samt Josefine Klougart, Theresa Salomonsen, Rasmus Halling, Daniel Dalgaard, Stine Pilgaard & Olga Ravn fra Forfatterskolen
Moderator: Kamilla Löfström Katrin Ottarsdottirs film om Jóanes Nielsen: ”Sporene gror ud af ord”
Intro ved Katrin Ottarsdottir

Torsdag den 6. maj:
Politikens Hus Pressen kl. 21.00
Erlend Loe & Kaspar Colling Nielsen
Moderator: Tonny Vorm

Jeg mååå bare høre Erlend Loe. Læs mere om mit kærlighedsforhold til ham her