torsdag den 30. december 2010

Klar-pirat-start;... til en dag & aften ganske som vi ønsker den i år. I nærvær og nærhed med hinanden, sushi, sød hvidvin og kærlighedschokoladekage. Helt fri for koder og forklædninger.

Jeg vil gerne høre om din nytårsaften med eller uden pangfarver og knaldperler, hvis du har tid. Og ellers bare engang i løbet af i morgen når du alligevel gnider søvnen ud af øjene og tager en zappetur i web-land. Ha' en knusgod aften, og ... mit mormorlignende-hjerte fristes til at sige noget, men jeg gør det ikke.

Tæl ned;


Dette er min ultimative 2011-følgesvend i streger & sjov. Kalenderen er spækket med tegninger fra projektet 'A drawing a day keeps the doctor away,' som den kreative kunstner Lisa Lundø Strøander selv har døbt det. Jeg sætter sådan pris på at blive lukket ind i hendes fiurlige univers. Kalenderen er allerede i fin harmoni med min køkkenvæg, og jeg kigger på den flere gange om dagen samt sender den genkendelige hovedrolleindehaver store smil. Især når hun nedkæmper onde bananfluer, er fanget i inspirationsforladthed og nyder småtingslykken på en græsplet med hr. andrik.

Jeg havde i slutningen af 2009 næsten samme idé som Lisa. Jeg har dog erstattet sirlige tegnestreger med kulsorte bogstaver herpå skriveblokkens onlineudgave. Der har både været ord i en fart og de mere stillestående af slagsen i mikrolængde og snegletempo. Der er intet nyt i skriveglade sjæle i den virtuelle verden. Til gengæld er det for mig the perfect match, og jeg må ha' poterne i vejret.

Gennem blogverdenen er jeg nemlig rendt ind i seje piger + kvinder med hver deres tiltrækkende personlighed. Og så er I endda søde som små kransekagestykker. I/du/jer/mange fortjener tusindvis powerkram og perlepladehjerter. Sød musik er for længst opstået, og jeg sender store takkesalmer for hele året, der løb afsted.

onsdag den 29. december 2010

Københavns krea-hule


Jeg er langt fra den første, der skriver om dette farverige favoritsted for alle store & små krea-sjæle. Alligevel bliver jeg nødt til at slå endnu et trylleslag for Husflid på Østerbro, da butikenshulen også er for nogen som mig med tolv tommelfingre og en knap så hæklende højre hjernehalvdel.


Hos Husflid er der mulighed for både at kaste sig ud i alverdens gør-det-selv projekter, og ellers kan du for eksempel købe færdiglavede pom pom'er i alle regnbuens nuancer, hvis du ikke selv har tid til at rulle et par meter om en papcirkel. På samme måde kan du vælge mellem lækre garnruller eller i stedet købe søde sutsko & sokker (til 75 kr! - nu behøver jeg ikke lære at strikke, vel?)

Forelsk dig i seje 70'er stoffer, sjove ballonbolde, spidse farveblyanter klar til finurlige streger og ikke-spiselige æggemadder så fine som aldrig før. Hurra for et sted; og nu har jeg endnu én tilføjelse af nytårsforsætter til den efterhånden meget lange 2011-liste.

Jeg kan godt se på det hele, at det er et spørgsmål om tid, inden jeg skal eksportere suttesnore og hæklede bamser til min søster og niece i det svenske snedækkede landskab. Og måske har den søde svigermor også brug for noget nyt garn til alle de projekter, jeg booker hende til. Det skylder jeg helt bestemt.

Besøg selv Københavns herlige krea-hule og de søde damer, der gerne hjælper med idéer og gode råd;

Husflid
Blegdamsvej 124, Østerbro

mandag den 27. december 2010

Stor kostbarhed;
Nogle gange er der et akut behov for perlepersoner og pandekager. Der skal stryges over skulderen, ledes efter små smil og proppes godter i maven.

2 0 1 1


Listen over 2011 bliver noteret i de her dage. Måske nogle af tingene styrter i løbet af året, mens det meste forhåbentlig lykkes og springer derud af i fuldt firspring.

Mulighederne drager mig.

søndag den 26. december 2010

Søndagsrebus

Laver vi mon cirka det samme i dag, hvor København minder om en skinnende hvid ødemark?

Der findes ingen forkerte svar i dagens billedrebus. Men den indeholder både noget, der er gloende-koldt og is-varmt. Nyd den sidste berusende rare bid af søndagen.

lørdag den 25. december 2010

Søde stunder


Håber ikke, hyggen stopper lige med det samme. For det er kraftigt vanedannende.

fredag den 24. december 2010

En dag med krymmel på


Måske er den 24. december 2010 ikke pænere end alle andre dage, men der er da magisk hvid sne nærmest overalt. Jeg vil ønske dig en smaddergod jul. Jeg håber, du må få en knaldhyggelig aften med krymmel & stjerner på og er blandt dine kære.

Min egen lille familie ligger enten under sygdomsdynen, arbejder eller er uoverskuelig langt væk, men jeg har heldigvis en fremragende ekstrafamilie. Jeg sender luftkys og gode tanker ud i det virtuelle rum, og de er bestemt til fri afbenyttelse.

torsdag den 23. december 2010

Hvad du ønsker, skal du få;


Mangler du de sidste julegaver? Her er budgetvenlige bud fra mig til dig

Haveejernes håndbog 'Min Havebog' er skabt til min mor & hendes topgrønne fingre

Jeg husker tydeligt lyden af denne hos min barndomsveninde Rikke

Fordi; den stærkeste svenske pige i mands minde er fundet. Pigepower!

Den allerbedste retrofølelse

Fine farver i stakken af ting & rod

Det bedste danske tv-mærke. Og så kan det gemmes helt væk bag trælåger

Lige nu glæder jeg mig særligt over, det er lykkes mig at købe de nødvendige julegaver på nettet eller superlokalt. Er julekortet ikke nået frem endnu, hav da tålmodighed med ham den stakkels Postmand Per. Han fryser jo, men tramper altså løs i pedalerne.

Apropos ønsker i denne tid. Sidste år følte jeg en stor og afgørende trang til;
- frisørbesøg gerne i Jægersborggade, 2200
- flyverdragt i str. 38
- ferie

- flere ord og flere penge på forskellige konti

I år ønsker jeg mig så;
- sunde og lykkelige medmennesker (# nr. 1)
- flyverdragt + elefanthue + uld undertøj
- fuldstændig ferie på alle niveauer
- et journalistisk job mixet med søde kollegaer
- strikkeevner; gerne snarest
- at niecen selv kan tage toget til København med sin mor & far i hænderne
- kreative ordfingre der virker døgnet rundt; året rundt


Hvad ønsker du dig suverænt mest? - i år eller for 2011? Mens du tænker, skal du unde dig selv at lytte til denne knusdygtige mand.

tirsdag den 21. december 2010

Ro-tid


Kombineret med lidt hjemmelavede vanilje-havregrynskugler kunne det gå hen og blive en vinder-tirsdag. Jeg har veninder så søde som jordbærmarmelade, savnet solskin bag ruden, boblende feriefornemmelser, varme fra pejsen og en kæreste i topklasse, der netop har afleveret en ond opgave. Og så er jeg jo i det jyske og stornyder.

Hvor mange procent er du på i dag?

PS: Filippa-niece fylder to måneder i dag. Hurra for hende.

søndag den 19. december 2010

Papirstynd jul?


Der er mange måder at hjælpe på. Nogle redder en landsby i et fjernt land, der rimer på usynligt og uretfærdigt, mens andre laver lasagner til københavnske hjemløse. Mange putter småpenge i et ofte ekko-ramt engangskrus, og endnu flere sender sande smil i retning af dem, som er uden et fast sted at bo og sove. Forleden havde jeg fornøjelsen af at sidde ved siden af fire hjemløse mænd i bussen, da de havde fået et gratis lift i ly for snestorm og frosne tæer.

Jeg fik heldigvis lov til at dele deres interne snak, der væltede rundt i den øvrige bus og hev søvnen ud af øjnene på medpassagerne. I mine ører er det stort. Afsindigt stort;

Mens der peges i retning af det allerbagerste Nordvest, fortæller den ene: "Gårdsanger-Søren boede engang dernede i én af togvognene. Men jeg har ikke set ham i ti år. Er han i live?"

"Ja da. Han er bare blevet federe. Han synger stadig på Kultorvet. I sommer fik han tusind kroner af nogle kontornussere for at holde kæft," svarer ham med mest skæg og størst hår.

Den mindste af dem siger efter en længere pause: "Jeg drikker kun i lortesituationer, og når jeg bliver bange. Det tager lige toppen. Julen er mest deprimerende."

God jul, siger du? Jeg ved ikke - det er lidt på hovedet.

fredag den 17. december 2010

Tjugohundraelva/almanak


Jeg løb stærkt gennem gaderne for at gi' et stort og stærkt kæmpekram til medmenneskerne derovre. Jeg stoppede kun hurtigt op ved én af de svenske yndlingsbutikker i nabolaget og fik dér øje på min kalender til det nye år. Det plejer ellers altid at ske alt for sent den slags ting i min verden. Men i år var jeg åbenbart heldig. Den er fyldt med fine streger lavet af 19 svenske kunststuderende og grafikere, der løber med sejren som topseje&dygtige&tænker-ud-af-boksen-typerne.

Den var faktisk klar til brug allerede i mandags. Men jeg har endnu ikke skrevet mit første bogstav i den. Kalenderen bliver dog kælet og aet for indtil da.

Fremragende, fin tegning. Jeg glæder mig allerede lidt til den uge om ganske lang tid.

Som dobbeltbonus kan jeg samtidig øve mig på det svenska. For det har jeg vist brug for.

Apropos Sverige. Kender du mon noget musik fra landet, som man bare må høre? Det kan være hvad som helst, så længe du kan li' det.

PS: Hvis du har brug for mere inspiration til en ny kalender, lavede jeg sidste år denne lille guide for Berlingske, hvor der bare skal sættes '2011' ind i stedet for '2010.'

torsdag den 16. december 2010

Vibes fra de varme lande

Fornyelig fik jeg varmen hos The á la Menthe. I den marokkanske salon flyder gode rytmer fra kaffelandene, og der spreder sig en stille stemning fra stearinlys og roser, mens der i glasset er klassisk grøn mynte-te. Stedet giver plads til at tænke tanker og kigge på vintervejr. Og det er brugbart.

The á la Menthe, Rådhusstræde 5 B, København K

onsdag den 15. december 2010

Dagens lykkekage


I disse dage tager jeg en tung dans med kaoskrav og en masse lirumlarum. Mit pensum består af kedelige kluddermor-lignende regler. For at få en mental pause holder jeg særlig godt øje med småtingslykke-sager, og i denne kategori er jeg nyslået fan af de fine, franske Madeleine-kager.

Allermest ser jeg virkelig frem til et juleophold dybt inde i det jyske. Hvad glæder du dig ekstra meget til i dette øjeblik?

mandag den 13. december 2010

SvævendeHvis ikke jeg deler det med nogle/dig/mange, er der fare for, at jeg letter op til stjernerne. Jeg er allerede svævende på kærlighedsmåden. Jeg har hørt mig selv gentage i uendeligheder; "ååååååhhh", "hun er såå fiiin" og "nååååårrrh." !!!!!!!.

Men hun er altså topskøn - selv hendes små grynterier og suttesmaskelyde. Jeg føler mig småberuset, når jeg iagttager hendes store læber, mørke øjne og tæer i petit-afdelingen.

Moster-titlen er den fineste & bedste, jeg nogensinde har haft.

søndag den 12. december 2010

Hinandens hinandenMidt i én af Citytunnelns første dage var der forsinkelser, råb og andre kaosting. Men der var også tid til tosomhed. Tak Sverige-land; jeg kommer snart igen.

lørdag den 11. december 2010

Gåsejagt


Den gyldne gås er løs, find den i Nørrebroparken i morgen til en ægte omgang skattejagt og vind seje, spiselige præmier. De Gyldne Gaarde står bag denne fine idé, så zap ind forbi deres Facebook-side for mere info og viden.

Jeg hepper gerne på dig.

PS: Det er både for børn og deres voksne

fredag den 10. december 2010

Retro-hygge
Gammeldags på den gode måde med pejs, brændestakke, Lille Sorte Sambos søster, hyldeblomstsaft på flaske, slidte sofaer - og overskud til ulande.

Cafe Retro, Knabrostræde 26, København K