søndag den 27. februar 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 2

Birthe er ugens blog-kvinde. Med bloggen Birdie Nam Nam byder hun indenfor i en verden fuld af evigfine billeder, krea-krøllede projekter og rammende ord. Selv beskriver hun den som "a space for the fine, ugly, mysterious, beautiful and crafty things in everyday life." Birthe tilfører blogland farve, glitter, god energi og akut lyst til en god kop kaffe. Få selv et glimt af hendes inspirerende bloggerier;

# birdenam.blogspot.com

Alder: 28 år

Bopæl: Vesterbro, København

Beskæftigelse: Uddannet journalist og læser i øjeblikket en kandidat i Digital Design & Kommunikation på IT-Universitetet. Arbejder som hjælpelærer i Interaktionsdesign samme sted.

Særlige kendetegn ved din blog?
Jeg skriver på engelsk, og bloggen tager udgangspunkt i hverdagen. Mine indlæg kan være alt fra enkeltstående stemningsbilleder til forskellige DIY projekter, som mine strikkeprojekter i efteråret, og så bloggen er fyldt med kopper (jeg samler på kopper og elsker kaffe, the og al slags mad og kage). Derudover er min blog meget visuel og har nok en snert melankoli over sig.

Hvor længe har du blogget?
Jeg har blogget siden sommeren 2009 – så snart to år!

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
På min blog kan jeg dele spirende idéer, tanker og eksperimenter, og det er kun mig der bestemmer, hvad der er interessant nok til at være en del af mit univers. Det er fedt at være kvinde i eget hus så at sige.

Hvad/hvem inspirerer dig, når du blogger?
Jeg bliver selvfølgelig inspireret af andre blogs som violaSometimes og SandraJuto, der begge poster rigtig fine billeder, og så kan jeg også godt lide madblogs som Smitten Kitchen. Men jeg bliver også inspireret af stemninger i det virkelige liv, som jeg prøver at fange i mine indlæg.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Det er meget forskelligt. Men for tiden prøver jeg at blogge hver dag, og så bruger jeg nok en halv time om dagen. Men jeg kan sagtens bruge meget længere tid, hvis jeg har ferie eller ikke har blogget nogle dage. Og så har jeg for det meste mit kamera med mig rundt omkring.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
Interaktionen. Jeg synes, det er enormt fedt at kunne dele de her ting med nogen. Jeg oplever, at man bliver en del af en slags fællesskab, hvor der er mulighed for at dele fælles interesser og bliver inspireret af hinanden.

De vigtigste elementer i en god blog eller andre blog-musts?
At turde være sig selv på bloggen, og dermed mener jeg også at have mod til at eksperimentere. Jeg kan godt lide blogs med fint layout og gode/interessante billeder, hvor man samtidig kan mærke personen bag.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Feist – Inside & Out

Øko-aben i papirsudgave


Jeg fortalte for efterhånden laaang tid siden, at jeg havde haft fint besøg. Det var af en meget rar og meget-meget tålmodig fotograf fra Fit Living. Nu er magasinet så på gaden, og øko-aben er fri.

Jeg er absolut ikke vant til at se mig selv så storsmilende i helside-format. Og jeg vil bestemt foretrække blot at se mit navn i byline. Men hvad gør man ikke i økologiens tegn.

På boghylden;


Faste favoritter: Sara efterspurgte et nærmere kig i mit bogskab. Jeg kunne snildt have valgt mange flere, men jeg starter med; Morten Sabroe, Naja Marie Aidt, Erlend Loe og Jonathan Safran Foer. Det er ikke nye titler, men jeg lover på spejderære, at de er mægtig gode.

Under oplæsning: Roy Peter Clarks meget pædagogiske skrivebog og Katrine Marie Guldagers små noveller om familielivet i Danmark. Jeg læner mig tilbage og læser.

lørdag den 26. februar 2011

Livet er ikke lutter surdej;


Lige i dag var der særligt brug for en Summerbird-flødebolle. Eller to. De gode sager i miniudgave er med citron, passion, hindbær, rålakrids og en eventyrlig bund lavet af små hemmeligheder.

fredag den 25. februar 2011

Familien på Fyn;

Jeg storsavner dem hele året. Heldigvis lykkedes det indimellem at få koordineret kalenderne og besøge min onkel, tante, kusiner og fætter, som for snart mange år siden flyttede fra det pulserende København til den lille landsby Lumby på Fyn. Her traver heste på marken udenfor køkkenvinduet, husets hund holder vagt på en absolut fredelig måde, der svæver en evig ro, og alle naboerne hilser høfligt.

Savnet er uundgåeligt. Især fordi mine tre allersødeste kusiner er ved at færdiggøre 3.g og er på vej ud i verden på hvert deres eventyr. Jeg står på sidelinjen, observerer og inspireres af deres gåpåmod, charme og indre styrke. Det er en gave at følge deres liv, tanker & fælles venskab, som er ekseptionelt stærkt. De har fundet sig selv, og jeg er blot en nostalgisk kusine, der stadig kan huske, da de var små.

Besøgene på Fyn er altid alt for korte. Alligevel var det inderligt skønt og rørende rart. Nu savner jeg dem bare igen, igen, igen.

Stillestående;


Efter for meget action er der brug for at puste ud. Det gør jeg bedst med hovedet begravet i en eller anden opslugende arbejdsopgave. Så jeg vil finde den rette position på stolen og forsøge at nå lidt mere end et par brøkdele af dagens liste med ærinder.

Er du oppe i fart, eller befinder du dig i et langsommere tempo a la vinterferie?

torsdag den 24. februar 2011

Magasinlæsehest;


Det bliver desværre ikke til så mange bøger i øjeblikket. Jeg kan ikke rigtig koncentrere mig om dem. Magasiner er derimod meget bekvemme - nærmest rare. Der bliver læst mest i Euroman. Også i aften. Jeg er ikke just fodboldfan, men jeg gider godt læse et fængende portræt lavet af dygtige ordskræddere.

Når jeg forhåbentlig snart kommer i god læseform igen, vil jeg kaste mig over Josefine Klougarts Hallerne, Lone Hørslevs Lige mig, Katrine Marie Guldagers Nu er vi så her og Kasper Colling Nielsens Mount København. Har du andre anbefalinger til magasiner eller bøger?

Kongefilm propfuld af kærlighed
The King's Speech er et meget givende bekendtskab, der for alvor har gjort sig fortjent til det fine Oscar-selskab. Jeg forærer fluks store guldstjerner til filmens viljestærke og knusdygtige skuespillere; Colin Firth, Helena Bonham Carter og Geoffrey Rush. Jeg har været hujende begejstret for Colin Firth, siden Bridget Jones's Diary nærmest var en pigeplage for omkring ti år siden. Han imponerede især, da han trak i striksweateren med et motiv af rensdyret Rudolf.

Men de to film kan naturligvis ikke sammenlignes. The King's Speech går linedans mellem den komplette ensomhed og de vigtige venskaber. Filmen viser på en altgennemtrængende måde, hvad det betyder, når nogen tror på én.

onsdag den 23. februar 2011

Under oplysning;


Skal man dømme udfra antallet af blogindlæg med lamper, har vi flere end et gennemsnitligt par. Lampefamilien er da også blevet udvidet på det seneste, fordi flytning åbenbart er lig nye boligønsker. Vi har længe været himmelblå af misundelse over lampeklassikeren Christian Dell, men vi havde brug for én, der kunne hænge på væggen. Nu har vi så fundet en helt anden retrolampe, som allerede er højt værdsat og gør arbejdet rigtig godt.

PS; Jeg er lidt bange for at blive kaldt lampedamen, men jeg må dele med jer, at Quriosa på Rantzausgade er hjemland for fantastisk retro interiør - og mange lækre lamper.

Lækkeri;


En kold vinterdag kan smadderhurtig blive opgraderet til et varmt glædesus, når postkassen overrasker med betænksomme gaver. Pernille fra bloggen Novice har været så kolossalt sød at forære mig den populære & virkelig gode økologiske eos-læbepomade. Det var endda lige dén, jeg ønskede mig. Mmhh, mintduft.

Og sådan får hverdagen tilført glitter & småtingslykke, når man mindst venter det. Jeg er meget taknemmelig.

tirsdag den 22. februar 2011

Hjem etc;


Der er noget urovækkende ved par i Ikea, Silvan osv. Heldigvis havde A og jeg prøvet det før, så vi klarede den udfordring. Der var kun brug for lidt kanelbullar i Ikea, men det skyldtes de ufattelig mange mennesker, der modsat os ligesom bare hygger under massive boligindkøb i Ikea-land. Vores mål er kassen.

Under indflytningen har der dog været brug for ros herhjemme. Især ved lampeopsætning - der har krævet et par ekstra besøg i søm- og skrueafdelingen i Silvan. Men nu sætter vi et stort X ved et hjem uden flyttekasser og sorte sække, og nu kan man igen lokalisere størstedelen af sine ting indenfor en overskuelig tidsperiode.

mandag den 21. februar 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 1

Jeg erklærer hermed total blogkærlighed. Jeg er vitterlig begejstret for alle de forskellige inspirerende, legende og skæve typer, der blot er et museklik væk. Derfor vil jeg fremover hver mandag kaste om mig med anbefalinger til kreative jonglører.

Jeg starter med svenske Linn, der har eventyrlige evner, når det gælder sprog, sociale medier og søde fristelser. Hun er også smaddergode venner med både fotografi og flora.

# linnkatarina.blogspot.com

Alder: 23 år

Bopæl: København

Beskæftigelse: Lige nu er jeg en Handelshøjskole-studerende, der er i praktik på et kommunikationsbureau. Og så har jeg min egen virksomhed ved siden af.

Særlige kendetegn ved din blog?
En svenskers forsøg at skrive på dansk, mange billeder og et virkelig stort forbrug af ordet ”fantastisk.”

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg er kreativ. Kreativ og utålmodig. Jeg kan ikke forestille mig en bedre plads end en blog til at fortælle hele verden om alle mine små DIY-projekter – og så få kommentarer tilbage. Umiddelbar response! Jeg synes, det er så fantastisk flot, at andre vil kigge på det, man skriver og sige noget til det.

Hvem/hvad inspirerer dig, når du blogger?
Jeg læser selv næsten udelukkende svenske fotoblogs. Jeg kigger for eksempel på svenske Nio till Fem, der har flyttet til New York og laver reklame. Den pige, sammen med Underbara Clara, er inspiration i fysisk form. Man kan ligesom næsten røre ved deres kreativitet.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Ohh. Jeg tør næsten ikke tænke over det. Fordi min blog er lidt af en fotoblog, bruger jeg rigtig lang tid på at arbejde med mine billeder, inden jeg publicerer dem. Så jeg vil sige en halv time hver dag. Mindst.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
1) Alle søde kommentarer! Der er så mange fantastiske blogpiger derude.
2) At jeg har en plads, hvor jeg må beslutte det hele. Og hvor det hele kan handle om mig, hvis jeg nu har lyst til det. Den lille narcissistiske Linn langt inde i mig er meget, meget lykkelig.
3) At man øver sig i at være kreativ. Jeg har publiceret 600 blogindlæg nu. Så skal man altså til at tænke nogen gang for at finde på noget nyt.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Kiss Me med Sixpence None The Richer.

søndag den 20. februar 2011

I'm right here;
Der kom en helt automatisk pause herinde. Uden det var planlagt. Det skete blot i travlhedens tegn. Heldigvis er jeg tilbage med et skud ny energi & andre idéer til bloggen. Jeg har længe følt, der var brug for en forandring, og nu har jeg endelig fået mulighed for at lufte ud og lukke en portion forårsfriskhed ind.

Og mandag er altid en god dag for nye begyndelser. Hvad enten der er;
- at jeg ikke skal spise mere af den hjemmebagte banankage (tre stykker i dag)
- at jeg skal begynde at løbe udenfor (også selvom jeg får bihulebetændelse - hvilket er min absolut største undskyldning pt.)
- at jeg skal huske at bestille tid til tandlægen (har mindst ét hul pga. nævnte kageindtag)
... osv. osv. (bidrag gerne)

I morgen, i morgen, i morgen, messer jeg; en lille forandring. Og en endnu større er på vej i takt med at jeg får styr på den fyldte kalender. Helbredet hjælper mig heller ikke. Jeg minder allermest om en omgang klatkage, som bedst fungerer i udsplattet tilstand under dynen.

Men i morgen er jeg rask ...

onsdag den 16. februar 2011

To be loved;


Jeg tæller ned, for jeg glæder mig (mega!)meget til en aften med Joan As A Police Woman. Det er nu på fredag. Ih, jeg tror, det bliver overvældende og topgodt. Hun er jo indehaver af en fin-finere-finest stemme med skrøbelighed og magi.

Den lille, lette onsdagsstatus er; hører Joan (især To be lonely og To be loved), har indretningsabstinenser, er lidt lækkersulten sikkert på grund af skriverier om en meget god café, og så glæder jeg mig over at skulle til Fyn & familie i weekenden.

tirsdag den 15. februar 2011

Velværeparadis

Jeg har haft fornøjelsen af at prøve ansigtszoneterapi for første gang, da jeg på jobbet skulle skrive en artikel om det. Jeg besøgte derfor den nyåbnede butik/klinik Krogh & Sahlholdt på Østerbro, som både tilbyder massage samt lækkert te & tøj.

Det var sådan en dag, hvor min hovedpine var nærmest larmende og uoverskuelig stor. Men jeg blev mødt af en god energi og varm kop lakridste, og derefter begyndte selve behandlingen. Præcise tryk og blide strøg i hele ansigtet; steder jeg nærmest ikke vidste fandtes. Hele mit ansigt blev hurtigt varmt, og efter en halv time var min hovedpine vitterlig pistvæk. Og der var stadig et kvarter tilbage af behandlingen med de magiske hænder, der sluttede med en omgang hovedbundsmassage.

For mig er ansigtszoneterapi som et velværepardis, og jeg har kun jublende ord at dele om behandlingen. Jeg havde glød i kinderne som aldrig før, og jeg kunne gå derfra uden spændinger og med en rar, afslappende følelse i hele kroppen.

Næste gang skal jeg lure lidt mere på tøjet og udsigten til Søerne.

Har du nogensinde prøvet ansigtszoneterapi?

mandag den 14. februar 2011

Puslespil


Det handler om timing og overblik i dette flyttekasse-liv. Hvor er havregrynene, hvor er skeerne, hvor er skoene, hvor er håndklæderne, hvor er opladeren osv. Det minder allermest om et stort puslespil med alt for mange bittesmå brikker.

Men jeg kom da på arbejde i morges fuldt påklædt og med de rigtige sko på fødderne. Jeg kunne dog kun finde knækbrødene.

Jeg flytter ikke foreløbig, kan jeg berette om. Jeg er gennemsnitlig glad - men mest af alt meget taknemmelig over de myreflittige svigerforældre/mor og den bomstærke kæreste. Jeg er også bare toptræt i hele kroppen.

Psst; Èn af bloglands skønneste kvinder har fødselsdag i dag. Jeg sender mentale kram & en kæmpe øko-lagkage til den evigrare Anja

fredag den 11. februar 2011

Familien min & flytterier


Det bliver blot en kort status, for;

# i dag får vi nøglerne til vores nye lejlighed (indsæt glædesboost)
# i morgen rykker svigerfamilien ind med overskud & rengøringshandsker, og;
# den nye lejlighed møder for første gang malerkongen alias svigerfar
# min mor kommer også susende med rengøringsmidler & store smil
# i overmorgen flytter vi så hele tilværelsen i flyttekasser - cirka 300 meter
# og jeg er stadig syg og har slet ikke tid til at være det

.. flytterodet er alligevel skønt & kønt med de rette mennesker omkring sig.

torsdag den 10. februar 2011

Prinsessen af Neroli;

Det meste af lejligheden er allerede pakket i flyttekasser. Men særligt en ting kan jeg ikke undvære, og den bliver derfor fremme til det sidste;
Øko-olie til ansigtet fra Primavera. Den indeholder den skønne neroli, som dufter af 'søde blomster møder orange.' Neroli er efter sigende opkaldt efter prinsessen af Neroli, der elskede at bære olien som parfume. Den virker meget beroligende og giver al den fugt, jeg har brug for i dette bundtriste vejr med uoverskuelig meget blæst & regn. Dette er ikke en skønheds-blog, fristes jeg til at sige - den fortjener bare at komme i rampelyset.

PS; Apropos blomster vil jeg anbefale dig at kigge lige her, hvis du er flower lover og bor i København

onsdag den 9. februar 2011

Kom nu, krop


Morgenmad; I nye flotte farver & former fra Urtekram tilsat lidt fra frugtskålen.

Drikkelse; Ny Pukka-love med sød smag. Æble/granatæble-juice er også på bonuslisten. Ligesom den varme kakao, som passer sammen med den kolde, blæsende februar (men kun må drikkes på de dage, hvor man trænger ekstra.)

Indimellem; Meget vanedannende og indeholdende den gode røde solhat.

Frokost; Fisk skal der til, siger de kloge hoveder. Varmrøget laks ryger dog helt af sig selv på tallerkenen, for det er min fiskefavorit.

Nu gider jeg ikke ha' ondt i hovedet og maven mere. Jeg kræver, at min krop har det godt. Så i dag har jeg plejet den med ekstra velvære - som jeg laver et seperat indlæg om meget snart - og denne enkle menu, som naturligvis ikke udgør hele dagens.

En stille følelse;


300 indlæg, 50 faste læsere, utrolig mange søde & kloge kommentarer.

Vi kommer hinanden ved her i blogland, og med dagens runde tal er der kun ét at sige;

Tak-tusind tak.

Jeg havde ikke forestillet mig, det kunne betyde så meget at dele små & store skrivesager i denne onlineverden. Men det er jo kun sjovt og hyggeligt, fordi du/I/allesammen er her og følger med bag skærmen.

Nogle er anonyme, nogle er ikke-bloggere, størstedelen er dog medbloggere, nogle kender jeg særdeles godt, andre slet ikke - og så opstår nye venskaber, som når jeg møder Ida over en skål suppe og en efterfølgende biograftur.

Der er så meget god energi, overskud og inspiration at hente på diverse fine blogs. Og der kommer nærmest hele tiden nye sider til, så jeg prøver at holde mig opdateret og linke til dem, jeg holder allermest af - vi skal jo sammen nyde de flotte billeder, rammende ord og tanker om alt det, vi kvinder ved.

tirsdag den 8. februar 2011

Hjertesukk;


Det giver nærmest knas indeni at savne så meget og dybt.

Hurtigst muligt lokker jeg hende til København med gode sager. A vil friste hende med hjemmelavede pandekager med chokolade, og det er næsten et fejt trick.

Kan jeg slå den?

For enden af boligregnbuen;


Billedet er snuppet direkte fra min proppede inspirationsmappe, hvor det vist har gemt sig længe og er blevet noget støvet til.

Jeg stemmer nemlig for lys og luft - i massevis - i den nye lejlighed. Vi har naturligvis også set os lune på et par sager fra herlige Hay. Vi starter blot med tøjstativet.

mandag den 7. februar 2011

Mandagstrang;


Citronmåne lavet på den gode måde er et brugbart bekendtskab. Det var længe siden sidst, men nu er jeg overbevidst om venskabets varighed.

Der er tempotravlt i disse dage, og tingene leger kluddermor med mig. Jeg prøver at være trofast overfor flyttekasserne og de lange lister med gøremål. For jeg tæller virkelig ned til den nye lejlighed.

Hvis der er en god fe derude, der opfylder ønsker, vil det være nyttigt, hvis det ikke bliver snevejr i weekenden. Jeg tilføjer også gerne ønsket om fast levering af citronmåne hveranden mandag - måske hver tredje?

Psst; Den fås hos Meyers Bageri.

søndag den 6. februar 2011

The mom's;

... er omdrejningspunktet & overskriften på denne knuselskelige film. Jeg behøver ikke skrive mange flere ord om den. Inderligheden gør, at du bare skal se den.

The kids are all right minder mig om én af mine halvgamle favoritfilm; My life without me.

PS: Joni Mitchell er på repeat

lørdag den 5. februar 2011

Venskab for livet;


Beskyttertrang har på det seneste fået en ny & voldsom betydning.

Jeg kan ikke leve uden den lille frøken.

fredag den 4. februar 2011

Nu är det födelsedag


Tusind tillykke og stort hurra for min storesøster, der har fødselsdag. Dagens stormstyrke skyldes min hæsblæsende kærlighed til hende.

Jeg glæder mig til at besøge dem i det svenske - med kage, kram & mycket-mange hjärtasmil.

Byens største brød;
Stortrivende surdej - tjek
Nyttig hævekurv - tjek
God bagesten - tjek
1 kilo tålmodighed - tjek

= kæmpebrød til hele kvarteret.

Og det smager så dejligt. Ølandshvedemel er øko-magi.

Nu stiller vi op i kategorien 'byens største brød.'