tirsdag den 31. maj 2011

Løbestatus;


Jeg har været så heldig at få løbetøj i en tidlig fødselsdagsgave. Jeg håber, det giver mig det nødvendige motivationsspark, for jeg har ikke løbet i et par uger efterhånden. Og jeg har naturligvis mange-mange gode undskyldninger for, hvorfor det har været et uoverkommeligt projekt.

Nu skal det være - ikke mere brok! Jeg var jo så godt i gang, og det var så rart at få brændt noget energi af. Tips & tricks til fornyet løbelyst modtages med glæde. Men jeg tror ikke, at der ikke er så meget andet at gøre end at binde løbeskoene igen og komme derudaf. Skal du med?

Originale opfindere & seje skribenter # 14

Berliner dokumenterne er fyldt med fine finurligheder, farverige fotos & knasende kulturliv og har en stor, skinnende guldstjerne i min bog. På bloggen følger vi Karen Sofies hverdagseventyrer, som udspiller sig i Berlin, hvor hun arbejder som journalist på et kulturmagasin. Hendes personlige skrivestil og inspirerende opdagelser giver mig lyst til at besøge Berlin snarest og tage en kop samtale med Karen Sofie og få en guidet tur rundt i byen.

# kseberlin.blogspot.com

Alder:
23

Beskæftigelse: Journalistpraktikant på magasinet Exberliner i Berlin

Bopæl: Kreuzberg i Berlin

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
Først og fremmest at jeg blogger fra Berlin. Men ellers må det være en mærkelig blanding af skøre begivenheder og hverdagsliv fra en by, der aldrig bliver kedelig.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg gør det, fordi det får mig til at føle mig tættere på folk derhjemme. Jeg tænker meget på de mennesker, jeg holder af, når jeg blogger. Og så ved jeg, at min visuelle dagbog, som bloggen er, vil være fantastisk at have, når jeg sidder i København og savner Berlin til efteråret.

Hvornår startede du med at blogge og hvorfor?
Jeg startede i juli 2010, da jeg flyttede til Berlin. Jeg har aldrig blogget før, men syntes, det var en naturlig ting at gøre, så folk kunne følge med i mit liv, mens jeg var væk.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Måske en halv time om dagen, men jeg bruger uendelige mængder af tid på at pløje mig igennem min efterhånden uoverskuelige liste af blogs, jeg følger med i.

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Andre blogs, sjove billeder, en skør tanke i mit hoved eller et vildt sted, jeg har besøgt. Jeg tænker meget over, hvad der skal på bloggen, og tit kan jeg gå og glæde mig til at dele en oplevelse, jeg har haft - f.eks. en tur ind på et forladt børnehospital eller en skæg fest.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
At der er så mange, der gider læse om mine mærkelige påfund. Jeg synes, det er sjovt, når folk har en idé om, at jeg har et helt vildt liv - folks, det er bare Berlin! Og så synes jeg, det er skønt at kunne blive introduceret til så mange andre bloggere, som inspirerer og forskønner.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Personlighed. Jeg gider ikke læse en blog, hvor jeg ikke kan fornemme personen bag. Der er efterhånden så mange blogs derude, der ligner hinanden, og så er det nødvendigt med personlighed. Et billede kan være fint, men der ligger ofte en historie bag, som er personlig, og det er dén, der er det interessante.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med blogland?
At lære andre blogs at kende. Selvom jeg aldrig har mødt nogen bag de blogs, jeg læser, føler jeg, at jeg kender dem alligevel. Og det er ret specielt. Men fedt!

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Når jeg bladrer igennem mit arkiv og ser billeder fra efteråret eller vinteren, kædes det meget ofte sammen med musik. Hører altid musik, men min blog må forbindes med Wildbirds & Peacedrums. Måske deres Fight For Me?

mandag den 30. maj 2011

Jättemysig;


Jeg har været i Sverige i weekenden og haft fornøjelsen af niece-Filippa, som nu er syv måneder, kan skraldgrine, har små tænder på vej og naturligvis er den smukkeste-smukke lille pige. Det går så stærkt det hele.

Jeg føler mig som et usædvanligt heldigt menneske at have hende i mit liv.

lørdag den 28. maj 2011

Spicy love;


Jeg åbner køkkenlågerne på Urtekram-bloggen. Kig endelig med.

God glædelig lørdag til dig!

fredag den 27. maj 2011

Nye sager fra San Francisco;Min kære veninde Lærke pendler mellem København og San Fracisco (hvem der bare var så heldig), og hun har været så knussød at importere nogle sager, der længe har stået på min ønskeliste:

1#: Uret fra Casio er klassisk, enkelt og feminint, og jeg er så hjertensglad for det. Det har derfor også siddet på mit håndled, siden jeg fik det. Jeg gik faktisk ikke med ur, før jeg for to år siden fik mit første fra Casio. Jeg synes ofte, at ure er for dyre eller for store. Men jeg har åbenbart fundet mit mærke.

#2: Jeg har efterhånden en ret stor samling af de økologiske lipbalms fra eos. Men de koster jo ingenting i USA i forhold til i Danmark, så nu har jeg sikret mig et lille lager - og jeg løber ikke tør foreløbig.

Er der nogle ting, du altid køber i/fra USA, fordi det er markant billigere?

torsdag den 26. maj 2011

Gode Goods, afsnit III;

Jeg holder stadig meget af butikken Goods på Østerbro, som jeg har tidligere har skrevet om. Denne nye video er et fantastisk fint indblik i en personlig tøjbutik, hvor alt er gennemtænkt og originalt.

Jeg ønsker mig stadig en Goods til piger.

Har du en favorittøjbutik?

onsdag den 25. maj 2011

Mere grønt;


Jeg blev inspireret af Marians kogebogs-favoritter til også at vise mine;

1#: Suveræne super succeser: De fleste hjem er vel efterhånden i besiddelse af en kogebog fra de dygtige kogekoner Sonja Bock og Tina Scheftelowitz. Jeg fik fornyelig denne kæmpekogebog (med pænt glimmer på forsiden!) Den er spækket med lækre & lette hverdagsretter, der ikke kræver, at man skal ud og erhverve sig tusind nye mystiske ingredienser. Bogen er fyldt med ekstrafifs og er yderst lækkert layoutet.

2#: Salatværksted: Fantastisk inspirerende bog fra madguruen Meyer med gode basisopskrifter på dressinger, salattopping og naturligvis; salater som man aldrig selv havde tænkt dem. Kogebogen er opdelt efter årstid, for der er naturligvis tænkt på, hvad der er i sæson. Jeg har allerede fundet mine yndlingssalater.

tirsdag den 24. maj 2011

Grønne favoritter;

#1: Det føltes som en økologisk juleaften, da jeg modtog den første kasse fra Aarstiderne i sidste uge. Det er pludselig virkelig let at lave en lækker salat og meget-meget vanedannende at modtage lækkerier lige til døren.

#2: En god grøn kop te at lune sig på om morgenen er stadig nødvendig. Denne fra Kusmi med røde frugter, karamel og citrus er min yndlings i øjeblikket.

#3: Min badeværelseshylde har fået lidt nye grønne hårprodukter fra Aveda, der giver fylde - og indtil videre ikke skuffer. Bodymilken fra Korres med jasmin er fuldstændig fantastisk og dufter så dejlig.

#4: Hvis man nu ikke kan lide artiskokker, er de heldigvis evigpæne som pynt.

mandag den 23. maj 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 13

Marian er kvinden bag Brændstof, der blandt andet byder på opskrifter, der giver rumlende maver, brugbare rejsetips, som giver udlængsel og et unikt indblik i arbejdslivet hos Urtekram, hvor hun arbejder. Det betyder, at der også er dømt 100 % øko-kærlighed på bloggen, og Marian serverer ofte lækre øko-fifs & inspiration i bunkevis. Jeg er altid lykkelig over at klikke forbi, og det er kun gode grunde til, at du gør det samme.

# braendstof.blogspot.com

Alder: 30 år

Beskæftigelse: Marketing Project Manager hos Urtekram Int. A/S

Bopæl: Holstebro

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
Jeg er en ildsjæl, der brænder for god mad, økologi, boligindretning, design, fotografering og at få nye rejseoplevelser. For mig er det en slags brændstof og en energi, der også karakteriserer mit blogkoncept. Alle der klikker forbi, kan tanke op af mit brændstof i form af ord og billeder til maven, til øjnene og til tankerne. Bloggen er til alle, der vil peppe kokkerierne op i hverdagen, mangler finurlige fifs til ferien eller bare trænger til eye candy i form af lækkert design og fine fotos. Nå ja - så er der godt med ild og flammer i blogdesignet, hvilket også er noget, der kendertegner bloggen.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg tænder på at få/dele inspiration + de virtuelle venner, man lynhurtigt får. Tilsammen giver det mig igen fornyet brændstof og energi. Det gør mig glad i hjertet, når jeg har lavet en opskrift, taget et foto eller tippet om et godt spisested i Sydney, at det er med til at give folk en god oplevelse. Og jeg bliver selv enormt inspireret på daglig basis af de mange gode bloggere, som efterhånden går hen og bliver til virtuelle venner i hverdagen. Jeg er flyttet ind i blogland for good.

Hvornår startede du med at blogge og hvorfor?
Jeg satte ild i brændstof i august 2010, fordi jeg i stigende grad blev spurgt efter opskrifter, gode råd til anvendelse af forskellige ingredienser og rejsetips til forskellige byer og lande, som jeg har besøgt og rejst i. Jeg havde også længe haft et ønske om at dele min kæmpestore fotosamlingen med navnet [F]art Art. Den består af billeder, som jeg har taget på farten løbet af de sidste 7 år med mit lille digitalkamera. Men de passede slet ikke ind i brændstof-konceptet, da det kom til stykket. Nu har jeg så været nødt til at gå i luften med endnu en blog, som udelukkende er en fotoblog med billeder. Den hedder brændstof [F]art Art, fordi den naturligvis er i familie med brændstof, men alligevel er anderledes.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Alt fra 30 min. til 1 time om dagen. Jeg bliver nemt opslugt af at læse andres blogs, men da jeg f.eks. ikke redigerer mine fotos, så tager det ingen tid at lave indlæg. Ideer til emner er der nok af-

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Det er tit rejseoplevelser, gode mad- og smagsoplevelser, skønne råvarer, andre bloggere, herligt design, fine fotografier, opskriftsbøger, magasiner, tendenser med mad og bolig, ord, bøger og min omgangskreds, der inspirerer og tænder ideerne i mig.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
At få lov til at dele ideer, tanker og oplevelser med andre, som brænder for de samme ting, som mig selv. Det føles rart at klikke virtuelt med inspirerende mennesker, som jeg måske aldrig ville have mødt i den virkelige verden, hvis ikke det var for bloggerierne. Og så bliver jeg SÅ glad, når folk smider en kommentar til mine indlæg eller tilføjer sig som faste læsere. Jeg smiler bare ved tanken. Jeg er glad, ydmyg og så taknemmelig på en gang over, at der er findes mennesker, som sætter pris på mine skriverier og fotografier.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Personligt kan jeg godt lide billeder og korte indlæg. Men da jeg hverken kan finde ud af at shoppe tøj, har forstand på mode, dullegrej eller kan strikke, fravælger jeg ofte krea- eller modeblogs. Og det er jo egentlig ærgerligt, hvis selvsamme blogs har fantastiske madopskrifter eller indretningstips. En god blog skal derfor have et knivskarpt koncept, så man ved, hvad man får ved at læse den. Sidst men ikke mindst, så foretrækker jeg blogs, der opdateres dagligt eller ugentligt.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med blogland?
Uha, det er svært at vælge blandt de mange positive oplevelser, hvor betænksomme bloggere givet mig personlige tips til f.eks. at finde et godt hotel i Amsterdam eller en god brunch café i Herning. En betænksom blogger har sågar sendt mig en hjemmelavet, delikat ramsløgspesto! Og så har jeg endda også vundet en skøn kogebog. Blogland byder på lutter gode oplevelser.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
…. ”and it burns, burns, buuuurns….” Hvis jeg nu skal holde konceptet stilrent, så skulle det nok være det gode, gamle Johnny Cash-nummer ”Ring of Fire.”

søndag den 22. maj 2011

Cykelsavn;


Min cykel har fået en ny ejer - på sådan en ufrivillig måde. I går aftes var den pistvæk og har været det lige siden. Jeg har på fornemmelsen, at den ikke kommer igen. Ak!

Jeg fik den, da jeg fyldte 18 år. Og nu bliver jeg snart 25 og må altså have mig en ny, selvom det slet ikke var planlagt. Alle cykeltips modtages derfor meget gerne. Tak.

Søndagsliv;1#: Jeg ligger i fosterstilling og læser. Er startet med hr. Haruki. Den første af slagsen. I går læste jeg Føtexsøen for anden gang. Den er stadig smaddergod. De to andre glæder jeg mig til at komme i gang med. Katrine Grünfelds 'Sommerferie' hørte jeg første gang om, da jeg var til oplæsning med hende og Helle Helle i Guldhuset fornyelig.

#2: Søndagsliv er også lig med arbejdsliv. En radiodokumentar in the making. 8 dage igen.

Hvad er på din søndagsliste?

torsdag den 19. maj 2011

Glimt;

Det var en særlig fin dag.

onsdag den 18. maj 2011

Kolorit på vejen;


Mine dage går med arbejde. Det er skønt og krævende. Og jeg synes, at det er i orden. For jeg har ikke spor mod travlhed og hverdagsliv. Det kræver bare lidt tankepauser og stilhed indimellem. Når jeg ikke arbejder, har jeg fundet mig en ny favoritaktivitet: Jeg cykler lange ture i mormor-tempo i mit kvarter. Kigger på farver & mønstre, observerer mennesker & dyr, tager en portion ekstra luft og knipser halvmærkelige billeder. Ganske stille-stille.

Hvilket tempo befinder du dig i?

mandag den 16. maj 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 12

Samantha er én af mine ældste & allerbedste veninder, og hun er igen tilbage i blogverdenen efter en la(aa)ng pause - så nu kan alle nyde hendes sprudlende univers på tambourinesam.dk. Det bugner af musik, dans & kjoler, store sløjfer og misundelsesværdige krea-projekter. Hun er sød som en hindbærsnitte og farverig som en regnbue, og hendes blog er en sand perle, der skaber lykketilstande på selv en grå regnvejrsmandag.

# tambourinesam.dk

Alder: 25 år

Bopæl: Ydre Nørrebro (sammen med katten Vega)

Beskæftigelse: Studerer Digital design og Kommunikation på ITU - og er samtidig designer hos booking & management bureauet Catching Paper Planes plus leger med stopmotion under aliaset Video Venner

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
Min blog afspejler min til tider lidt rodede - men farverige og fjollede verden - hvor det værste som kan ske, er, at man kommer til at kede sig.

Hvornår startede du med at blogge og hvorfor?
Bloggeriet tog vist rigtig fart, da jeg startede på gymnasiet, og hvor jeg brugte min blog som en virtuel dagbog til at bearbejde det obligatoriske teenage-kaos. Det startede som følge af, at jeg altid har skrevet og tegnet meget. Jeg blev introduceret til Photoshop, da jeg var omkring 12-13 år, og så begyndte jeg at lave en masse logoer og sætte dem op med HTML som jeg lærte mig selv ved at kigge på koderne i Frontpage og memorisere dem. (Jeg var lidt af en nørd faktisk.) Men så skulle jeg jo bruge den færdige hjemmeside til et eller andet, og derfor begyndte jeg at skrive lidt om, hvad jeg lavede til hverdag, om min kat og mine veninder, og hvad jeg brugte min SU på. Lige pludselig havde jeg en masse faste læsere, blev skrevet om og genkendt på gaden. Det kunne jeg ikke helt håndtere, og derfor lukkede jeg ned i løbet af 3.G. Tambourinesam.dk er dog stadig meget ny – faktisk kun en måned gammel. Jeg tror ikke, at den kommer til at handle så meget om min kat denne gang.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Jeg besluttede mig for at oprette en blog igen for at have et dynamisk portfolie på nettet og skabe en slags tophat for alle mine online profiler. Når jeg har brugt tid, sved og hjerteblod på et kreativt projekt, har jeg lyst til at vise det frem og få feedback. Derfor motiverer det mig til at blogge - også selvom det ikke er alle mine indlæg, som bærer et visuelt præg. Jeg vil faktisk gerne bruge meget mere tid på at skrive nogle rigtig gode tekster.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Kun et par timer om ugen lige nu. Det er på en måde lidt skørt for mig at skrive længere uformelle tekster - jeg er nok blevet meget præget af Twitters 140 tegn i mellemtiden. Men jeg kan godt lide at gøre mig umage med mine indlæg, så når jeg endelig går igang med at skrive og redigere, mister jeg hurtigt tidsfornemmelsen.

Hvem inspirerer dig, når du blogger?
Jeg er meget inspireret af de svenske piger - de er virkelig gode til at formidle sig selv via billeder og meget få ord. De opbygger små universer og fortæller fine historier via deres blogs, og jeg er især veninde-vild med Sandra fra Nio till fem og Carrie fra Wish Wish Wish.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
At man har et sted, hvor man kan samle og dele alle sine tanker, ideer og projekter. Og at nogen gider kigge med.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Personlighed og små detaljer - om det så er et særlig sprog, humor, en unik fotostil eller den gode ide og spændende vinkel, så bliver jeg fanget af de blogs, hvor personen bag skinner igennem. Modeblogs med kloner af piger i knold og oversize tøj siger mig virkelig ingenting. Jeg forstår det måske bare ikke, men jeg synes, det er lidt trist og kedeligt, når folk ligner hinanden for meget.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft med blogland?
Det er det netværk og inspiration, jeg har fået - og de mennesker jeg har mødt derigennem.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Jeg burde nok svare Bob Dylan med Tambourine Man (deraf kommer Tambourine Sam), men jeg har mere lyst til at svare Brigitte Bardot – Moi Je Joue. Det er ikke alt, man lige umiddelbart forstår, men der er fart på, og det lyder fjollet, fint og meget farverigt.

Verdens allersødeste mor;


... har fødselsdag. Tusind tillykke og hurra for min supermor. Hun er mindst ligeså skøn & smuk som på billedet, selvom hun er blevet lidt ældre siden da.

PS; Det er naturligvis ikke hendes skyld, at det regner i dag.

lørdag den 14. maj 2011

Film jeg lige har set # 1
Jeg har først fornyelig haft fornøjelsen af Woody Allens You Will Meet A Tall Dark Stranger. Den er uimodståelig sjov & tankevækkende og spækket med stjerneskuespillere. Har du set den?

Hvad er på din filmliste?

fredag den 13. maj 2011

Mad til glæde & gavn for maven;


Mangler du en sund og hurtig ret? På Urtekram-bloggen deler jeg ud af favoritretten til de travle dage.

PS; Jeg forsøger mig lige med dette indlæg igen, da det på mystisk vis er blevet slettet af Blogspot, som er noget utilregnelig i øjeblikket.

onsdag den 11. maj 2011

Guldhuset i Nordvest;
Det er vitterligt et guldfund: Det nye bibliotek- og kulturhus i Nordvest. I det ellers trøstesløse kvarter omkring Rentemestervej stråler den guldfarvede bygning, som er tænkt som en forskudt bogstabel. Indenfor pryder kunstneren Husk Mit Navn væggene med kæmpe læsende og syngende figurer. De hyggelige loungeområder gør det oplagt at slå sig ned og læse et magasin eller to - og der er også tænkt på den lille sult med en fin café.

Naboen er i øvrigt Ungdomshuset. Sammen må det udgøre Nordvest nye kulturelle fristad.

tirsdag den 10. maj 2011

Sandalvejr
Et par nye sandaler - tjek
Sol - tjek
Solbriller - tjek
Lyst til kolde frugtsmoothies & lange gåture - tjek

Vi ses i morgen, hvor det vist igen er blogvejr.

mandag den 9. maj 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 11

Forleden blev jeg interviewet til Berlingskes jyske lokalaviser til en artikel om blogging. Her spurgte journalisten blandt andet, hvordan jeg opdager andre blogs. Og jeg svarede: blog-land.dk. Det er en forholdsvis ny hjemmeside, men ikke desto mindre besøger jeg den allerede meget flittigt. Her får du nemlig serveret fine blogs indenfor mange forskellige kategorier. Der er vitterlig noget for de fleste, og der er gode chancer for at finde en inspirerende blog, man ellers aldrig selv var zappet forbi. I dag fortæller Trine, som er kvinden bag blog-land.dk, om konceptet:

# blog-land.dk

Alder: 27

Beskæftigelse: Studerer grafisk design og Visuel Kommunikation

Bopæl: København K

Særlige kendetegn ved bloggen?
Blog-land.dk er en portal, hvor de bedste, sjoveste, mest interessante og flotteste blogs i Danmark (og til dels udlandet) er samlet. Her kan alle være med, så hvad end man leder efter musik, mode, madblogs eller en helt 4. blog, er der med sikkerhed noget at komme efter. Det er tanken, at Blog-land.dk skal fungere som ’opslagsværk’ - så det er her, man går hen, hvis man søger en blog.

Hvorfor startede du blog-land.dk?
Det hele startede fordi jeg kendte folk, der ikke anede, hvor de skulle starte i søgen efter blogs. Jeg havde en virkelig lang liste liggende over blogs, jeg fulgte dagligt - og så tænkte jeg, at det da kunne være smart at smide dem op på et site, så andre kunne følge med. Jeg kom frem til, at jeg ikke synes, der fandtes et sted, man kunne ty til, hvis man var lost i blog-land. Og derfor startede jeg Blog-land.dk

Hvornår startede blog-land.dk?
Blog-land.dk slog dørene op i januar 2011. Derfor er sitet stadig under udvikling, og jeg bliver dagligt klogere på, hvad der kan gøres bedre.

Hvor mange læsere har blog-land.dk?
Der er pt. ca. 14.000 besøgende om måneden. Og det er jeg SÅ glad for - efter de kun små 4 måneder Blog-land.dk har på bagen.

Hvor meget tid bruger du på bloggen?
Jeg bruger alt mellem 3 minutter og 3 timer dagligt. Men ofte sætter jeg et par timer af om søndagen, så der ligger en masse klar til ugen, der kommer. På den måde har jeg nemlig også tid til alle mine andre gøremål.

Hvor mange skribenter er tilknyttet bloggen?
2 stk. Min veninde Simone og jeg selv.

Hvordan opdager du nye blogs?
Det er meget forskelligt. Jeg modtager dagligt mails fra læsere, der gerne vil anbefale en blog – og det er rart, for det er ofte blogs, jeg ikke kender og måske ikke var faldet over ellers. Derudover læser jeg selv rigtig rigtig mange blogs, og de linker ofte videre til andre blogs, som linker videre til andre blogs osv. Hver gang jeg falder over en interessant blog, bookmarker jeg den. På den måde har jeg en lang liste af blogs liggende. Derfor når jeg aldrig at tænke ’ååh, nu skal jeg også lige finde en blog til dagens indlæg’ - det er rart.

Hvad er det særlige ved blogs?
Jeg synes, det fantastiske ved blogs er, at de er forskellige hver og én. Det må være det bedste ved det; forskelligheden. Jeg elsker, hvordan man kan læse en blog, hvor bloggeren lukker én ind i sit eget univers – og deler ud af sin hverdag, som måske er helt anderledes fra ens egen. Og så synes jeg, de fleste blogs er gode til at have et overordnet tema, som gør, at man kan gå til f.eks. ’den’ for at få mode-tips og til ’den’ for at få lækre madopskrifter og til ’den’ for at se, hvad det sidste nye inden for musikken er osv.

Har du selv nogle favoritblogs?
Dén er svær! Jeg læser jo som sagt SÅ mange forskellige blogs, og jeg er stor fan af mange af dem! Men altså hvis jeg skal vælge 3 danske, så må det være: Bumbumbum - bloggen jeg får mit daglige kreative blog-fix fra. Sneglcille - hvor jeg uden undtagelse altid får et godt grin. Og så kan jeg ikke komme uden om, at jeg er ret stor fan af Emily Salomon, som skriver fantastisk, og som ofte deler ud af sine lækre opskrifter.

Hvorfor har du ikke selv en blog?
Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg skulle blogge om.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog eller andre blog-musts?
Jeg synes, at gode billeder er alfa-omega - store og flotte billeder, som ikke er pixelerede og som ikke er så små, at man skal bruge lup. Derudover kan jeg godt lide, når der er et overordnet tema for bloggen. Dermed ikke sagt at en blog skal omhandle musik, mode eller skønhed – men det er rart, når bloggen har nogle keywords, den holder fokus på. Så ved man, hvad man som læser kan forvente sig af bloggen. Og så kan mit grafiske øje godt lide overskuelige blogs, der ikke forvirrer øjet.

Hvordan spår du fremtiden for blog-land.dk?
Jeg kan desværre ikke spå. Men mit største ønske er, at det bliver et site, der i folks bevidsthed bliver det opslagsværk, jeg har tænkt, det skulle være. Altså et sted folk kigger med på for at følge med i, hvad der sker i blog-land og for konstant at finde nye og spændende blogs.

søndag den 8. maj 2011

Värdiful;
Min lille niece blev døbt i det svenske i går. Der var store smil, små tårer i øjenkrogen, sirlig bundne sløjfer på gaverne & solskin dagen lang. Det var smukt på alle niveauer. Filippa Viola blev navnet; jättesöt.

lørdag den 7. maj 2011

Frugtglad;


Jeg er forfærdelig frugtglad; meget, meget frugtglad. Jeg spiser helt klart over det anbefalede. Jeg er derimod slet ikke lige så god til få de gode, grove grøntsager, som jeg burde være. Jeg cykler gerne til tre forskellige butikker for at få præcis mine danske yndlingsæbler, de ekstrasøde blåbær og den spisemodne mango. Nu er jeg så på udkig efter en kasse fra Aarstiderne. Det har jeg faktisk været i snart tre år. Men nu er jeg tæt på at trykke 'bestil.' Har du en kasse fra Aarstiderne, som du kan anbefale? For der er en ren slikbutik for mig, og det er så svært at vælge.

Hvad er dit forhold til frugt, og hvor meget spiser du mon?

torsdag den 5. maj 2011

Dagens soundtrack;

Jeg har først fornyelig opdaget Angus & Julia Stone, og jeg har nærmest ikke hørt andet musik siden. Den australske bror/søster duo synger på skift med en skrøbelig vokal og leverer stærke & slagkraftige budskaber. Det er min nye fuldstændig-favorit-skrive-musik, og jeg jubler over, de allerede giver koncert den 15. maj på Vega.

tirsdag den 3. maj 2011

Skønne Stella;


Fortryllende fotos, velskrevne interviews med stjernetalenter og skæve tendenshistorier. Stella Magazine er den slags magasin, man glædeligt gemmer i mange år og deler med sine veninder. Det er i den lækreste kvalitet og i et imponerende fint layout, der både er simpelt & farverigt på én og samme gang.

Stella sig om sig selv:

"Stella was born out of the will to put personality before glamour."


PS; Keren Anns skrøbelige & kraftfulde vokal passer perfekt til en stille dag med magasinlæsning.

søndag den 1. maj 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 10

Camilla er pigen bag bloggen Jagten på noget. Her mikser hun fine fund, farverige fotos, lokkende madopskrifter og magisk musiknyt. Camillas blog er prydet med hendes egne krea-streger, der i sig selv er et besøg værd. Jagten på noget rimer på småtingslykke, når den er allerbedst - og det er som at komme på besøg hos en sød veninde.


# jagtenpaa.blogspot.com

Alder:
17 år

Beskæftigelse: Studerende

Bopæl: Fredensborg

Særlige kendetegn ved din blog?
Det må være mit rod i indlæg. Jeg falder ofte over mange forskellige ting, som jeg deler på bloggen, hvilket godt kan ende med at blive lidt smårodet i sidste ende. Har dog hørt at kreative mennesker roder - er der ikke noget om det? Ellers må det være mine mange billeder af blomster, hvilket skyldes jeg arbejder i en blomsterbutik.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
Det er enormt hyggeligt. Det er sådan en lille slags dagbog over ens liv, hvor man kan dele ens oplevelser - uden det bliver alt for personligt. Det er også enormt varmende, når dét jeg laver, bliver godt modtaget. Jeg bruger ofte bloggen til mine kreative projekter, hvilket jeg syntes er tophyggeligt at kunne dele.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Jeg bruger faktisk ikke så forfærdelig lang tid på at blogge, men det er ofte, at det lige pludseligt falder mig at smide en sang op, jeg har nynnet hele dagen - så nogle gange er det lidt spontant. Det der tager længst tid er, når jeg kokkererer.

Hvad/hvem inspirerer dig, når du blogger?
Det er ofte musik, de mennesker jeg omgås og de områder jeg begiver mig rundt i. Jeg elsker eventyr, hyggelige caféer og blomster. Jeg er også lidt af en gastronomisk-nørd. Jeg elsker at lave mad trods mine kun 17 år. Derfor er madblogs også en stor inspirationskilde. Jeg har endda selv lige startet en sød lille madblog med min gode søster.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
Det allerdejligste ved at have en blog er at kunne dele alt mellem himmel og jord. Det bliver modtaget med kyshånd, og det er superrart at kunne dele noget, man selv finder inspirerende. Det er også et slags pusterum, hvor man kan sige nærmest alt, hvad der falder én ind.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
Jeg syntes, det er utrolig skønt, når bloggen har et personligt præg. Flotte billeder og originale ordfumlerier er nu heller ikke værst.

Hvad er bedste oplevelse, du har haft med blogland?
Det må være bekendskaber, gode kontakter og positiv modtagelse af min blog. Det er topskønt!

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Det er den franske sangerinde Camille, som giver mig lyst til at kunne tale flydende fransk. Hun er så sød, utrolig rytmisk og hendes sange minder mig om sommer. Jeg er selv lidt af et sommerbarn, og denne akustiske video giver mig gåsehud på den rigtige måde.