tirsdag den 21. juni 2011

Hurra for dig;Vi tog anden etape af bobler til ganen og store, stolte smil, da A's lillebror sang sig ind i alles hjerter til den afsluttende musikeksamen - og fik et fortjent 12-tal. Hurra for dig, E!

Stolte, glade og ladt op igen smutter vi til Berlin i løbet af natten. Jeg lader computeren holde ferie herhjemme, men jeg garanterer foto-overload, når vi er hjemme igen lige om lidt. Hav det smaddergodt så længe.

PS; Tak for jeres mange lykønskninger! I er topsøde.

mandag den 20. juni 2011

Kalas;


Her dufter af fødselsdag & kalas. Vi fortsætter nemlig med at fejre i det midtjyske. I dag får A's lillebror den røde studenterhue på, og jeg fylder 25 år. Det bliver en dejlig dag.

søndag den 19. juni 2011

Stille søndag;Vi er stadig i Jylland hos svigerfamilien. Vi har for alvor pakket hverdagen sammen. Vi er rykket indenfor foran pejsen, for udenfor falder sommerregnen blidt og blødt. Dagene byder på læsetid uden afbrydelser, lange kaffepauser, middagslure uden dårlig samvittighed, ro & hygge. Det er en utrolig god kombination.

Lige nu er vi ved at sammensætte en Berlin-guide med ting, der skal forsøde ferielivet, mens der lyttes til søndagsvenligt musik. Tak for alle jeres brugbare indspark og håndplukkede tips til Berlin.

Hvor skal du hen på ferie? Under rejserygsæk (i menuen til højre side) er lidt guides. Du finder blandt andet yndlingskaffesteder i London, shops i Malmö og favoritmadsteder i Barcelona.

fredag den 17. juni 2011

Optursdag;


Det er dybest set bare gråt og beton. Kedeligt og koldt. Men Journalisthøjskolen i Aarhus har været et helt særligt sted for mig; Været mit andet hjem og har formet mig. Jeg bestilte min første infomappe om Journalisthøjskolen i 7. klasse. Jeg har aldrig været i tvivl. Drømmene har med årene skiftet form, og branchen har vist tænder & kløer. Men journalistikken er stadig det helt rigtige for mig.

Jeg havde ikke været forbi skolen, siden jeg blev færdig i oktober. Men i dag var jeg på besøg for nok sidste gang i denne runde, da A blev færdiguddannet. Der var ventetid, blafrende sommerfugle og krydsede fingre. Det blev hurtigt afløst af tårer og dyb lettelse. Allermest var der champagnerus, store kram, intens lykke, glade familiemedlemmer og rendyrket stolthed. Han klarede det selvfølgelig til perfektion.

Tusind tillykke til min hjerteperson.

onsdag den 15. juni 2011

Søger tips & tricks til;


Meget spontant har vi besluttet, at vi tager til den tyske hovedstad i næste uge. Vi har nemlig været heldige at låne en tidligere kollegas lækre lejlighed. Jeg har været i byen et par gange tidligere, så vi springer turistattraktionerne over. Jeg tænker derimod, at den står på små shops, hyggelige caféer, øko-butikker, loppemarkeder, italienske restauranter, kulturknas og kaffebarer. Har du et særligt fint sted i Berlin, du vil dele ud af?

Og er der mon interesse for, at jeg laver en guide til København?

mandag den 13. juni 2011

Originale opfindere & seje skribenter # 15

Ugens mandagsblogger er Malene fra Hvor kragerne vender. Hun forsøder blogland med herlige hverdagsfund, humor og hundeliv. Jeg har fulgt Malene lige så længe, jeg kan huske, og hun er alletiders selskab, som jeg holder af at kigge forbi. Hun er ligesom en god vane. Hun tager stemningsfotos, så jeg får helt lyst til at hoppe direkte ind i billederne, og hun har et særligt gen til at finde fantastiske lækre lopperier i det jyske. Mød hende lige her;

# kragerne.blogspot.com

Alder:
27 år

Beskæftigelse: Lærer på en lille landsbyskole

Bopæl: Sdr. Onsild ved Hobro

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?
Min blog handler i bund og grund om alting og ingenting. Om at forsøge at sætte lidt kulør på livet i provinsen og gøre hverdagen lidt sjovere. Min blog er meget personlig, og den viser mig og mit på godt og ondt.

Hvad er grunden til, at du bare må blogge?
For mig er bloggen blevet en slags virtuel dagbog, hvor jeg løbende kan få afløb og notere og fotografere. Derudover elsker jeg at lade mig inspirere igennem andres ord og billeder og andres måde at tænke og leve på. Jeg føler, at jeg via bloggen har fået en hel masse nye venner, der altid er klar med skulderklap og positiv feedback. Det tror jeg, at alle har brug for. Jeg har i hvert fald.

Hvorfor startede du med at blogge?
Fordi jeg føler, at jeg har noget på hjertet, som jeg gerne vil dele. Både små og store ting. Fra hverdagene og drømmene. Det vigtige og det ligegyldige. Det sure og det søde. Alt sammen er ting, som jeg gerne vil dokumentere, inden jeg har glemt dem. Jeg har altid taget mange billeder, og nu har jeg endelig fået mit helt eget sted, hvor jeg kan vise dem frem.

Hvor lang tid bruger du cirka på at blogge?
Jeg bruger cirka 10-30 minutter på at lave et indlæg, men jeg kan bruge timevis på at kigge med over skulderen hos andre. Nogle dage er jeg nødt til at sætte tid på bloggeriet, for det virkelige liv skal jo også passes.

Hvad inspirerer dig, når du blogger?
Primært gode billeder. Billeder som fortæller mig noget uden en masse overflødige ord. Hverdagens detaljer og stemninger fra det virkelige liv.

Hvad er det allerbedste ved at ha’ en blog?
Interaktionen med de andre bloggere er noget af det, jeg sætter allermest pris på, og så er det mit fristed, hvor jeg kan skrive og vise lige, hvad der passer mig.

Hvad er de vigtigste elementer i en god blog?
For mig er det gode billeder og stemninger. At man har noget på hjertet, og at man kan mærke personen bag skærmen.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i blogland?
Hver dag i blogland er egentlig en god oplevelse. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke sidder med et smil på læben, fordi nogen har taget sig tid til at kommentere på mit indlæg, grine med når jeg spilder, sige ”godt gået” når jeg har skudt papegøjen eller rose mig til skyerne, når jeg stolt fremviser et sy-projekt, som ligner en syv-årigs værk.

Hvis du skal sætte toner på din blog, hvilken sang vil du så vælge?
Så bliver det Miami med Superheroes. Fordi den har den retro sound over sig, som jeg elsker - og så er det en af de sange, jeg oftest smækker på anlægget og ryster r** og skråler alt for højt til. Mest når jeg er alene.

PS; Du finder de tidligere mandagsbloggere i menuen til højre

lørdag den 11. juni 2011

Nørrebro by nightDet bedste ved sommeren er at være udenfor hele tiden. Også om aftenen, når luften stadig er lun, og Nørrebro lyser op. Jeg har sådan trængt til at komme ud. Hænge ud i parker, cykle og lange gåture. Sol på næsen giver et energiboost og udløser smil & glæde. Nu mangler jeg bare et godt sted at bade og lækre loppemarkeder. Jeg tror dog, vandet er for koldt endnu til min smag, men jeg har alligevel lyst. Og min altan mangler loppemøbler, før jeg kan indtage den og invitere på hjemmelavet hyldeblomst. Har du et godt bud?

Hvad er på din sommerliste?

mandag den 6. juni 2011

Huleudsigt;


Regnvejret passer mig egentlig fint. Jeg har nemlig gemt mig i min hule og lader op til en ny dag.

PS; Jeg mangler inspiration til mandagsbloggere. Kan du mon anbefale én? Eller to?

søndag den 5. juni 2011

Sommerlyksaligheder;

Weekenden har været varm & vidunderlig. Jeg har nydt søde sommerjordbær, min mors gode selskab, gåture i Frederiksberg Have, tid til stille tanker, duften af blomster og udsigten til mine nye krydderurter, som pynter på altanen og er mit helt store hobbyprojekt. (Du husker måske nok, at jeg ikke er født med grønne fingre?)

Det er småtingslykke, når den er allerrarest. Hvad har været din weekends lyksaligheder?

torsdag den 2. juni 2011

Fest-festival for folket;


Nørrebro er lige nu forvandlet til en kæmpegadefest, der er tætpakket med dåsebajerdrikkende unge, som kaster med glæde & håndtegn. Højtalerne dunker af alt fra dansevenlig reggae til hårdtpumpende metal, og dansegulvet er rykket op på byens tage og gamle tanks. Hver centimeter af kvarterets trappesten og kantsten er indtaget, og ud af vinduerne hænger endnu flere folk og festivalens maskot; de oppustelige blækspruttearme.

Det er vildt - det er vildt sjovt. Min indre mormor siger dog tak for i dag og sov godt, mens Nørrebro fester videre.

I æteren;


Så er det i dag, at A's radiodokumentar om Facebook-martyren bliver sendt på P1 Dokumentar kl. 14.03. Jeg vil anbefale, at I tuner ind, for det er en gribende historie om den uskyldige, smånørdede egypter Khaled Said, der tilfældigvis endte som martyr, og som via nettet blev det vigtigste symbol i millioner af egypteres kamp mod styret under revolutionen sidste år. Læs mere her

PS; Dokumentaren genudsendes lørdag & søndag.

onsdag den 1. juni 2011

Mere mad;


Jeg hylder hurtig & herlig hverdagsmad (igen) på Urtekram-bloggen. Zap endelig forbi.