søndag den 30. oktober 2011

E n l a n g s o m p a u s e


Vi tog en langsom pause, som passer til tempoet, når gule blade falder af træerne, og tunge regndråber er limet fast til ruden. Jeg var særlig vild med pausens indhold af svømmeture, dampbade, gåture og de lune aftener foran pejsen. Og når man har brugt en hel formiddag på at læse avis og stirre ind i ilden, ved man, at vi har ramt det laveste gear. Det er mørkt, hyggeligt og eftertænksomt ...

fredag den 28. oktober 2011

Elefant opsparing


Plussiden ved voksenlivet er helt sikkert muligheden for at spare op. Bare lidt til side hver måned, som stille vokser. Så der er jubel og skulderklap - til mig selv. For jeg er ikke født med et opsparings-gen. Men når jeg har et mål, kan jeg åbenbart godt. Opsparingskontoen hedder 'drømmerejsen,' og destinationen er New York. Penge er måske knap så udbredt et tema i blogland, selvom det meste cirkler om forbrug og ønsker.

Sparer du mon op? Og til hvad?

onsdag den 26. oktober 2011

God mod snue & snøft


Bare for en sikkerheds skyld. Jeg er også på en overdosis af c-vitaminer i form af et net daglige klementiner.

søndag den 23. oktober 2011

Uforfalsket æblemagi


25 år - og jeg kan skrive hjemmelavet æblechutney på listen. Det er ikke en af livets store bedrifter, for det kan næsten laves med lukkede øjne. En skål med forskellige æbler, god æbleeddike, lidt rørsukker, chili, løg, hvidløg og krydderihylden hen er alt, der kræves. Og så er der lidt spark til efterårets simreretter.

PS; Fornyelig lavede vi mere voksenmad. Vi lavede bearnaise fra bunden, som du kan se her. Den kommer også på listen, for den krævede et par kilo tålmodighed og to forsøg.

fredag den 21. oktober 2011

En svømmehal af kærlighed


Niece-Filippa fylder 1 år i dag, og det er en svømmehal af kærlighed.

Jeg husker tydeligt de blandede følelser for et år siden. Hun kom noget turbulent til verden meget før tid, var så skrøbelig lille og lå i kuvøse. Frygten ramte så hårdt, at jeg mistede pusten.

Heldigvis viser livet sig nogle gange fra sin bedste side. I dag er hun stærk, sej og simpelthen så sød. Det har været et år fyldt med solskin indeni. Hurra for dig, Filippa!

onsdag den 19. oktober 2011

Hjemmelavede hjerter


Der er hjemmelavede hjerter i cortadoen. Dette er A's lille værk med microskum. Kald det kaffekærlighed.

tirsdag den 18. oktober 2011

En dag på job


Cirka sådan her ser mange af mine arbejdsdage ud. Jeg er ude og interviewe søde københavnere om deres forretning. I dag var jeg på besøg i en nyåbnet café, som laver mad fra hjertet, og hvor hver lille ret har sin egen særlige historie. Der var også smagsprøver - dem vender jeg meget snart tilbage til, mmh.

Efter sådan en berigende oplevelse kan en grå, kold regnsvejrsdag bare komme an.

mandag den 17. oktober 2011

Burgerbyggeri


Ku' det friste med en burger? Jeg bygger burgere ovre på Urtekram-bloggen.

lørdag den 15. oktober 2011

Film jeg lige har set # 4Match Point af Woody Allen (2005)


Vicky Cristina Barcelona af Woody Allen (2008)

Sidste gang i filmhulen så jeg en af Woody Allens nyere film. Men de lidt ældre af slagsen har alligevel noget særligt over sig. Det var først i går, jeg så Match Point, som foregår i det regnvåde engelske klassesamfund. Jeg forstår ikke, hvorfor det har måtte vente så længe på sig. Den er genial god, og de små detaljer er flot flettet sammen til en underholdende og nervepirrende film med krimi-krydderi og stjerneskuespillere.

Hvis jeg havde efterårsferie, ville jeg gense den varme catalanske kærlighedshule i Vicky Cristina Barcelona, som handler om det forvirrende kærlighedsliv og en gribende ferieflirt i Barcelona.

fredag den 14. oktober 2011

Bløde ønsker


Jeg har længe luret på Hays store puder i uld. Men det var som om, de fortjente en særlig god plads herhjemme. Nu kom anledningen så, da vi har bestilt vores livs første sofa.

En stor sofa og bløde puder er så godt som skræddersyet til efteråret.

onsdag den 12. oktober 2011

Fanfare og trut


Alle jeres fine og personlige beskrivelser fra konkurrencen skyder sig ind i hjertet på mig. Jeg har grint og sådan nydt at lære jer bedre at kende. Tak-tak-tak fordi I ville være med, og gid I alle kunne få en præmie.

Men nu skal der lyde en stor fanfare med trut, båthorn og det hele. For tilfældighedernes spil har talt. Den glade vinder er dig, Karen, nr. 44, som har skrevet følgende:

”Karen, studerende på 25 år - elsker solskin, musik og mad og glæder mig hver dag - hele dagen - til jeg skal spise aftensmad!”

Nu kan du glæde dig til, at du skal spise store steaks hos MASH. Send mig en mail på loe@downtown.dk

mandag den 10. oktober 2011

Fraværet


Jeg har fået Morten Sabroes nye bog af A. Fader vor er en bog om kærligheden, og hvordan fraværet af den præger mennesker.

Jeg græd mig igennem Sabroes Du som er i himlen, som handler om hans mor. Denne bog fokuserer så på faren; den manglende far. Sammen med bogen fik jeg også en Moleskine notesbog, da det vist er givet, at der bliver brug for at nedfælde tanker undervejs og efterfølgende.

lørdag den 8. oktober 2011

Det italienske spiseri


Vi har en håndfuld restauranter, vi jævnligt spiser på. Steder, der aldrig skuffer. Vi er derimod ikke særlig gode til at prøve nye ting. Men et attraktivt Downtown-tilbud gjorde, at vi fandt vejen forbi Nyhavn 14. Samme ejer har også Magstræde 16, som vi har besøgt før (læs her), så vi havde en god mavefornemmelse.

Køkkenet har rødder i det rustikke italienske folkekøkken, og stemningen er udsøgt med rå plankeborde, pudsede vægge, gamle sort/hvid fotografier og masser af flakkende stearinlys. Vi fik serveret antipasto med charcuteri, lækre oste og hjemmelavede tapenader. Det er muligvis den bedste antipasto, jeg nogensinde har smagt.


Pizzaen var kokkens berømte med tynde skiver kartoffel, pesto, rucola, portobellosvampe og bøffelmozzarella. Bunden var sprød, og fyldet var delikat - men den slår altså ikke Mothers stenovns-version.


Desserten var den italienske klassiker panna cotta med pære, chokoladeknas og en kugle æblesorbet ved siden af. Den smagte himmelsk og havde fået sit helt eget skandinaviske pift med sæsonens frugter, der gjorde den ekstragod.

Nyhavn 14 er bestemt et sted, vi gerne plotter ind på vores indre restaurantkort og besøger igen.

torsdag den 6. oktober 2011

Konkurrence


Trut-trut - for her kommer bloggens første konkurrence, og det er i den gode mads tjeneste. Du kan nemlig vinde et gavekort på 500 kr. til Mash Steakhouse til fri afbenyttelse i København eller Århus.

Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar med navn/alder/beskæftigelse og en lille bonusinfo om dig selv. Jeg ville for eksempel skrive: Linda, 25 år, journalist, knuselsker kaffe, kage og kram.

Jeg finder en vinder på onsdag.

onsdag den 5. oktober 2011

Avocado-love


Jeg havde aldrig troet, at jeg ville modtage en mail på vegne af 'chilenske avocado-avlere.' Det var dog udelukkende en positiv overraskelse, for de var så søde at sende lækre og nemme avocado-opskrifter. Jeg er ikke svær at overtale, da jeg i forvejen spiser masser avocadoer. Jeg er vild med den milde nødde-agtige smag - og så er de fyldt med vitaminer og mineraler, der gør, at de løber med sejrsfanen som en af sæsonens allerbedste superfoods.

Tilbage til opskriften. Jeg har faktisk aldrig brugt avocado i varme retter, men det smagte virkelig dejligt, giver en cremet konsistens og skal bestemt prøves igen. Jeg justerede en smule i opskriften og tilføjede løg og mere parmesan. Jeg skriver den, som jeg lavede den.

Fettuccine med avocado-nøddesovs og parmesan

Ingredienser (4 pers.)

400 g. kogt fettuccine
2 spsk. finthakkede purløg
4 spsk. hakket rød peberfrugt
3 modne chilenske Hass avocadoer

1 hakket løg
Lidt fløde
100 g. hakkede valnødder
150 g. friskrevet parmesan
Salt og peber, gerne eksta krydderier som basilikum

Skræl 2 af avocadoerne og mas dem med en gaffel. Skær den tredje avocado i små stykker. Vend forsigtigt avocadomassen, parmesan, de hakkede nødder, fløden og avocadostykkerne sammen i en kasserolle og lad det simre ved lav varme. Smag til med salt og peber. Bland til sidst den kogte fettuccine med purløg og rød peber. Hæld saucen over fettuccinen og drys med lidt ekstra parmesan.

Vi spiste pastaretten sammen med hjemmebagt foccaciabrød med fetaost og rosmarin. Min mor var på besøg, og hun efterspurgte opskriften efterfølgende. Mmh, det var godt.

PS: I morgen vender jeg tilbage med en konkurrence ...

tirsdag den 4. oktober 2011

Madmekka


Jeg har efterhånden flere gange besøgt Torvehallerne på Israels Plads. Det er en levende og sansende markedsplads - og det er et friskt, farverigt og frodigt alternativ til supermarkederne. Jeg slipper for at cykle til Østerbro for at købe god fisk, og jeg kan både få friskristede kaffebønner, økologiske krydderier, danske æbler, japansk panko-rasp og økologisk Vesterhavsost samme sted.

Det er blevet kritiseret for at være for dyrt, men jeg har kun erfaret rimelige priser på kød, fisk, frugt og ost. Det er naturligvis ikke Netto-niveau, men det koster det samme, som hvis du alligevel køber fisk hos fiskehandleren. Brød og kager synes jeg måske er for dyrt i forhold til kvaliteten. Vi er i hvert fald milevidt fra Meyers eller hjemmebag.

Torvehallerne summer og inspirerer. Folk hænger ud på pladsen med smoothies i hånden, og de handlende deler entusiastisk gode råd og opskrifter med hinanden. Jeg er fan. Og så har de åbent om søndagen.

mandag den 3. oktober 2011

Stjernefrø


Der er mel på trøjen, og stjernefrø i skålen. Se, hvad jeg laver på Urtekram-bloggen.

søndag den 2. oktober 2011

Grødgodt


Yndlingsgaden serverer nu også indie-hip grød i Nørrebros første grødbar. Her kan man spise grød morgen, middag og aften. Konceptet får et grødhoved som mig til at juble.

Vi spiste en fløjlsblød speltgrød med masser af mættende fuldkorn og med et pift af sprøde kerner og havtorn. Den var sød, cremet og landede i maven på en fyldig og behagelig måde. Grød er en rigtig hverdagshelt. Næste gang skal jeg helt bestemt smage deres risotto.

Grød
Jægersborggade 50
2200 København N

Herhjemme rækker kreativiteten kun til havregrød, så del endelig din bedste grødopskrift med mig.