tirsdag den 31. januar 2012

Lykkelandet


Det var godt for humørbarometeret og savne-kontoen at passe Filippa i fredags. (Selvom jeg sov virkelig meget dagen efter.) Mit hjerte danser stadig en livlig melodi, og lykkeland er, når:

.. 2 store mennesker og 1 lille menneske klemmer sig sammen i et børne-cirkustelt og efterligner lyde af alle bondegårdens dyr (indtil man får det underligt i hovedet på grund af iltmangel.)

.. Filippa spontant laver dansemoves og klapper, så snart hun hører noget, der minder om en rytme.

.. A og Filippa leger det gyldne tårn, hvor hun langsomt (og med lyd) hæves op i luften og meget hurtigt sænkes igen, mens hun klukgriner helt nede fra maven.

.. A og jeg prøver at oversætte hendes tilsyneladende klare svenske udmeldinger eller snakker "svensk" til hende i håbet om, at hun bedre forstår os.

.. Filippa - helt ud af det blå - griner for sig selv i en brummende tone. Hun har helt sikkert god humor, selvom man ikke ved, hvad hun har det sjovt over.

mandag den 30. januar 2012

Trang til;... yogamåtten sammen med andre søde piger. Det var ét af januars strålende store lyspunkter, der strutter af indre velvære og enorm egenomsorg.

Jeg vil tilbage til ahh-følelsen i kroppen og den eftertragtede ekstra energi & ro. Forhåbentlig bliver det i næste måned, at jeg starter en morgen stille med en kærlig & dygtig lærer og en hel dyreverden af stillinger.

søndag den 29. januar 2012

Sprødt og sødt med overraskelser indeni


Sådan ser de ud. Og vil du lære de hjemmepoppede herligheder beklædt med chokolade bedre at kende, så klik.

Svigerfars solskinshat

Så er der flere urterier fra heksens hat, hvor jeg kommer omkring forskellige varianter i alverdens former og farver - alle er personlige hjælpere og husfavoritter, der for en stund rammer spotlyset herpå bloggen.

Det her må være ét af de mest populære naturlægemidler, som selv helse-forskrækkede typer lærer at holde af - især i den her snekolde periode. Simpelthen fordi de brunrøde dråber virker. De er lavet på et udtræk fra friske og økologisk dyrkede rød solhat-planter, og de aktive stoffer lindrer lette forkølelsessymptomer. Jeg bruger dem altid ved stoppet næse, røde og løbende øjne, smerter ved bihulerne og nonstop nysen. Du putter cirka 30 dråber i et lille glas vand et par gange om dagen, og ofte behøver du kun gøre det i cirka 2 dage. Det er i hvert fald min erfaring.

Jeg er absolut ikke den eneste, der hylder Echinaforce fra den schweiziske superurte-mand Alfred Vogel. Jeg hældte dem i min svigerfar, da han var på besøg forrige weekend med en god, gammeldags forkølelse, og i løbet af kort tid viste den immunforstærkende effekt sig. Så herhjemme hedder den 'svigerfars solskinshat.'

PS: Sidst skrev jeg om det her kickstartende kosttilskud, hvis du vil læse mere i miniserien.

lørdag den 28. januar 2012

S a v n

Der er den slags mennesker, man savner, men ikke tør ringe til eller kontakte. Og så er den slags mennesker, man savner, selvom de er inden for rækkevidde.

For mig tilhører min mor den sidste kategori. Og i dag da jeg købte en ranunkel, mindede den mig sådan om min blomsterelskende Pippi-mor. Samtidig blev jeg ramt af en sky af savn, jeg ikke lige vidste, hvor jeg skulle parkere midt mellem varer og mennesker i køen i Fakta.

Min mor giver mig en hjemme-følelse på alle niveauer. Man burde copy-paste hende, så jeg kunne have hende hos mig i løbet et af tastaturtryk. Må jeg spørge; Hvem savner du?

torsdag den 26. januar 2012

Min i morgen


Min i morgen er planlagt. A og jeg skal passe Filippa i det svenske, for hun er syg og har været det længe. Stakkels hende. Jeg har modtaget liste fra min storesøster, der burde sikre, at alt går godt (er printet og i tasken.)

Jeg føler mig sikker på, at vi skal lege, hygge og kramme. Men måske vender bleen forkert, sokkerne er på vrangen, og æblet bliver skåret anderledes ud end normalt. Kysseoverload kan helt sikkert også forekomme.

onsdag den 25. januar 2012

Øko-frisør; derfor


Min nye kollega fortalte mig, at hendes veninder smådriller hende med, at hun går hos en økologisk frisør. For hvordan kan man klippe økologisk? Men der er virkelig ikke grund til at rynke på næsen. Nok er selve saksen ikke særlig meget anderledes end andre steder - derimod viser de grønne saloner omtanke:

De undgår kemiske stoffer og bruger i stedet grønne, allergi-bekæmpende produkter i behandlingerne, putter miljømærkede rengøringsmidler i spanden og energibesparende pærer i loftet, affaldssorterer og serverer økologiske godter. For dem selv, miljøet og kunderne. Det sidste er altså dig.

Og hvis det ikke er nok, fik jeg i weekenden en topbehandling i salonenen på billederne. Det var en luksuriøs oplevelse med en la(aah)ng hovedbundsmassage (det må være noget af det bedste, jeg ved), myose-forløsende massage i stolen og en fugtmættende, sundtduftende hårkur fra purepact. Og så fulgte der ellers en klipning, hvor frisøren forstod, hvad jeg ønskede. Der var nemlig god kemi, men jeg var heldigvis fri for den grimme af slagsen.

tirsdag den 24. januar 2012

Jeg læser;


MAD. Politikens sektion byder på mundvandsløbende opskrifter, herligt håndværk i et appetitvækkende univers, et smugkig i andres køkkener & skabe og skæve madhistorier, som når de besøger verdens største leverandør af flymad. Jeg går glædesamok over de gode madhistorier med værdi & inspirationsfaktor. Og så er det (set gennem mine linser) kun sjovt & sødt, når kokkene slænger sig over køkkenbordet og slynger om sig med rarhed.

PS: Hvad læser du?

mandag den 23. januar 2012

Mad med hjul under


På vej til arbejde i dag så jeg en mand, der havde hjul under sine ski (som det mest naturlige i verden.) Han rullede derud af med fuld fart. Hurtigere-hurtigere. Sådan har jeg følt det i dag. Som om nogen havde sat hjul under mine sko. Modsat manden kunne jeg ikke rigtig følge med. Derfor indhenter jeg nu det sidste i sofaen, og så er det altså noget så rart med hurtig aftensmad, der nærmest selv triller ud af køleskabet og op på panden.

Vi havde en rest brune ris, og så er det bare på med lidt sesamolie, lidt fintsnittede gulerødder og hvidkål, en håndfuld spinatblade og en sjat soya. Stege-stege, og så er der mad, der både smager & mætter så dejligt. Jeg havde egentlig også cashewnødder, men dem kom jeg til at snacke inden. Det er vist bare sådan en dag.

søndag den 22. januar 2012

Weekendkærlighed


Det er hyggeligt indenfor. Lidt ligesom den knitrende lyd fra brændeovnen. Vi har holdt sofasøndag med svigerfamilien tætpakket i en 2-værelses lejlighed. Der var tid til at synke ned i en god snak, hoppe i de uldne sokker, læse aviser, lave mad, lægge planer og nusse.

Udenfor var der flakkende sneflager så skrøbelige som dun, der indimellem blev erstattet af smittende striber af sol. Det blev opskriften på en langsom luksus-hjemmeweekend.

lørdag den 21. januar 2012

Girl crush


(New Girl, 2011)

Derfor skal du virk-virkelig se serien New Girl:

- Masser af kvindelig fællesskabsfølelse = der er også andre, der ser Dirty Dancing på repeat, når de har kærestesorg (mens de har et symbiotisk forhold til sofaen & Kleenex)

- Den er sjov på den ultrakiksede måde, hvor man krummer tæer men samtidig smiler, fordi det er topsødt fremført. Blandt andet når hovedpersonen Jess synger og laver hjemmelavede soundtracks til sin egen situation

- Man får lyst til at kaste sig ud i et overload af kjoler og krøllet hår med sløjfer i (<3)

- Zooey Deschanel er fuldstændig fantastisk på den der jeg-vil-være-veninde-med-hende-måden eller jeg-vil-være-hende-måden. Du kender hende fra den fine film 500 days of summer og det endnu finere band She & Him

PS: Du kan godt se serien med din kæreste, for den er absolut også til fyre (medmindre de kun er til mord & blod)

fredag den 20. januar 2012

Skriverier i solskin


Det her foto er altså fra i morges og er ikke snuppet fra gemmerne. Kom så forår & mere lun sol, jeg hepper på dig.

Jeg var egentlig på vej hjem fra læge, da jeg tog billedet. For fredag er min hjemmearbejsdag, hvor jeg kan sidde i det gode hjørne i sofaen, mens jeg drikker hjemmelavede smoothies og leger ordkrea i Word. Og lige præcis i sofaen rammer solstrålerne mig, så jeg suger dem til mig. Hav den dejligste fredag belagt med sødme & sjov.

torsdag den 19. januar 2012

Kickstartende kosttilskud

Kosttilskud kan virke som en verden, der leger kluddermor. Jeg har læst en del bøger om emnet, men det afgørende for mig er nok, at jeg også har prøvet virkelig mange forskellige varianter. Som udgangspunkt bruger jeg rene naturprodukter, eller en blanding hvor organiske mineraler er bundet til et stof fra planteriget.

Chi-Energi fra danske Go Organic er den første personlige favorit i en lille kosttilskuds-kavalkade. Det er naturens energiboost i pilleform med 13 forskellige urter som guarana (frø fra en regnskovsplante der kan sammenlignes med kaffebønnen), maté (blade fra et sydamerikansk træ med koffeinlignende stoffer) og andre mere kendte kusiner som brændenælde, gurkemeje, mælkebøtte, grøn te og rosenrod.

A og jeg har brugt vores første (farvestrålende og fine) glas Chi-Energi op, men virkningen kom meget før. Normalt drikker A en stærk cortado på hans (meget tidlige) morgenvagter i DR. Den flydende koffein blev dog hurtig overflødig, og nu er han helt stoppet med at drikke det derude. Chi-Energi blev nemlig den afgørende pep-pille, der kickstarter ekstra udholdenhed og giver det nødvendige drive sidst på dagen.

Vi har begge mærket forskellen. Og det her er derfor vores sunde alternativ. Sammensætningen i Chi-Energi kan samtidig afhjælpe kronisk træthed ved at styrke lever og fordøjelse. Dobbelthit!

onsdag den 18. januar 2012

Super carla


Dagens super carla er frisk & sød med masser bær, banan, citron og mandelmælk.

Mit tilskud af D-vitamin består derimod af en video med den humørboostende niece, der går. Stille skridt for skridt. Hurra for en dag. Hvad er din mentale solskinspille i dag?

tirsdag den 17. januar 2012

Et lille januarforsætDet er ikke de tunge forsæt, der står på min liste i år. Jeg starter med forbedringer i mikrostørrelse. Og én af dem er undgå af købe plasticposer. Men tynde stofnet har bare en tendens til at blive for små & skrøbelige til dagligdagsindkøbene. Heldigvis har Gitte fra Objects & Use fået lavet en taske i kraftigt økologisk kanvas, som har stropper i den rigtige længde og masser plads. Det simple design gør, at jeg også bruger den til træning.

mandag den 16. januar 2012

Suppe med grøntsagspower


Har du lyst til en sund og simpel suppe på en tempotravl mandag? Så er der en opskrift til dig på Urtekram-bloggen, der burde være til at overskue og ikke kræver så mange ingredienser. Håber du får en god dag.

søndag den 15. januar 2012

En kop København; Raw & Rustic


Her kan du få kaffe, men du kan også få farverige frugter, grove grøntsager og saftige salater. I caféen Raw & Rustic hos Urtehuset på Gl. Kongevej oser der nemlig af sundhed. Det er den gamle Egefeld, der er forvandlet til en naturskøn café og butik. Og her er det nemt at få dækket det daglige grøntsagsbehov med et enkelt måltid, når menukortet lokker med både godgørende raw food, friskpressede juicer og rustikke sandwiches. Det er sund lykke.

Jeg kastede mig over en af deres vitaminholdige grønne smoothies, der smagte forrygende og af alt andet end hippie-kost. (En stor økologisk smoothie koster 39 kroner.) Det kan anbefales at snuse rundt i cafeen. Især udvalget af bøger er en dekorativ vifte af inspiration og fordybelse. Jeg blev grebet af Anette Harbechs Fedt for life, der krævede ekstratid i den lune stol med udsigt til en stadig morgentræt og stille Gl. Kongevej.

Jeg er glad for, at cafeen ligger meget tæt på mit arbejde, så jeg kan snuppe lidt hjemmelavet hummus i frokostpausen og samtidig få et øko-frikvarter. Hos Raw & Rustic går hygge nemlig hånd i hånd med et naturligt boost og søde, imødekommende piger bag disken.

Raw & Rustic
Gl. Kongevej 113
Frederiksberg

lørdag den 14. januar 2012

Min morgen
Nu kan jeg godt afsløre, hvorfor jeg børster min krop og har haft hovedpine udover det sædvanlige. Jeg er ikke gravid, som flere ellers har gættet på (haha.) Men jeg er startet det nye år med en detox i særdeles trygt selskab med to dygtige undervisere og et hold engagerede & sjove kvinder.

Derfor så min morgen cirka sådan her ud: En grøn smoothie med spinat, citron, æble og ingefær, en stille cykeltur, stærke ingefærshots og yolates i halvanden time. Kort fortalt har vi hele ugen skåret ned på dårlige vaner og fjernet blandt andet sukker, gluten og koffein. I tre dage består kosten udelukkende af grønne smoothies, urtete og særlige grøntsagssupper. Morgen og aften er der så yolates, der er forløsende, afstressende og energiboostende.

Lige præcis i dag er jeg sluppet fri af min intense hovedpine, og jeg har det sååå godt. Jeg har overraskende meget overskud, og jeg er gennemlykkelig for at mærke min krop på en helt ny måde.

torsdag den 12. januar 2012

Når kroppen råber på mig


Jeg har lovet (mig selv) at passe bedre på min krop og lytte mere til, hvad den fortæller mig. Ofte r å b e r den faktisk på mig. Jeg har nemlig frygtelig nemt ved at få hovedpine efter nærmest akrobatiske og krumbøjede stillinger foran computeren. Nogle gange skal jeg bare drikke noget mere vand eller løbe en tur, og så går den væk. Andre dage slipper den mig slet ikke og føles som et hæmmende monster.

Heldigvis fik jeg forleden en behandling belagt med ro og afstressning. Det var en frydefuld lykke, som både var meditativ og sanselig. Jeg håber, at jeg på den konto kan holde mig gode venner med hovedpinen bare lidt endnu.

Hvad gør du for din krop?

onsdag den 11. januar 2012

Morgenstund med æblemums


I skålen er der grød lavet af risflager, ristet hirse, quinoaflager og hakkede abrikoser tilsat kanel og vaniljepulver. Det smager i sig selv ikke af særlig meget, men med en god skefuld æblemos er det sødt & blødt for smagsløgene.

tirsdag den 10. januar 2012

Nye vaner


Tørbørstning er en ny hobby herhjemme. Men jeg tror bestemt, den varer ved. Det er sådan en simpel ting, som både øger blod- og lymfecirkulationenen, styrker immunforsvaret og forbedrer fordøjelsen. Og så er det ren feel-good fra morgenstunden. Jeg fortæller snart mere om de nye vaner og forklarer hvorfor ...

søndag den 8. januar 2012

Herligt hæng-ud-sted


Jeg har vist det før, men jeg gør det gerne igen. Det guldbelagte bibliotek er nemlig det bedste kreative hæng-ud-sted, når man har brug for et stille skrivested. Jeg glemmer hver gang at tage knipse billeder indenfor, som ellers gør oplevelsen og indlevelsen i ord-landskabet total. Næste gang skal jeg nok huske det.

Og så kan man tilmed sidde fløjlsblødt og købe grøntsagssuppe i caféen, mens man nyder udsigten til Ungdomshuset eller til et vinterramt og nøgent Nordvest. Jeg var i hvert fald mæt og glad, da jeg gik derfra i fredags, for jeg kunne både sætte hak ved alle mine deadlines og god samvittighed.

Hvor eller hvordan arbejder du bedst?

lørdag den 7. januar 2012

Startskud


Det nye år er startet smaddergodt. Den 1. januar bestilte vi flybilletter, og i dag bookede vi så hotelværelse.

N e w y o r k .

Tæller dage og noterer glædesboost i kalenderen. Kom an med gode guides & håndplukkede herligheder.

fredag den 6. januar 2012

Øko-divadulle


Mary har længe kaldt på mig, og nu hvor hun er flyttet ind herhjemme, er vi hurtigt blevet smaddergode veninder. Hun hjælper mig nemlig med at fugte min vintertørre krop med en blanding af økologisk rapsolie, aloe vera og havreekstrakt. Og der er pludselig fut i farverne på badeværelseshylden, hvor Marys evige glimt i øjet indbyder de fleste til prøve hendes creme-egenskaber. De er beroligende og blide uden parabener, farvestoffer og parfume.

Hun har to andre fine øko-veninder, hvis du også skulle have set dig lun på mini-divaerne.

torsdag den 5. januar 2012

Alsidighed


Nogle journalister vinder fuldt fortjent (og lidt til) Cavling-prisen og fælder ministre, mens andre vinkler artikler om burgere & rengøring plus farvekoordinerer den nye arbejdskalender. Sådan er livet så forskelligt.

Hurra for den særlige race af journalister, som Ulrik Dahlin er en generation af. Med et motto vi andre kan lære af: "Skyd på alt, hvad der rør sig." Og sådan sættes dagens arbejde ellers i gang.

onsdag den 4. januar 2012

Lunt til kroppen


I det her stormende regnvejr luner jeg mig på mange kopper te. Når indholdet i køleskabet består af vand og mælk, er det knapt så fristende - og så er det her virkelig guf. Det simple indhold består af frisk ingefær, tørret mynteblade og vildtvoksende timian. Smid lidt honning i, og det erstatter eftermiddags-snacken.

tirsdag den 3. januar 2012

Sæt i gang; madmagi
Jeg var så heldig at få Funky Favoritter i julegave fra Urtekram, og selvom jeg indtil videre kun har bladret i den, har det været en farverig fornøjelse. Endnu bedre er det næsten, at den matcher ét af mine ønsker for 2012. Jeg vil nemlig bruge flere kogebøger for kickstarte madinspirationen og skabe hverdagslykke i gryderne. Og så drømmer jeg om at holde endnu flere middage for familie og venner med madmagi og hyggekalas.

PS: På Anne Kristines evigfine blog 11-54.com skriver jeg i dag mere om mit 2012 med en nulstilling af det gamle år og et goddag til det nye.

mandag den 2. januar 2012

Uvurderlig
Vi forsøger at vågne efter nytårsaften, men vi hænger stadig fast i sofaen. Nytårsaften var legesyg, uden hviskeniveau, tilsat slips eller flæser og der herskede en særlig dyb koncentration om den hjemmelavede (vellykkede) bearnaise og den sirligt lagte glasur på kransekagen. Selskabet var uvurderligt. Simpelthen.

søndag den 1. januar 2012

Film jeg lige har set # 7The Help om 60'ernes utilpassede Mississippi er Obamas yndlingsfilm, og den er så absolut også én af mine. Den er stadig relevant her cirka 50 år efter. Jeg kan kun opfordre til at starte det nye år med en high five af søstersolidaritet, næstekærlighed, tolerance og åbenhed. Vi har brug for det.

Godt nytår.