onsdag den 29. februar 2012

Give away - noget til ørerne

Nu kan du vinde et par Swirl høretelefoner udviklet af danske AIAIAI og designet af tegnestuen KiBiSi. Nogle kalder dem et øremirakel, og andre værdsætter, at både design og lydkvalitet går op i en højere enhed.

Jeg har valgt farven for dig, og den er petroleumsblå. Det er nemlig min favorit. Du må til gengæld helt selv vælge, hvilke numre fra din playliste som skal fare gennem kablerne.

Høretelefonerne har også en masse smart indbygget blandt andet en mikrofon og fjernbetjening, så du har fuld kontrol over din iPhone, iPod eller lignende - og du kan styre opkald og musikalske toner. Naturligvis ikke på cyklen - men måske på en gåtur, på kontoret, i bussen eller derhjemme?

Det skal du gøre for at lege med: Smid en kommentar med dit yndlings musiknummer og fortæl gerne hvorfor, det er så fint. Jeg finder en musikglad vinder mandag den 12. marts.

En kop København; Tranquebar

I ved efterhånden, hvad der (primært) forsøder mit hverdagsliv: ordkærlighed, kaffekrea, (overskyggende meget) økologi og naturligvis; København. Her får du en hjemmelavet kop København. Og har du ikke tid til en kande byliv og københavnske kæledægger, så kys i stedet på dine yndlingsmennesker - og glem lidt de små deadlines og allestedsnærværende huslige pligter. Det må for en stund fordoble al verdens lykke. I hvert fald småtingslykken.


Rejs et smut til de varme lande hos Tranquebar, og mød også det perfekt udvalgte personale i den berigende bogcafe. Det er et eksotisk og belæst pusterum, hvor københavnske kulturpersoner og andre bogglade typer nyder deres velskænkede kaffe og dampende kopper te i ro og mag. Og jeg kan kun opfordre jer til at gøre dem efter.

Synk ned i stolene ved de store vinduer ud til Borgergade med en udvalgt bog og gerne et par timer fri i kalenderen. Du kan naturligvis også gå på jagt efter håndmalede sparebøsser, afrikanske dukker, poesi på bosnisk og sambarystende toner på cd. Min hyppigst udøvede disciplin i bogcafeen er at fordybe mig i en velskreven socialrealistisk novelle eller benytte mig af deres store udvalg af oplæsninger og foredrag.

Tranquebar
Borgergade 14
1300 København K

Superlyserød


Her er en silkeblød, fed masse til hænderne, der er trætte af vantevejr. Urtekram har på fineste vis blandet en cremet sag med sheasmør, kæmpenatlys-, jojoba- og mandelolie, og det kan mine fingre godt li' at komme i. Den spreder en mild velduft som en blomstrende forårsdag med udsprungne blade. Og så er cremen altså virkelig fint pakket ind - superlyserød og nærmest med sløjfe. Perfekt til pigeveninderne med et økohjerte.

tirsdag den 28. februar 2012

Dagens kærlighedskram
Hjerteoverload på den svenske måde med mini-Pippi og fræk type a la Emil fra Lønneberg.

PS: Kærlighedskram til dig fra mig.

mandag den 27. februar 2012

Den lyserøde liste


Så nåede jeg igennem dagens liste med 'autosvar' som øverste og mindste gøremål. Hvem skruede i øvrigt ned for graderne og tændte for min dynelyst? Det sidste må blive i næste uge. Nu står den på natmad efter først arbejde, snevejr og til sidst meditation. De ting matcher ikke helt - eller måske gør de netop? Jeg kan ikke beslutte mig.

søndag den 26. februar 2012

Strukturglæde


For et stykke tid siden fandt denne sløjfeskønne gave fra Aalborg til København, og den landede på allerheldigste vis hjemme hos mig. Søde Ida fra bloggen Midtimellem havde nemlig hevet mit navn op af konkurrencehatten.

Indeni gemmer der sig fire sorte knager i forskellige størrelser fra den dygtige designerdame Anne Boysen. Hun har lavet Fe Dots i lakeret stål, og de er helt perfekte til at skabe orden i vores entré. På den ene dut skal nøglesnore hænge og gøre morgenener hurtigere, og på de andre skal tørklæder, cykellåse og pandebånd sættes i system.

Det er virkelig funktionelt & fint design. Tak til både Ida og Anne! Når de er på væggen, får I det at se.

Lysdøgn


Det sker hvert eneste år - på samme banale måde. Jeg bliver spruttende glad for den milde luft, de lyse dage og naturens små spirende børn. Jeg tør slet ikke begynde at tænke på sommeren, hvor det skal handle om bærbuske, legepladser, valmueenge, boldbaner og lange cykelture til brusende vand og stille skov.

I torsdags var det den første shortsdag i New York, fortalte min kusine. Men jeg tror, jeg holder mig til lange bukser, efterårsjakke og lune kopper kaffe. Jeg prøver at nyde nedtællingen. 3, 2, 1 .. torsdag.

lørdag den 25. februar 2012

Emmas pæne pen


Det er smaddersnyd. For jeg ejer intet foto af filtpenne, som mit nye design er lavet med. De stribede blyanter giver alligevel et glimt af Emmas tegneunivers. Hun er nemlig en farveglad & fin æstetiker, og jeg er så knusglad for, at hun ville lege med mig igen. På hendes besøgsværdige blog skriver hun følgende:

"Det er virkelig sjovt at være med til at skabe det univers, som Linda skriver sine læsere ind i. Hvor tæpperne er lune, og morgenbollerne lige er kommet ud af ovnen."

Dobbelt tak! Det hele skal fejres med balloner plus en konkurrence - det hele kommer snarest herinde.

fredag den 24. februar 2012

Tour de FynFørst var jeg i Odense til et heldagsmøde med arbejdet, og bagefter nåede jeg et lynvisit i byens hyggelige gader takket være kompetente, fynske guider. Blomster blev bundet og pakket, inden turen gik videre ...


Der var nemlig fødselsdag, kram og kage i Lumby, da aftenen trak i sit nattøj. Måske du husker Familien fra Fyn - siden mit sidste besøg er to ud af fire kusiner & fætre pt. i Danmark - de andre er på eventyr i henholdsvis USA & Norge, og snart rejser den tredje kusine til Cambodia. Så der blev skypet, savnet og snakket i timevis.


Jeg er heldig at være i familie med den slags personer, som andre drømmer om at være allerbedste venner med. De imponerer mig på alle niveauer. Og ja, jeg er stadig bare en nostalgisk kusine, der husker, da de var små.

PS: Og der er faktisk endnu mere Tour de Fyn. I Kerteminde. Det får I snart et grønt glimt af.

onsdag den 22. februar 2012

Bogstavleg


Jeg vil sætte kopperne sammen og stave til overtræt. Alligevel prøver jeg at huske genvejstaster i Photoshop & seje tricks. Lige nu må jeg dog sande, at jeg har glemt det meste. Jeg har ellers været på et brugbart kursus i dag, og vi øvede b.la. teknikker på et foto af Justin Bieber. Det udgør en virkelig god lærer, efter min vurdering - selv om jeg (faktisk) aldrig har googlet teen-hjerteknuseren før (modsat søde veninder, der har ham på deres playliste!)

Hvad er dit mest rammende ord? Er du også træt kan du blot vælge et bogstav, så putter vi dem sammen til sidst.

tirsdag den 21. februar 2012

Gul glød


Jeg ved ikke helt, hvilke af dagens begivenheder der har spredt mest blomsterflor. Her er valgmulighederne:

- et besøg i tandlægestolen inklusiv tandplejerens historier om sit kommende pakistanske bryllup og et tilbagevendende mareridt om en tåget mose på grund af morens overforbrug af japanske gysere

- en smilende billedserie med nogle af mine kollegaer og rekvisitter som kontorhunden, kontorhundens legetøj, hørebøffer, kaffekopper, vejarbejde og æbler

- et hav af sladderhistorier i omklædningsrummet fra fremmede piger - blandt andet om at stjæle bind fra ens mor, når man er hjemme på weekend for at tanke op

- et interview med en vestjysk mand, som har en cirkuskæreste, der rejser landet rundt med sin linedans - og den første jordbundne fyr har også en mor, som lever af at jagte ånder & engle (virker som et mindre svampetrip)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det hele efterlod min dag med en slags pastelfarve over sig. Som en lille rejse i en luftballon og med mariehøns flyvende i luften. Hvem havde hovedrollerne i din dag?

mandag den 20. februar 2012

En kop København; Dansk Arkitektur Center


Det her sted er oplagt og brugbart, hvis du trænger til en kop samtale, oplevelse eller ro på Christianshavn.

Dansk Arkitektur Center er som at træde ind i et levende katalog med berigende bykultur og udenlandske & danske stjernearkitekter. Der er zoomet ind på digitale skitser og blyantsstreger, berømte byggerier, visioner på globusplan + lokale udviklingsprojekter. Du kan roligt hive et par timer ud af kalenderen, for du må bladre løs i bøgerne, og der er magelige stole til netop den disciplin. Netop som mange af os kan lide det.

Hos DAC er der også udstillinger og en mundfuld mad i caféen med udsigt over kanalen. I sig selv er bygningen en svømmehal af renoveret kærlighed: Massive synlige bjælker, skæve vægge & naturtoner som charmerende detaljer.
Dansk Arkitektur Center
Strandgade 27B
1401 København K

Lyden af morgen


Vågner op til A's stemme i radioen. Det er som om, han er her. Bare lidt. Især hvis jeg lukker øjnene. Sætter skeen i en portion frugtmüsli, der er drysset udover skyr med blodappelsiner og grape. Vågner langsomt bid for bid.

PS: Det er fine Emma, der har lavet tegnestreger om Urtekrams nye, skinnende sager. Det er også hende, som har haft krea-hænderne i simpel dagbogs røde skrivemaskine. Vi har delt lidt øko-sager, læs mere her.

søndag den 19. februar 2012

Mosekonen i København
Mosekonen brygger og koger. Tænk, at byen kan være så sløret. Sløret som når jeg ikke har linser på - og så alligevel ikke helt. For så kan jeg kun se farveforskelle. Christianshavn står derfor helt skarp. Den er smuksalig og med tid til minder & magisk stilhed. Må du få en kvalitetssøndag - helst med et tryk på pauseknappen.

lørdag den 18. februar 2012

En kop København; Cafe Rosa


Det kan være en god idé at skænke en kop. For her en historie om en kvindes store drøm om en lille ko.

Hos Cafe Rosa sparer den kulørte indehaver, Maya, op til en ko. Og det skal være en af verdens mindste; en mørk Dexter-ko. Når hun ikke drømmer om et kærligt kvæg og dens friske mælk, bager hun kager og er en sjælden set japansk/svensk rugbrøds-entusiast med power og perfektionisme.

Maya står trofast hver dag i Torvehallerne med sit farverige forklæde rullet om sig og er omgivet af melposer, sparebøssen med ko-logo og skåle med fristende fyld til tærter, brød og boller. Hendes rugbrød og kanelbullar gør naturlig reklame for sig selv med duftene, der smyger sig ind i næseborene. De matcher en 'fika'-pause.

Jeg hapsede løs og delte en fantastisk fastelavnsbolle. Følte mig hensat til en lille, svensk landsby med smagen af kardemomme og vanilje - og tanken om en mini-ko fra egnen, der trofast leverer mælk til blandt andet dagens produktion af 'semlor' med en dansk prik på toppen.

PS: Læs også, hvad den svenske Linn har skrevet om Cafe Rosa.

Cafe Rosa
Torvehallerne

Frederiksborggade 21
1360 København K

fredag den 17. februar 2012

Favoritter til læsehesten


Anette spurgte til din favorit-avis. Og det her er, hvad jeg har nærlæst i dag. De to aviser er fast læsehest-stof, og Cover Kids og Journalisten er meget populære i min verden. Når det altså ikke lige er Euroman, ELLE, Filmmagasinet Ekko, ALT for damerne, Cover, Femina, FIT Living, Boligliv eller Gastro, som bliver slugt.

Til Anettes spørgsmål svarede jeg i øvrigt:

"... Herhjemme dumper tante Berlingske og Politiken fast ind - og jeg tror efterhånden ikke, jeg kan undvære nogle af dem, selvom jeg er opfostret med Pol. Jeg låner nogle gange Børsen på arbejdet og læser den med måsen plantet i en udfladende Fatboy. Jeg havde faktisk mit første abonnement på Børsen, da jeg startede på 1. semester på Journalisthøjskolen for en håndfuld år siden - det var én gave, og jeg fik den hver dag i et helt år."

Jeg kan tilføje til den sidste linje, at jeg meget-meget sjældent læste Børsen dengang. Nu bliver jeg nødt til at spørge dig om én ting; læser du avis på nettet, på papir eller måske på en smart iPad? Eller måske ingen af delene?

torsdag den 16. februar 2012

Som en eksotisk frugtsmoothie

Danske Cool-Kidz har fut i farverne og et legende udtryk, der tiltaler både store & små størrelser. Jeg har testet deres ananas-shampoo med økologiske ingredienser gennem længere tid, og den fortjener virkelig en glinsende guldmedalje. For det er den bedste naturlige shampoo, jeg har prøvet - og jeg har haft håret i mange. Lige fra nogen, der gjorde det knastørt, til andre, som lugtede så meget af æteriske olier, at jeg fik ondt i hovedet.

Cool-Kidz’ har en balanceret ananasduft, som minder om en eksotisk frugtsmoothie. Den dufter mild, fordi aromaerne også er godkendt til bolsjer. Mit hår efterlades blødt og blankt, selvom shampooen ikke indeholder silikone. Jeg har halvlangt, fint hår, og A har kort, tykt og krøllet hår. Det betyder, at vi normalt ikke deles om flaskerne på badeværelseshylden - men denne er fantastisk til begge hårtyper, så vi bruger shampooen på skift.

De seje børn-produkter er uden parabener, farvestoffer, kunstig parfume og hormonforstyrrende stoffer, og de er udviklet i et samarbejde med Urtegården.

onsdag den 15. februar 2012

I madhulens hverdagshøjde
På menukortet herhjemme med mellemnavnet 'madplan' er der især wraps med kylling, hjemmelavet chilidressing & salat, grønkålssalat med valnødder, æbler & pærer og så alt med æg. Allerhelst store æg fra økologiske høns, der går rundt på en mark syd for Herning. Det bliver ofte til en omelet med spinat, krydderurter og peberfrugt. Eller også bare til kogte æg ovenpå lidt basilikumsspread på et stykke ristet rugbrød. Godt, mættende og ekstra-let.

I weekenden er der så overskud til mere farverige retter. Men den kommende lørdag støtter vi godt op om Copenhagen Dining Week og lader dem stå for al maden. Skal du med, eller hvad står på din menu?

tirsdag den 14. februar 2012

Tonight is all about ..


Yndlings, yndlings, yndlings tv-serie! Jeg vil være hende Zooey. God aften, søde piger derude i blogland.

Smør øko-lyserød på


I dag skal læberne pensles med naturlige og økologisk dyrkede ingredienser. Så kan jeg med ekstragod samvittighed kysse en masse på ham den søde. Og den bløde prik over i'et er, at der er solsikkeolie i, så der er dømt flødeskums-tilstande i læbehøjde med en svag forelsket farve.

Og så ikke et ord mere om kærlighedsfesten fra min side. Jeg har taget min tørn. Og jeg fortæller gerne, at man kan vinkle historier om tandrens i hjerternes tegn. Men det er hverken smukt eller elegant.

PS: Lipglossen bruges altså også i morgen, for den er et hverdagshit.

mandag den 13. februar 2012

Krammende medmennesker


Når man snegler sig gennem en bumlet vej med blindgyder gør kærlighedskager og krammende medmennesker stort indtryk. På græde-måden. Måske andre har det på samme måde? Så snup hjertens gerne lidt love-topping på din mandag - den er lavet af en cremet masse af omsorg, sukker & overskud. Og der er nok til alle, som trænger.

lørdag den 11. februar 2012

Babyblødt underlag


Der lå noget lunt/lækkert i postkassen. Svenskfødte A.O. laver undertøj i naturligt bomuld uden sundhedsskadeligt indhold. Det er mit træfsikre valg mod en kulderystende krop. Den ekstrasøde gevinst er, at stoffet nærmest aer huden. Og når det er på udsalg i favoritshoppen med H&M-priser, kan man ligeså godt fylde op med alt fra t-shirts til hipsters.

Jeg har efterhånden undertøjsskuffen proppet med det - og alt underlaget klarer uden hokus pokus vaskemaskine og hyppigt hverdagsbrug. Fyrene kan også hoppe i skræddersyede sager fra det Okoe-Tex-mærkede A.O.

Dejligt drysseri


Kan du huske alt mit mor-savn, som jeg fortalte om her? Hun var forbi forleden med kram, lun striktrøje, magasiner & blomster. Det hele drysser om sig med rarhed og .. lidt mere mor-lyst. Det stopper aldrig, tror jeg.

PS: Må du få en blomstrende lørdag. Jeg kan se, jeg burde pudse vinduerne, men det bliver ikke i dag. Basta.

fredag den 10. februar 2012

MÅ-bare-se

Jeg har en ukuelig trang til at se de her film, og heldigvis har jeg et biograf-gavekort gemt i min skrivebordsskuffe.

Testamentet af Christian Sønderby Jepsen

10 timer til paradis af Mads Matthiesen

Hjemmekontoret


På den anden side af computeren ligger en bunke med papirer & kataloger, der er lig med dagens arbejde. Det kribler i ordfingrene for at komme i gang.

Og det er nu, for skålen med morgenmad er tom, og min skrivemusik er tændt. Hvad arbejder du med i dag?

torsdag den 9. februar 2012

Strikkegavmild svigermor


Jeg har fået foræret et bredt og blødt hjemmestrikket pandebånd. Det er ekstra-ekstra brugbart & højtelsket, når jeg døjer med ondt i det ene øre. Og så kan man jo passende gå med det indenfor og forevige det syn.