lørdag den 31. marts 2012

F i l i p p a


Gid hende den lille favoritpige rent faktisk boede på Filippavej - så var hun nemlig meget tættere på. Og vi kunne danse, snakke svensk/dansk og lege. Lige i øjeblikket danser hun, indtil hun bliver rundtosset, laver påskekaniner i filt med min søster, spiser banankage og tegner løs. Jeg trøster mig med at Facetime og Skype findes!

fredag den 30. marts 2012

FredagsfarveJeg glæder mig til at hænge ud med en megagod weekend - uden sygdom, men helst med sol. Gerne en tur i svømmehalen og et langt besøg i sofakrogen. Tid til hjemmelavet pizza, bøger, løbeture og eftermiddagslure.

torsdag den 29. marts 2012

Hverdagssolskin


Jeg hepper sådan på ægte forårsfornemmelser uden kolde tæer og et styk rød næse - imens vi venter er den sommersøde pige fin underholdning. Hun er spottet i Nørrebroparken, hvor jeg håber, hun bliver ved med at være.

onsdag den 28. marts 2012

En dag i Køge

Jeg har været på mor-tur; både i Køge og Herfølge. Først til torvedag og dernæst i haven hos min mor med fuglekvidder og solskin. Det var nostalgisk og hyggeligt. Jeg har skrevet mere dagen og de spiselige minder her.

tirsdag den 27. marts 2012

I hytteostens navn

Arla havde inviteret en håndfuld bloggere til en aften i Kødbyen, hvor al leg med hytteost var tilladt. Rammerne i Københavns Madhus var fuldstændig fantastiske, og det samme var de bugnede borde af friske, farverige råvarer. Inspiration og tag-selv-bord var de spiselige kodeord. Og med forklædet strammet godt om kroppen gik vi i gang med projektet 'nyt med hytteost.' I det kæmpe køkken forsøgte Elsebeth, Linn og jeg at lave en slags sund is med hytteost og bær. Men noget gik helt galt - og vi forsøgte derfor at trylle det om til kager, hvilket også mislykkedes.
De andre havde mere held med deres retter. Vi smagte blandt andet et delikat mellemmåltid lavet af Karolines Køkkens Tove Færch - det bestod af hytteost rørt med hakket bladselleri, rødløg, nødder og vindruer. Ida (Marengs) havde lavet en sød snack med moste bær og lidt hytteost på toppen, mens andre kreerede sprøde salater med et par skeefulde hytteost-besøg. Tidligere på dagen var der også blevet bagt det lækreste surdejsbrød (med hytteost som det cremede selskab), der må være ét af aftenens mundvandsløbende højdepunkter.
Det var forfriskende at lytte til folkene bag Beta og sparre med blandt andre Elsebeth og Linn, der er noget mere rutinerede madkokke end mig. For herhjemme falder vi ofte i travlhedsfælden og laver de samme ting i køkkenet igen og igen. Nu må det snart være slut med en ny - og forhåbentlig sprudlende - sæson på vej.

mandag den 26. marts 2012

Grøn shoppelyst


Hvis Whole Foods Market på et tidspunkt laver hotelværelser, man kan booke indeni forretningen, slår jeg til. Jeg havde nemlig slet ikke tid nok. Og fotogensynet giver stadig et sus i økomaven. Har du været forbi?

søndag den 25. marts 2012

S t i l l e


Næsten hver morgen laver han hjerter i kaffen til mig, og resten af dagen forsøder han min hverdag på andre måder. Derfor er savnet omfattende, når A er væk hjemmefra. Men han hygger sig i de bedste omgivelser og med de bedste mennesker. Alligevel venter jeg på ham og glæder mig til at få ham hjem.

Faktisk er der dømt sygdomssøndag, så jeg sukker bare fra under dynen. Og jeg burde drikke te og slet ikke kaffe.

Sjov med krymmel på
Marie og jeg har været veninder siden 4. klasse. Og vi deler mange ting lige fra hemmeligheder til samme kagesmag. Så det var naturligt at hendes forsinkede fødselsdagsgave var en tur til den sødeste cupcakeboutique.

Neonfarvet badedrøm


De der varme drømme om azurblåt hav og orange friskpressede frugter er meget aktuelle herhjemme. Og udlængsel er bestemt et samtaleemne - altså på sommerferiemåden.

Er dine dagdrømme med temperaturer, farver eller noget helt tredje?

lørdag den 24. marts 2012

Skinnende harlekin


Jeg er ikke rigtig typen, der går med smykker - udover mit ur - og nogle gange en særlig ring fra min mor og mormor. Men så faldt jeg (meget) for Stine A's ring med en lille zirkonsten i midten. Den er guldskinnende på den matte måde, og så simpel at jeg ikke føler mig alt for pyntet. Camilla fra Oxideret.dk har heldigvis mange flere fristelser på den forskønnende smykkemåde, hvor jeg også har købt harlekinringen.

fredag den 23. marts 2012

Kærlighed til Objects & Use


Jeg har tidligere skrevet om Gittes webbutik Objects & Use, men i weekenden var jeg en tur forbi hendes pop-up shop til boligmessen i Forum. Og her lokkede de meget pæne udstillinger i en sådan grad, at jeg pillede ved nærmest alle varerne. Nu har jeg derfor skrevet en lang ønskeliste - og jeg ved, jeg ikke er den eneste.

Jeg <3 naturligvis tankerne bag den bæredygtige onlineshop, de gode historier fra firmaerne og de fine-fine ting, der er på hylderne. Jeg er Objects & Use-pige, og jeg bruger konstant mit net, som ligefrem skilter med det.

Hvem har ikke et blødt punkt for gammeldags stempler til breve, en opvaskebørste man faktisk vil vise frem i køkkenet, et ordentligt skærebræt, søde sæber til badeværelset og godt legetøj til de små størrelser, man holder af?

torsdag den 22. marts 2012

NYC; Cafe Gitane


Her er mit første spiselige tip. Cafe Gitane er en lille cafe i Nolita, hvor lokale og turister nyder fransk-marokkanske specialiteter. Det er ikke gourmet, men det smager godt. Derfor bliver der også kæmpet om siddepladserne både ved baren & ved bordene. Vi startede med en warm up med en avocadomad med chiliflager og olivenolie plus en delesalat. I glassene er der friskpresset appelsin- og vandmelonsaft med masser smagsspark.

Men vaflerne med friske bær og bananer var naturligvis det, vi primært var kommet efter (den slags rygtes.) Og det var ren velvære for A at hælde ahornsirup over. Søde og syndige, var de - på den absolut lækre måde.

Cafe Gitane
242 Mott Street
Nolita

onsdag den 21. marts 2012

Med hjem i kufferten
Det blev lidt beige/gråligt og med kaffeduft over det hele. Jeg har dog andet mere farverigt fra kufferten, som jeg viser en anden dag. Jeg havde heldigvis ikke overvægt; kun 18,9 kilo + en meget tung håndbagage. Men ak, jeg fik konfiskeret min mors gave i Schweiz og én af mine egne forskønnende sager, æv. Sådan er det at være sproglig.

tirsdag den 20. marts 2012

Ønskeliste-overload


Det er ikke min. Og jeg tror ikke, det bliver det - i hvert fald ikke sådan lige foreløbig. Den er stadig navngivet iLove herhjemme. For pænt & smart er det altså. Især i sofahjørnet om søndagen. Og i bussen, og på ferien, og ...

Siger du ja eller nej?

Hvad jeg savner ved New York, del 2


Her er nye savneting, som heldigvis fremtryller smil hos mig. Et New York-mix med en håndfuld forårsfarver.

mandag den 19. marts 2012

Med lyserød på


Jeg har en sød veninde, som har været ramt af nogle øv-dage på det seneste. Og dem kender vi alle vist rigtig godt - men helst kun i perioder. Så jeg har købt en lille ting til hende. Jeg leverer kortet mundtligt, når jeg krammer hende i løbet af weekenden. Generelt skal der uddeles knus i weekenden og næste weekend igen. Hurra for det!

I går besøgte jeg en dygtig dame, som jeg snart viser frem herinde. I kender hende måske allerede i forvejen, men nu kommer der flere glimt af hendes sager. Og de er ikke lyserøde, kan jeg allerede nu afsløre.

NY-love; The High Line

Vi har fået det anbefalet af blandt andre Ida og Anne-Stine med ordene "you have to!" Så det gjorde vi og besøgte: The High Line i det hippe Meatpacking District. Jeg havde bare aldrig forestillet mig, at vi ville finde en så gennemført og rolig grøn oase tæt på det pulserende bylivs caféer og gallerier. Det er en cirka 2 kilometer lang toghøjbane, der flyver et godt stykke over jorden og for længst er uarbejdsdygtig. Men i stedet for at fjerne de gamle skinner fra 1930'erne har de valgt at udnytte dem og hele højbanen på allerfineste vis.

Blomster, planter og træer snor sig hele vejen langs den anlagte sti og de grønne bede, og ind i mellem titter de gamle spor frem. Rå New York-baggårde og nye skinnende skyskrabere omringer High Line - og der er også udsigt til vandet. Det er svært at forestille sig en kombi, som kan være så smuk og berigende på samme tid.

Frivillige lokale og ansatte gartnere nusser glædeligt om alt fra nye skud på buskene til de opsatte fuglekasser. Imens ligger de besøgende på træ-solsenge og spiser mad, læser bøger eller tager en lur i frokostpausen. Andre går og går, for der er virkelig langt. Til sidst skal man (jeg) nærmest skubbes bag på eller have en tår saft i en solplet.
Den bliver kaldt New York City's Park in the Sky - og man forstår hvorfor. Det siges, at den har 20.000 besøgende om weekenden - så parken skal nok besøges uden for sæson, hvis man vil fornemme den som et stille(re) åndehul. Det er naturligvis en oplevelse ligemeget hvad: Du kan krydre den med yndlingsselskabet eller en fuglebog.

Og hvis du sådan lige kommer forbi, skal du sætte et par timer af. Mindst!

søndag den 18. marts 2012

Skæg til væg


Jeg ønsker mig en skægget mand til væggen i stuen. Vi fandt ham her på en lille café ved Flatiron i NYC. Han var desværre for længst solgt til en heldig person. Det var ellers en dygtig tegnepige, der havde haft kuglepennen i hånden og tegnet sin lærer. Vi faldt heldigvis over andre ting til væggen derovre. Når de engang kommer i ramme, viser jeg dem gerne frem. I ventetiden sukker jeg over Sarah Hvass' søde figurer, og hun laver også brugbare net. De er iklædt en dansepige i regnvejr. Så skal vi bare vælge en farve; orange, blå, rød eller sort?

lørdag den 17. marts 2012

Filmfristelser og fint selskab i slowtempo


På sofaen med kaffekoppen i hånden og læsestof foran mig - det er lørdag, og jeg tager det helt r o l i g t. Jeg er af praktiske årsager i snegletempo, men jeg har haft en fin formiddag med blandt andre Anne og Marian. Tilsat mundvandsløbende mad fra Meyers Deli, blogsnak, babylove, øko'rier, andre søde kvinder og masser hygge. Ah!

fredag den 16. marts 2012

I aften hopper jeg i kjole


Der er nemlig festivitas senere i dag. Og jeg skal have en særlig udvalgt i hånden og høre skinnende musik. I aften vil jeg gerne have hår som Lana Del Rey - det er bare et projekt, der aldrig kommer på to do-listen. I stedet finder jeg de nye pastelfarvede sokker frem fra skuffen og en kjole. Krydser fingre for ballondyr og andet muntert.

torsdag den 15. marts 2012

Film jeg lige har set # 8

Jeg så tre af de her fire film på flyveturene til og fra USA (og jeg sov endda også ind i mellem.) Der var både nyvundne oplevelser og knapt så overraskende elementer. Lige fra en letfordøjelig & charmerende kærlighedsfilm i NY (med meeeget få tårer) til et psykologisk & biografisk drama, der allermest minder om en dyster mavepuster.

Jeg var ikke sikker på, at Oscar-darlingen The Artist ville lune mit hjerte efter et akavet semesterbesøg hos filmhistorie. Det gjorde den romantiske sort/hvid-film dog efter lidt tid - og billedet af sukkerknalden Peppy er fra én af de sødeste scener. Men blev jeg ikke ligeså grebet af blandingen af sjov & sørgelig i den far-hyldende The Descendants - det var ellers tæt på. Af alle filmene blev jeg allermest ramt af Keira Knightleys præstation i A Dangerous Method (og det var med hænderne for øjnene flere steder.)

(A Dangerous Method af David Cronenberg)

(New Year's Eve af Garry Marshall)

(The Descendants af Alexander Payne)

(The Artist af Michel Hazanavicius)

onsdag den 14. marts 2012

Hvad jeg savner ved New York, del 1


Listen er vel nærmest uundgåelig? Det tænker jeg selv. Her er lidt glimt og savn fra sidste uge:

1. Smilende og søde piger i Brooklyn (der set bagfra ligner Zooey Deschanel.)

2. Folk og deres hunde (der enten ligner hinanden eller er sjove i sig selv - især på hundelegepladser.)

3. Løbere. Løbere i korte shorts. Løbere med stort afrohår. Jeg kan lide alle tre versioner.

Jeg kan også lave lange lister med, hvad jeg ville savne ved København, hvis jeg var længere tid væk. Men det undlader jeg. Jeg vil hellere dele alle mine kopper København med jer og fortsætte med lidt rejsefotos.