mandag den 30. april 2012

Lækre lopper

Det er bestemt en kliché - men en god én af slagsen, tænker jeg. For der er bare særlige ting og oplevelser, der gør en forårslet om hjertet og som dermed skal dyrkes: Det er loppemarkeder. Og i går var Jægersborggade proppet med lækre lopper og lutter sol. Jeg kan vist godt afsløre, at 90 % af mine fund er mintgrønne og skal bo i køkkenet.
Hvor lopper du mon henne?

Gule guldklumper

Det blev til en weekend, hvor jeg værnede om stunder med hviskeniveau og herlige medmennesker. Mandagssolen er nyvågnet, og jeg er stået op til morgenmadssnack på en solskinsgul-platte. Så nu planlægger jeg en god dag.

lørdag den 28. april 2012

Med farve på

Det er som om, mad og drikke smager bedre, når der er knald på farvepaletten. Det næste jeg venter på er, at det bliver ægte krydderurtesæson på altanen, og at de danske køkkenhaver begynder at bugne. Men jeg venter gerne!

fredag den 27. april 2012

Fredagsglimt

Jeg har slubret te i mig, iagttaget morgenlyset, nydt forårsdufte, hørt denne sang på repeat og nusset om min ordforelskelse. Så tak fredag - du viste dig at være det allerbedste selskab. Nu er det tid til mere weekend.

torsdag den 26. april 2012

Helbak Scherning og Kræftens Bekæmpelse

Kræft rammer hver tredje dansker og kommer dermed alt for tæt på i mange familier. Det er oftest både skrøbeligt, konfronterende og tungt at snakke om. Og jeg bliver aldrig rustet til den slags – men måske er det ikke ligeså farligt, hvis vi tillader mere åbenhed om livets skyggesider (også i blogland.) I min familie er vi blevet konfronteret med sygdommen – min mor har haft kræft, og vi mistede min morfar til den. Så det har længe været tydeligt for mig, hvorfor organisationer som Kræftens Bekæmpelse er nødvendige. 

Derfor er det også hjerteåbnende og bekræftende, når dygtige designere arbejder frivilligt for sagen. For halvandet år siden sagde Malene Helbak og Mette Scherning ja til at samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, hvor begge arbejder gratis og kun får dækket materialeomkostningerne. ”Det handler om at hjælpe med det, man er bedst til, så Kræftens Bekæmpelse kan komme længere i deres arbejde,” siger Mette Scherning. Det har nu resulteret i en produktserie, der består af et krus, en vase/lysestage og to sæt øreringe – alle iklædt en hjerteformet blomst som Malene Helbak har designet: “De to blade former tilsammen et hjerte, det basale i livet. Frøet er lig med vækst – livet – der ligger og venter på at spire.” 

Du kan vinde to krus fra serien. Og det er meget simpelt at være med. Aflever blot dit navn i kommentarfeltet senest torsdag den 3. maj kl. 21 og fortæl, hvad du vil bruge krusene til - te, blomster, blyanter, tandbørster, som en kærlig gave eller noget helt andet? 
Alt overskuddet af salget går ubeskåret til arbejdet med at rådgive og støtte kræftpatienter og pårørende. Det har al min respekt. Læs mere her, og find hele serien i Kræftens Bekæmpelses netbutik.

Forårsfund

Jeg svælger i alting blomstrende - mere end nogensinde.  Det giver et blidt forårspust, ligesom detox-følelsen også stadig sidder i kroppen (og gerne må blive der.) Og så er der noget helt udenfor kategori; gode tandbørster har nemlig fået et comeback i mit liv. Det er et meget lille-lille vidunder, men den bliver rost hver morgen & aften.

Har du gjort dig et forårsfund?

tirsdag den 24. april 2012

s i m p e l d a g b o g

Nogle bølger rammer mig ret sent. Derfor er jeg også først fornyelig begyndt at flirte med Instagram - men nu kan du finde mig under navnet 'simpeldagbog.' Måske det ender med en forelskelse?

mandag den 23. april 2012

Hjertetortur

Det allerværste jeg ved er, når den svenske fighter-niece er indlagt og syg. Det er hjertetortur og magtesløshed blandet sammen på en uretfærdig måde. Og så føles de alle sammen ekstra langt-langt væk.

søndag den 22. april 2012

Forårsfeeling og sommersødme

Der er dømt akut sommerlyst, d-vitaminer, lune minder og solskinsferieplaner på bloggen Oh you pretty things, hvor jeg i dag har fået lov til at gæsteblogge. Her er lidt copy paste fra bloginterviewet med Michelle:

Hvad skal man lave i København om sommeren?
Det man allerhelst vil. Men man kan med stor succes; drikke juices hos Rod i Jægersborggade, cykle til Christiania og spise mad, sole i Nørrebroparken, gå med bare tæer i Frederiksberg Have (med udsyn til elefanterne i Zoo) eller bade på Amager Strandpark.

Hvad er dit ”sommer survival gear”?
Tæppe, vand, aviser, jordbærpluk, min mor, søster & svigerfamilie, krydderurter på altanen og honning fra bybierne.

Det er næsten svært at zoome ind på sommer, når det har haglet og regnet det meste af dagen - men måske vi netop har brug for varme tanker og knus pt. Har du nogle forårs- og sommertilføjelser?

lørdag den 21. april 2012

Grøn med grøn på


Slowtempo passer meget godt til aktivitetsniveauet herinde på bloggen. Jeg har nemlig trykket på off-knappen og kastet mig over i en ny omgang sundhedsweekend. Måske nogle husker min sidste runde? I går var mest præget af sygdom, men i dag har stået på ro og tid til at stoppe op og mærke efter. Både til yolates, på cykelturen og i dampbadet. Det virvler med inspiration og tankeskyer. Jeg drømmer om at holde fast i en hverdag med energi og bevidsthed på det her niveau. Jeg har bare svært ved at få det hele til at rime på voksenlivs-pakken.

Heldigvis har jeg fået nye venner som næseskyl, kokosolie og saunagus. Og så har jeg lært en håndfuld seje kvinder at kende, ligesom jeg langsomt er kommet til at holde af grønne juices. Andre behøver ikke synes, at det her er en god idé. Men min krop synes, det er sundt og rart, så den lytter jeg til. Hvad gør du for at passe på dig selv?

fredag den 20. april 2012

Nørrebrosk kultur

Det er i denne weekend, at vi skal få os noget kreakultur og nabofællesskab, når 48 timer Nørrebro skydes i gang. Det er en ny kulturfestival, der byder på .. ja, 48 timers oplevelser nonstop overalt i 2200. Så hvis du er i nærheden, har ledige linjer i din kalender eller ikke er snotsyg, skal du smutte forbi. Programmet afslører blandt andet morgenyoga, børnebio, velvalgte film, sang og fællesdans, chill & swim, cykelkaravane, ølsmagning og farverige fester med sømænd og andre sjovhedsfolk. G o d f o r n ø j e l s e - og god weekend til jer andre!

onsdag den 18. april 2012

En kop København; Soupanatural

Når kaffekoppen er tom, skal der fyldes noget rart i maven - og nogle gange er det let at forfalde til takeaway. Så må det gerne være velsmagende, simpelt og sundt. Mød derfor den øko-suppebar, som jeg har stemplet 'byens bedste.'


 

Soupanatural er hverken ny eller særlig ukendt. Det er derimod en økologisk suppe-hyggehule, som dagligt charmerer mange. De to gode fyre, der startede det hele, har skabt et gennembrud for supper af den slags, der også mætter store mænd. Du vælger nemlig selv suppestørrelse, og der følger det lækreste, lune hjemmebagte brød med.
Jeg har mæsket mig i mange Soupa-supper gennem tiden. Menukortet skifter hver måned, så der er hele tiden nye smagsspark og oplevelser i vente. Den genial gode tomatsuppe svigter dog aldrig - og heldigvis er den ofte at få (tak for det!) Jeg besøger mest den Nørrebro-summende afdeling i Guldbergsgade, men den nyere i Sankt Peders Stræde har som regel flere ledige borde. Her er det også oplagt at tage en pause fra shoppingturen, kaste sig over brætspil med vennerne eller drikke velshakede cocktails, når mørket falder på. Der er passende 25 % på alle supper i hele april, for suppeteamet fejrer 4 års fødselsdag. Og som de selv siger: "Der er blendet meget suppe og leveret mange tømmermænd, siden Kristian og Nicolai lavede den første tomatsuppe hjemme i køkkenet."
Soupanatural
Sankt Peders Stræde 31 kld.
1453 København K 

//
Guldbergsgade 7A
2200 København N

mandag den 16. april 2012

Film jeg lige har set # 9

(Ekstremt højt og utrolig tæt på af Stephen Daldry) 

Jeg havde forudset en perlerække af tårer, der ville skøjte stille ned ad kinderne. For filmen måtte næsten også være følsom og tankevækkende - ligesom bogen - og netop Jonathan Safran Foers roman har længe føltes som skræddersyet til mit hjerte. Det er dømt til at blive tanketungt med emner som forældersavn og frygt.

Filmen er utrolig dybfølt. Så lige dér midt i biografmørket hoppede mine salte tårer over på min sidemakkers bare arm. Men det var ikke den sidemakker, jeg selv havde medbragt - nærmere en ukendt type. Han tog det nu meget pænt, og jeg fik lov til at græde videre. Det er faktisk helt unikt at tage sådan en tudetur i plenum.

søndag den 15. april 2012

Udsøgt underholdning

Det var gribende sjovt, og sødheds-barometeret røg til tops. Hver krumme der er tilbage fra hende bliver nydt.

Og nu er jeg træt - på en tømmermandsagtig måde - men den bedste og sundeste af slagsen. Sov sødt derude.

lørdag den 14. april 2012

Godmorgenpause

Et kort morgenophold i sofaen iført striksokker og nattøj, og så er det ellers i gang. Lidt med klud, spand og støvsuger og derefter et besøg i køkkenet; og så er ankommer familien dansk/svensk. Jeg har sat X ved maxhygge, dejlighed, gaverier og krammelyst. Glædelig forårslørdag til dig - forhåbentlig med tid til pusterum.

fredag den 13. april 2012

Når det regner ...

... skal man helst sidde under tæppet og læse bøger. På moderne eller gammeldags facon. Det gør A.

torsdag den 12. april 2012

Ny smag

Jeg har modtaget en duftende pakke, der nok skal sørge for nye smagsspark i køkkenet. Så nu skal der testes, koges, modelleres og leges. Til sidst bliver der kåret en krydderikonge og et par dronninger. Har du smagt?

tirsdag den 10. april 2012

Med plads til hjertet

Det havde været en dag, hvor der var brug for solbriller. Men da vi nåede til caféen, var det mørkt, og der skulle urtete i kopperne for at lune os igen. Tusind tak for en berigende aften til den pige, jeg havde under armen.

mandag den 9. april 2012

H v e r d a g s h y g g e r i e r

Ryst kameraposen. Og her er lidt af, hvad du finder. Fødderne søger solen, og cyklen savner asfalten.

Har du også dit proppet med hverdagshistorik til det personlige fotoalbum?

søndag den 8. april 2012

En kop København; Rod

I dag er der ikke kaffe i koppen. Hop i stedet ombord i den spiselige øko-balje hos nyåbnede Rod i Jægersborggade. Her kan du vælge at tygge dig igennem dine favoritgrøntsager og frugter eller nyde en juice med styrke og spark lige efter dine smagsløg. Du håndplukker nemlig selv råvarerne, som senere møder saftpresseren; og vupti. Bag disken står det hjælpsomme kærestepar Søren og Julie, der naturligvis kan deres grøntsagsleksikon.Set gennem mine fedtede øko-briller bliver det ikke bedre; Rod er en kombineret grønthandler og juicebar i én af Nørrebros sjoveste gader. Her er økologi en selvfølge, så det behøver jeg ikke bruge mere spalteplads på at uddybe. Du bestemmer også selv omfanget - og det er tilladt at mikse. Jeg endte med noget a la; en knold ingefær, tre æbler, syv blodappelsiner og 27 kartofler. Det er helt perfekt, for jeg kan nå at spise det hele, og intet går til spilde.
Rod spræller af gør-det-selv og forbrugervenlighed, når det er allermest gennemtænkt. Jeg kan både købe ind til frugtskålen og grøntsagskassen derhjemme, mens jeg får et godt mellemmåltid. Jeg gik på jagt i trækasserne og fandt gulerødder, rødbeder, æbler, blodappelsiner, ingefær, melon og grape, som blev til en powerboostende knaldrød juice. Slurp og ahhh, sagde det. Nu burde det sunde eventyr snart slutte. Men ikke helt - du kan nemlig få en skræddersyet grønt- eller frugtkasse cyklet hjem til dig, hvis du bor i 2200. Så kan du ikke lide auberginer og selleri, er der ingen, der tvinger dig til det. Hvor ofte, hvor meget osv. kan du også selv bestemme. Læs mere her.
Rod 
Jægersborggade17
2200 København N

lørdag den 7. april 2012

Dit, mit & vores København

Jeg ved, at der er gode mennesker, der passer på København, mens vi er væk. Søde piger og drenge på cykler.

Småtingssjov

Ferie er en form for løssluppen leg, hvor der er tid til at nærstudere langsomme processer og projekter.

Det hele fortjener at blive nydt og elsket.

fredag den 6. april 2012

Pæn påskepige spreder glæde

Det her er det bedste, der er landet i min postkasse til påske. Søde, svenske Linn fra Frk. Kræsen har nemlig sendt et knusfint kreabrev. Det er betænktsomt og brugbart - for hun mixer sine fotoevner med sit gode madhjerte og fremtryller spiselige påskelækkerier. Det er helt-helt perfekt til både svenske og danske hyggefolk.

Jeg har et nougatblødt punkt for Linns skriveord, grafiske krealeg og madlyst, hvis du skulle være i tvivl. Hun deler heldigvis ud af de skønne og velsmagende opskrifter her og her. Hvad spreder akut glæde hos dig?

torsdag den 5. april 2012

Pandekageland i påsken

Efter en hel dag i solskinsskriveland er pandekager ekstralækre. De er faktisk altid gode; på helligdage og i hverdage. Prøv selv - det gør godt! Og man kan selv skrue op og ned for helseriet - her er helt skruet ned, mums.