tirsdag den 31. juli 2012

U d s i g t e n

De sidste feriebilleder har ramt bloggen. De er fra en køretur i de italienske bjerge, hvor der var noget nær verdenshistoriens b e d s t e udsigt. Den slags man skal se og opleve i virkeligheden - og altså ikke på billeder.

mandag den 30. juli 2012

Blomstrende byhave i 2200

Jordbær, chili, tomater, rødbeder, gulerødder, salat og rosmarin. Det hele plantes i højbede i midten af Nørrebroparken. Frivillige lokale er gået sammen om at gøre 2200 grøn og spise noget, de selv har sat i jorden. Man kan dyrke, hvad man vil i det lille spisekammer - man skal bare hjælpe med at passe den blomstrende have.

Haven er omkranset af et skævt hegn lavet af genbrugstræ, der er malet med prikker, striber og i alle regnbuens farver. Og ved indgangen står der med børneskrift "Det er din have." Og det er dét - alle kan være med. Det er sorte negle, nabodialog, hjemmebyggede bede af sandsække og gør-det-fælles-tanken, som frister og imponerer mig.

Byhaven er en berigende oplevelse, der på fineste vis kombinerer det gode grønne med fællesskab og samvær.

Byhaven 2200
Ved hjørnet af Stefansgade og Hørsholmsgade
2200 København N

søndag den 29. juli 2012

Bosa

Vi kørte igennem en masse bjerge (adrenalinfremkaldende) for at komme til Bosa - en farveladeby tæt på vandet. Vi gik og gik. Op og ned i de smalle, skæve gader. Husfacaderne skifter hele tiden farve og spræller af charme.

lørdag den 28. juli 2012

Italiensk sommersmag

Jeg er kendt for at tage billeder af næsten alt, hvad vi spiser, når vi er på ferie. For mig er det en stor del af oplevelsen. Alligevel nedtonede jeg det lidt denne gang. Så i stedet må jeg fortælle, hvad vi primært har spist. Vi indtog store mængder friskfanget hummer, kæmperejer, sommersalater, hjemmelavet pasta og frugt fra markedet.

torsdag den 26. juli 2012

Langtidsvirkende glædesboost

Sardinien imponerede mig på de fleste planer:

# de skæve bygninger
# gamle døre med patina
# lysende flimmervarme
# små, charmerende biler
# duftende blomster og buske
# lokale frugter med mmh
# italienernes gæstfrihed

Det hele sat sammen giver et langtidsvirkende glædesboost. T a k.

onsdag den 25. juli 2012

En sardinsk stranddag

Vi boede nærmest på stranden i Sardinien. Vi flyttede ind med parasol, køletaske med italienske specialiteter fra det lokale supermarked, bøger og solcreme. Vi badede, spiste frisk kokos, holdt solpause i skyggen, sluttede dagen af med en espresso og en cykeltur hjem til hotellet gennem duftende pinjeskove. V a n e d a n n e n d e dejligt!

tirsdag den 24. juli 2012

Søde Sardinien ♡

Hjemme igen med sand i kufferten og solglød i kinderne. Det var alt, hvad jeg ønskede mig. Og mere til.

søndag den 22. juli 2012

Det gør mig glad på en søndag #4

#1: Hæng ud-tid med Filippa. Det rimer på smil fra væg til væg og er kuren mod dårlige dage.
#2: Simple striber på en kaffebar med tid til bare at sidde. Jeg er afhængig af ro og stille tanker.
#3: Gode nødder i salater, som snack og i hjemmelavet granola. Jeg har opbygget et helt lager.

fredag den 20. juli 2012

Ø j e b l i k k e

Ud i det blå. Med et tæppe. Blomster i græsset. Tæt på vandet. Og hyldeblomst i cykelkurven. Næsten sommer!

torsdag den 19. juli 2012

Søde sommerpiger gæsteblogger #2

Næste blogbesøg er Emma, som deler ud af hendes sommertips. Hun blogger til daglig på emmaslebsager om økologi, bæredygtighed, mad, København og bøger. Emma er tegneglad og fortryllende dygtig, hvis du spørger mig.Hvor skal du hen på ferie?

Først og fremmest skal jeg i sommerhus med familien og gå ture, plukke bær og spise min fars koldthævede boller til morgenmad. Bagefter står den på masser af altanhæng. Jeg havde tænkt mig at fylde altanen med kolde øl og søde mennesker, men det ser ud til, at den i stedet bliver fyldt med varm kaffe og kagetallerkener. Det er også i orden – min persille er vild med gråvejr, så noget er det godt for! Jeg har også en tur til Stockholm og en vandretur med damerne i kikkerten.


Hvad er på din sommer to do-liste?

Det vigtigste på sommerens to do er at se alle dem, jeg forsømte i eksamensperioden. Fra veninder til bedstemødre. Jeg har også planer om at cykle til Tisvilde, slibe spisebord, overvåge tomatplanten og spise tomaterne, lige når de er allerbedst og allersødest, sjippe med mit nye sjippetov, bage morgenboller og vågne helt langsomt – det bedste ved sommeren er jo, at jeg har ferie!
Hvad smager din sommer af?
Friske frugter og grøntsager. I takt med at de nye kartofler og de danske jordbær rammer grønthandlerne, får jeg lyst til at spise mere råt, mere grønt, mere knasende. Min bedste sommeropskrift lige nu er kolde belugalinser med danske jordbær, lysegrøn avokado, friske radiser, sprød rucola og knasende skalotteløg. Jeg er også i fuld gang med vegetargrillplaner: majskolber, spyd med peberfrugt og svampe, sølvpapirspakker med kartoffel/citron/ krydderurter og ananasskiver og banan til dessert. Haps og ja tak! 

Hvilken bog skal du læse denne sommer?

Planen var at læse Jonathan Franzens Freedom, men den slugte jeg allerede i min eksamensperiode, ups. I stedet vil jeg læse Murakamis novellesamling The Elephant Vanishes og Jonathan Safran Foers Tree of Codes, som er lige så meget et lille kunstværk, som den er en bog. De står begge to i min reol og venter på mig. Hvad er dit allerbedste sommertips?


Mit bedste sommertip er at cykle til Nordhavnen, helt ud på spidsen, og sætte sig på stenene og lytte til havet og glemme, at man er i København. Hvis vejret ikke er til cykelture, så er mit bedste tip at købe en bakke søde danske jordbær og spise dem alle sammen. Så kan det være lige meget med vejret – jordbær er instant sommer!

onsdag den 18. juli 2012

Gamle ferieminder

Min mormor fandt fornyelig en bog frem fra gemmerne, som jeg aldrig havde set før. Den er fra min mormors og morfars første tur til London i 1949. De skulle besøge nogle gode venner derovre og så på en fælles cykeltur. Hele bogen er fyldt med min morfars billeder, som han selv har fremkaldt, dagbogsnotater skrevet ind på skrivemaskine og tegninger. Det er den fineste underholdning, og jeg føler, jeg lærer ham bedre at kende ord for ord.