fredag den 31. august 2012

Ordoverflod

Engang brugte jeg meget tid på at skrive breve og kort i hånden. I folkeskolen var det de klassiske venindebreve med farverige klistermærker, tegninger og mange hjerter - og på højskolen var det breve til mine kære med en masse indbygget savn og tårer på papiret. Men så stoppede det - uden jeg helt ved hvorfor. Min mormor er stadig en flittig kortskriver. Jeg holder sådan af hendes sirlige blyantsbogstaver. Nu prøver jeg at komme i gang igen.

torsdag den 30. august 2012

Dagbogsnoter

Siden sidst ... har jeg læst halvdelen af Haruki Murakamis Sønden for grænsen og vesten for solen (og er blevet grebet af den japanske forfatter for første gang!), er jeg begyndt at skrive dagbog på den gammeldags måde med pen og papir, har jeg grædt uden at vide hvorfor (kropsbehandleren kaldte det 'travlhedstårer'), savnet min familie så meget, at det niver indeni, spist gourmet-flødeboller med sødhedskollegaer og droppet at lave aftensmad.
= rutsjebanedage! I weekenden står den blandt andet på togtur til Jylland og venindebesøg i stort, rart skovhus.

PS: Jeg kan virkelig godt lide ærlige blogkvinder. Jeg kan godt lide Sneglcilles 'Når man græder på chefen.'

onsdag den 29. august 2012

Londonlyst

Sommerferien var for kort. Den var meget magisk og meget dejlig, men der er brug for mere feriefri. Nu tæller vi så ned til en Londontur i slutningen af september. Vi skal blandt andet andet fejre fem års kærlighed derovre ♡

tirsdag den 28. august 2012

God energi

Billedet beskriver meget godt, hvordan jeg stråler, når jeg får betænksomme mails og søde kommentarer fra jer, der læser med derude. Jeg vil egentlig bare dele med jer, at hvert lille ord, kommentar og mail giver så meget god energi. Nogle gange er der lidt snegletempo over min respons, men alt bliver læst og værdsat. Tak-tak-tak.

mandag den 27. august 2012

Ny radioven

Radioen kører uafbrudt herhjemme. Uden føles det tomt og nærmest forkert. I køkkenet har vi en halvgammel, men elsket Henry Kloss, der underholder under madlavningen. Henry'en har nu fået moderne selskab af en DAB-radio, der bor i stuen. Den kan især godt lide P6 Beat, P1 og P3, og så spiller den glædeligt The xxs nye.

søndag den 26. august 2012

Louisiana Literature; litterær lykke #2

Jonathan Safran Foer, Jeffrey Eugenides, Patti Smith, Henning Mankell, Nicole Krauss, Naja Marie Aidt, Pia Juul.

Det har været en overvældende weekend i selskab med litterære verdensstjerner. I de smukkeste omgivelser med grøn natur og bølgende, blåt hav. Det var sitrende, følsomt, nærværende, inspirerende, rørende og underholdende. Jeg har tilføjet mange(!) ekstra bøger til må-læse-listen. Allerhøjest står Patti Smiths erindringsbog Just Kids.

Nu er det læse i lænestol-tid. Det er det eneste, jeg har lyst til. Simpelthen.

Det gør mig glad på en søndag #7

#1: Blomster i alle farver og størrelser i de københavnske byhaver. De bidrager med god stemning.
#2: Det bugner også med tomater. Jubel! Tak til alle de grønne fingre og urban farming.
#3: Alternativ koglepynt. Jeg kan virkelig godt lide tanken om at tage naturen med ind i stuen. Simpelt og sødt.

Hvad gør dig glad på en søndag?

lørdag den 25. august 2012

En musikglad giveaway

En musikglad konkurrence har ramt bloggen i et samarbejde med den danske trio Panamah. Jeg har nemlig fået lov til at udlodde de her seje headphones fra AKG, som er sponsor for Panamah. Hvis du endnu ikke kender gruppen, skal du høre deres nyeste sang, der rimer på summende sommerglæde og energiske elektro-pop-beats.

Videoen er særdeles københavnerfin, og sangen kører pt. på repeat herhjemme, for den giver en glad fornemmelse i hele kroppen. Og så er forsangeren, Amalie Stender, virkelig pæn i videoen med prikkede sko og fin flæsekjole.

Sådan er du med: Du smider blot en kommentar, og så er du automatisk med i konkurrencen om et par headphones fra AKG. Husk dit navn og mail. Konkurrencen slutter søndag den 2. september kl. 19.

fredag den 24. august 2012

I koppen


Jeg bliver glad i øko-låget, når posten kommer med lyserøde lækkerier. Urteteen er ny og kommer i anledningen af Pukkas 10 års jubilæum. Lakridsroden gør teen sød og fyldig, og selve mynten tilfører et friskt smagsspark. Jeg holder allerede meget af den velsmagende duo - og så gør det ikke noget, at æsken også pynter på køkkenhylden.

torsdag den 23. august 2012

Louisiana Literature; litterær lykke

Husk at få jer noget litteratur og smukke ord her i weekenden, når Louisiana afholder festival. Der kommer virkelig nogle litterære ikoner forbi. Men der er særlig én, der lokker mig til Humlebæk: Jonathan Safran Foer.
Jeg har flere gange grædt mig igennem hans 'Ekstremt højt og utrolig tæt på,' og jeg fik dårlig smag i munden, da jeg læste hans kødkritiske bog 'Om at spise dyr.' Han er talentfuld udover det sædvanlige, og jeg glæder mig stort!
Se hele programmet her, og bliv fristet af de mange ordkunstnere! Hvis du skal med - hvem skal du opleve?

(Tors. 23/8-søn 26/8)
Louisiana Literature
Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk

onsdag den 22. august 2012

The Coffee Collective (Godthåbsvej)

En tidligere skiltefabrik på Godthåbsvej er tryllet om til The Coffee Collectives halvnye kaffebar, risteri og pakkeri. Det er indrettet på allerpæneste vis med håndbyggede træmøbler, der giver et modspil til stedets rå fabriks-look. Fyrene bag kaffekollektivet har virkelig nusset om afdelingen på Godthåbsvej og udviklet en særlig kaffemenu. Her er smagen i fokus - og den fås altså ikke bedre. De knusdygtige baristaer giver sig god tid til at fortælle om de forskellige valgmuligheder på menuen, så man bliver ført trygt gennem det kaffenørdede univers.

Alle med trang til gourmetkoffein bør virkelig unde sig selv et besøg hos Danmarks bedste kaffepushere.

The Coffee Collective
Godthåbsvej 34B
2000 Frederiksberg

søndag den 19. august 2012

Dybblå himmel

Vi indåndede den lune luft i fulde drag, mens aftenens farver tog magten. Små, lystige lys oplyste den dybblå himmel og efterlod en eventyrlig stemning. Sådan en aften-gåtur i Tivoli giver et skud sommerferie-følelse.

Sov godt derude!

Det gør mig glad på en søndag #6

#1: Gårdbesøg i det sydsjællandske med min mor. Vi kom hjem med lækre bær, grøntsager og frugter.
#2: En sommerlig frokostsalat med gode oliven - indtaget i en solplet på altanen - og med dagens avis foran mig.
#3: Bykærlighed: København.jeg.elsker.dig-overload!
#4: Rester fra gårsdagens regnbuefarvede fest. Tak for store smil, glade gadedanserier og spontane kindkys.

lørdag den 18. august 2012

KØS

Hvis du er i Køge skal du næsten svinge forbi KØS, der er et specialmuseum for kunst i det offentlige rum. Det var især udstillingen 'Fra værksted til værk' med HuskMitNavn, der bjergtog mig. Her er proces-fotos, skitser, skitsebøger og 10 års produktion fra både gade og galleri. Det er sprudlende, spraglet og sjovt. Køs.til.Køge.

KØS
Nørregade 29
4600 Køge

torsdag den 16. august 2012

Filmvindere (hurra)

T a k for alle jeres kærlighedsfyldte svar i filmkonkurrencen. Det har været helt berusende læsning. Jeg ville sådan ønske, I alle kunne vinde, så vi kunne lave en fælles biografdate og se Take This Waltz sammen.

A har trukket lod herhjemme, så tusind tillykke til:
- Marie
- Sarah W.
- Sejdefa

I modtager snart en mail og derefter fluks billetterne med posten! Smaddergod filmfornøjelse.

mandag den 13. august 2012

Haveterapi

Jeg fandt en kur mod de tunge øjenlåg: Hyggetid i min mors duftende blomsterhave. Her var alt, hvad jeg behøvede efter en træt uge. Hyldeblomstdrik i havestolen i solskinnet, sommerfugle-tagfat, blomster-observationer, stille snak + kys & kram. Efter sådan en dag spreder energien sig godt ud i hele kroppen. Tak, mor.

søndag den 12. august 2012

Filmglad konkurrence; Take This Waltz

Jeg har (igen) fået lov til at udlodde biografbilletter i samarbejde med Angel Films. Denne gang er der 3 x 2 billetter på højtkant til Take This Waltz, der har premiere landet over nu på torsdag. Det er en film, der har stået meget højt på min must see-liste, siden jeg forelskede mig i traileren. Av, hvor det ligner en Linda-film ...
Filmen er skrevet og instrueret af Sarah Polley, der nok mest er kendt for den sårbare og stærke  Away From Her fra 2006. I Polleys nye film Take This Waltz følger vi Margot (pæne, skønne & søde Michelle Williams), der er lykkeligt gift med Lou (Seth Rogen.) Men tvivlen rammer hende alligevel, da hun møder Daniel, som er alt det, hendes mand ikke er. Filmen zoomer ind på de spørgsmål om kærlighed, pligt og ansvar, som livet sjældent giver nogle endegyldige svar på. Filmen handler også om de valg i livet, hvor ikke-at-vælge også har stor betydning.
Sådan er du med i konkurrencen: Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar med dit navn, din mail og svare på, hvad kærlighed er for dig. Jeg finder tre filmglade vindere torsdag d. 16/8 kl. 22.

Info: Take This Waltz får premiere den 16. august i flere biografer landet over. Du kan blandt andet se filmen i Grand Teatret, Empire Bio & Dagmar i København, Lyngby, Aarhus + Aalborg. Mere info her.

onsdag den 8. august 2012

Tunge øjenlåg

Hverdagsvoksenlivet har ramt med tunge øjenlåg, forlænget snoozeri, konstant kaffetrang og rugbrødsmadder på menuen. Det må være den klassiske efter-ferie-følelse, der hersker. Nu venter jeg på, at løbelysten og energien finder vej tilbage til mig igen. Tips, powerkram eller en mental smoothie vil være fortryllende brugbart!

mandag den 6. august 2012

Legemoster

På lørdag skal vi passe Filippa, og hun skal overnatte hos os. Jeg tænker, vi skal besøge virkelig mange legepladser, lege med sand & spand og læse bøger. Det er nemlig noget af det bedste, hun ved. Og hun er det bedste, jeg ved.

Nu skal jeg bare have købt en lille smule legesager og forsøgt at sove på forskud, hvis man kan det?

søndag den 5. august 2012

Det gør mig glad på en søndag #5

#1: Globuskiggeri inklusiv rejsedrømmerier, der aldrig stopper. Dagens artikel i Politiken om lokal madkærlighed i Brooklyn kickstartede endnu en omgang New York-savn.
#2: Nyt til kaffekærlighedssamlingen; Aeropress og friskristede bønner, der smager fortryllende godt af bær.
#3: Og så de rigtige bær. De smager bare bedst lige nu. Hindbær, blåbær og brombær bor pt. dagligt i køkkenet.

Del gerne din glæde med mig i kommentarfeltet. Smaddersød s ø n d a g til dig!

fredag den 3. august 2012

Lyserødt samleri

Jeg har taget det her foto for at minde mig selv om, at jeg ikke har brug for flere lipglosses lige foreløbig. Jeg forelsker mig altid i de fine farver og indpakningen, men nu har jeg altså nok. Hvad samler du mon på?

torsdag den 2. august 2012

H j e m m e

Noget af det bedste ved at være hjemme igen efter en ferie er at finde ud af, at man har savnet sin lejlighed. Savnet køkkenet, den lille altan og krydderurterne. Og så er vi kommet hjem til massevis dejlig dansk frugt og grønt ♥