mandag den 29. oktober 2012

Obligatorisk læsestof

De gode mænd med kaffegrums på hjernen har skrevet deres første bog. A har naturligvis købt den, og jeg smuglæser med, når han ikke er travlt beskæftiget med den. Den fremkalder helt naturligt enhver kaffetrang.

søndag den 28. oktober 2012

Det gør mig glad på en søndag #12

#1: Det stjernede Liebe-krus fik jeg af min betænksomme kollega W. Verdens-sødeste-kollega-haves! Der skal ikke meget til, før jeg bliver rørt og overvældet af tårer og taknemlighed. Jeg har flere gange læst jeres kommentarer i det seneste indlæg, og hvert ord og hver tanke betyder utrolig meget - mere end I aner! Jeg prøver pt. at finde ud af, hvordan man får 'hverdag' og 'kræftramt mor' til at fungere nogenlunde sammen. I er desværre mange derude, der allerede gennemlever en lignende situation - jeg sender jer mine største virtuelle powerkram.
#2: Gode oplevelser og favoritmennesker forsøger jeg at proppe ind i hver ledig stund. Filippas 2-års fødselsdag var en lykkedag af de helt store. Jeg elsker hende højere end højest! Hun er vores altoverskyggende solskin.

+ Fortsat sød søndag til jer - og igen t u s i n d mange tak for alle jeres mails og kommentarer ♡

torsdag den 18. oktober 2012

Mit tænkehjørne

I mit hoved er der mørkt af tunge tanker og indre harmonikasammenstød. Livet viser sig i øjeblikket fra sin triste side med skarpe tænder og uslebne kanter. 'Mor' og 'sygdom' er nemlig to ting, der ikke må hænge sammen - og det føles som en usynlig kuffert, som jeg bærer rundt på. Den er tung og fuld af spørgsmål ...

mandag den 15. oktober 2012

Chokoladekræseri

Jeg har fået en uimodståelig pakke fra det fine chocolaterie Konnerup & Co, som ligger uden for Svendborg i en gammel kro, der er bygget om til chokoladefabrik. I deres nye serie er der fire slags kvalitetschokolader (chocolate coated orange, chocolate covered pistachio, chocolate covered crunchy praline og chocolate covered salt licorice), der alle kommer i farveglade dåser. Jeg er især vild den sidste variant, som er store stykker saltlakrids overtrukket med mælkechokolade og vendt i lakridspulver - en rund symfoni af selvforkælelse. De er meget Johan Bülow'ske i smagen og fremkalder en dybtfølt glæde hos mig, der både er vaskeægte chokolade- og lakridselsker.

søndag den 14. oktober 2012

Det gør mig glad på en søndag #11

#1: Jeg har planteshoppet hos Blomsterskuret på Værnedamsvej, der er én af Københavns hyggeligste blomsterhandlere. Jeg endte med denne sjove sag. Næste gang skal jeg have mig en fin teblomst.
#2: Jeg er krøbet under uldtæppet med det nye program fra CPH:DOX. Samantha og jeg var nemlig til prelaunch i går, hvor vi så The Imposter, og senere spillede den dygtige Christian Hjelm. Nu skal jeg bare udvælge mine favoritter, så jeg er klar til dokumentarfilmfestivallen starter den 1. november.
#3: Hjerte(r), mørkeblå og prikker; Det bliver ikke meget bedre i min verden!

+ Hvad består dine søndagsglæder af? Hav en dejlig søndag derude.

onsdag den 10. oktober 2012

Øko-dulleri

Jeg er jo en øko-dulle, så jeg bliver nødt til at dele dagens Downtown-deal med jer andre øko-fans derude. Det er nemlig et kolossalt godt tilbud, som billigt opgraderer badeværelseshylden med grønne skønhedsprodukter. Jeg skal i hvert fald købe min favorit læbepomade fra Eos (til min efterhånden store samling) og den populære body lotion fra Cowshed. Jeg overvejer også at putte huden i Pukkas nye ansigtsolie. Øko-dulle hurra herfra!

mandag den 8. oktober 2012

London #4 Her var vi på madmarked

Vi besøgte Bourogh Market, som er et kvalitetssummende madparadis. Det er råt indrettet i gamle haller og minder om alt andet end de danske Torvehallerne. Råvarerne er lokale, de mange forskellige producenter er passionerede madnørder, og udvalget er mundvandsløbende stort og lækkert. Hver bod har sin niche, og du finder alt fra grøntsager, kød, fisk, smoothies og kaffe til brød, oste, marmelader, kager osv. Vi besøgte blandt andet boden Kappacasein, der har Londons prisvindende grilled cheese sandwich. Ingredienserne er verdens bedste cheddar - den økologiske Montgommery - i hjemmelavet surdejsbrød. Vi smagte deres raclette bestående af økologiske kartofler, små pickles og så med et ordentligt lag af den smeltede, nøddeagtige engelske land-ost.

+ Bourogh Market
8 Southwark Street 
Tors 11-17//Fre 12-18//Lør 8-17
M a r y l e b o n e  M a r k e t
Om søndagen opdagede vi tilfældigvis, at der var et madmarked på en parkeringsplads lige rundt om hjørnet fra vores hotel. Marylebone Market er stedet, hvor de lokale shopper, og det er Farmers Market, når det er allerhyggeligst. Her er boder med honning fra glade bybier, overvældende mange krydderurter med sjove navne og historier, hjemmelavet saft i regnbuefine farver, øko-supper til at tage med, æg fra lykkelige høns, brød der er nusset om og et stort udvalg af godt kød, fisk og grøntsager. Sådan et medmekka savner jeg i København.

+ Marylebone Market
Cramer Street car park
Søndag: 10-14

søndag den 7. oktober 2012

London #3 Her drak vi kaffe

Her er Londons bedste kop koffein efter vores kaffesmagsløg: Kaffeine, som er placeret meget bekvemt tæt på centrum. De laver en herlig piccolo på gode bønner og med den nødvendige omhyggelighed og omtanke. Og så er stedet rart på her-kunne-jeg-godt-blive-hele-dagen-måden med rustikke murstensvægge, træmøbler og duften af hjemmebagte kager. Kaffeine er lige dele hygge, opmærksom betjening og londonsk kaffehule-charme.
+ Kaffeine
66 Great Titchfield Street
Man-fre 7:30-18//lør 9-18//søn 9:30-17

fredag den 5. oktober 2012

London #2 Her boede vi

Det føles som en ørkenvandring at finde gode hoteller i storbyer, der både er til at betale og ligger i et fint kvarter. I London ramte vi heldigvis plet, så det fortjener at blive delt. Hotellet hedder La Suite og er perfekt placeret i det hyggelige Marylebone, der er proppet med inspirerende butikker og madbutikker med lækkerhedsgaranti som La Fromagerie. Vi boede i en minilejlighed med soveværelse, tekøkken, spiseplads, badeværelse og walk-in closet (det hele i størrelse xs.) La Suite er sådan et sted, hvor alting bare fungerer - og der er bestemt dømt komfort i virkelig god hotelforstand med designet indretning, gadget-lir, magasiner og køleskabet fyldt med øko-varer.
Hver morgen fik vi serveret en kurv med morgenmad på hotelværelset med øko-yoghurt, granola, havregrød, friskpresset appelsinjuice, kaffe, te, diverse små stykker brød og pålæg. Vi sprang brødet over og supplerede i stedet med frisk frugt. Det var en dejlig start på dagen i vores eget tempo og tilsat den sædvanlige morgenlyd af P6 Beat.
Noget af det der blev brugt allermest var badetkarret, der gemmer sig i et seperat, lille rum bag en glasdør i soveværelset. Det er helt fortryllende at sænke en træthedssummende krop og ømme ben i det varme vand. Med badesalt, en kold hvidvin, musik og plads til to var det dagens ahhh-fremkaldende højdepunkt (udover kaffen!)
+ La Suite Executive hotel
37 Nottingham Place
London, W1U 5LT

tirsdag den 2. oktober 2012

London #1

London var ... The New Balance gang, afslapning, slentreture, kaffepauser, oplevelser, holden i hånd, ømme fødder, butikskiggeri, søde mennesker, karbade, tonerne af The xx, madmarkeder og meget mere. Tiltrængt!

PS: Jeg er i gang med at lave en miniguide, så der kommer snart meget mere London på bloggen.