tirsdag den 29. januar 2013

Hjerte på overarbejde

Vi er ude på den anden side igen. Væk fra hospitalet og de ugentlige og daglige besøg på kemo- og stråleafdelingen, væk fra tårerne i jakkeærmet, når de pludselig overraskede midt i Netto. Tilbage er uvisheden, ventetiden og følelsen af ikke rigtig at kunne gøre noget. Vi bruger tiden på at sunde os, på at kramme og snakke. Hverdagen finder sit fodfæste igen, men indeni føles tingene anderledes og ændret. Og så er mit hjerte på overarbejde. Det prøver nemlig både at hele og forberede sig på næste etape. En etape, vi ikke ved, hvad bringer.

lørdag den 26. januar 2013

Striber og solhat


På mit bord: Echinacea halspastiller fra A. Vogel//Notesbog fra Minimega//Polaroid//Echinacea creme

På en frostkold dag med røde næser og akut huetrang drømmer jeg om lune solstriber, en bog i skyggen og en solhat på hovedet. Men jeg har slikpose-striber og rød solhat til halsen og i cremeform. God lørdag til dig ♡

mandag den 21. januar 2013

Film jeg lige har set #13

Django Unchained (2012) af Quentin Tarantino

Western-braget Django Unchained er spækket med skuddueller, hatte med brede skygger og blodige kampe. Filmen foregår i årerne inden borgerkrigen, hvor den tyske dusørjæger Doktor King Schultz (Christoph Waltz) køber slaven Django (Jamie Foxx) fri, og de to danner makkerpar. Django kæmper med savnet over sin kone, der er blevet solgt som slave til en plantageejer. Sammen beslutter det umage vennepar sig for at finde og befri Djangos kone. Det er en mærkværdig blanding af medrivende underholdning, som når de to dusørjægere kommer ridende til tonerne af gangster-rap, og absolut forfærdelse, når slaveriet og undertrykkelsen viser sit allerværste ansigt.

Det er en film, hvor man sidder og hepper på, at de onde får deres straf. Især får man lyst til at slå Leonardo DiCaprio og Samuel L. Jackson, der spiller øretæveindbydende godt - på den forfærdelige måde. Jeg giver den 9 ud af 10 stjerner. For skuespillerne, for at genopfriske slaveriets historie og det medfølgende slag i solar plexus.

søndag den 20. januar 2013

Det gør mig glad på en søndag #23

#1: Min søndag startede med en kop velskænket aeropress og lyden af Frk. Kræsen, som har lavet en mægtig fin og underholdende radioudseendelse om netop kaffe. Kombinationen kunne sagtens blive en fast søndagsrutine.
#2: Jeg er helt ny i Patti Smiths univers. Jeg lytter både til hendes Horses fra 1975 og Banga fra 2012, og især hendes stille numre kan virkelig tø mit vinterfrosne hjerte op. I går løb jeg så ned til biblioteket, da det endelig var blevet min tur til at læse Just Kids. Jeg forventer en bog, der føles som et magisk og kreativt rusmiddel.

søndag den 13. januar 2013

Det gør mig glad på en søndag #22

#1: Jeg havde en rest dadler fra jul, som jeg skulle have brugt, og blev inspireret af en kollega til at lave de her havregrynskugler. Resten af ingredienserne stod klar i skabet til brug; mandler, kakao, havregryn og kokosmel. Nemt - og så smager de fuldstændig, som var de lavet med masser smør. Helt, helt vidunderlige sundhedskugler.

+ Har du en juhu-god og sund treat, som matcher stilfærdig søndag og lun sofa?

lørdag den 12. januar 2013

Grøn energi

Vi juicer som aldrig før, og nu er der gået kål i den, som er en sand sundhedsmagnet. Til to glas bruger jeg cirka 4 danske æbler, 4-6 store håndfulde grønkål, et godt stykke ingefær og lidt frisk gurkemejerod. Det er ren energi.


onsdag den 9. januar 2013

Kuren mod januar (og regnvejr)

Jeg har set mig halvbitter på januar. Måneden mangler en vital krammer af en kæmpe vitaminpille og noget glød - og at dagene er grå, våde og sådan lidt zzzz-agtige får ikke min kærlighed til at stige. Sidste år fik januar dog en portion ekstra potentiale, da vi den 1. bestilte flybilletter til New York. Og nu gentager vi succesen. Der er godt nok en del måneder til, men det giver alligevel akut trang til at bryde ud i en omgang gangnam style-dans af ren glæde.

+ Har du fundet en kur mod januar? Jeg hepper på gode forslag i kommentarfeltet.

søndag den 6. januar 2013

Det gør mig glad på en søndag #21

#1: Jeg flirter kraftigt med yogaen, men jeg er ikke 100% trofast overfor yogamåtten. En yogalærer sagde til mig, at jeg skulle prøve mig frem med forskellige studier og undervisere, før jeg fandt den form, der harmonerede med mit yogahjerte. Nu får det så en chance til, og denne gang bliver det i en moderne svedhytte med hot yoga. Imens jeg venter på første sveddryppende time, bliver jeg inspireret til en madglæde-boostende grøn start på dagen.

+ Søndag er løbedag, så jeg vil snørre skoene og komme afsted. Jeg er afhængig af følelsen undervejs, hvor tankemylderet pludselig stopper helt af sig selv. Bagefter føles det som at være svøbt ind i en dyne af velvære. Hvad består din søndagsharmoni af?